Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 443
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Аз да питам някой знае ли космите по лицето и по-точно брадичката от кой точно хормон зависят и как може да им се повлияе?
Ендокринолог ми е казвал, че ХЗТ повлиява окосмяването, значи би следвало да е естрогенът, ако тестостеронът ти е в граници.

# 631
Мисля, че бях чела, че е от намаляването на прогестерона.

# 632
  • Бургас
Благодаря ви! Не съм си проверявала тестостерона Rolling Eyes Тука от една -две години ще ме подлудят.Наследствено е, но баба ми казва че по-късно са започнали при нея да се появяват.Още не съм се наканила да взема мунрайза-а, но и чакам часа при хомеопата за да го питам дали може, дано да им повлияе.

# 633
Дами, да ви попитам ориентировъчно колко време продължава периодът на горещите вълни? Знам, че като при повечето неща, е индивидуално, но все пак- година, две, три или повече?

# 634
Аз съм с тази екстра  от близо 3г. и така както гледам може би още толкова ще съм с нея.

# 635
Момичета отново да попитам.Преди месец започнах изведнъж да не мога да преглъщам.Давех се от всяка по-голяма глътка и хапка.
Скрит текст:
Ходих на УНГ,правиха ми ендоскопия и нищо.И след няколко дни ,по-точно седмица този проблем отшумя.И така до преди няколко дни когато се появи отново.И тогава моята дъщеря се сети, че проблема миналия път се появи в първия ден на цикала и премина с края му.И сега пак се появи с цикала ми който подрани с 10 дена.Не знам вече,има ли друг с такъв проблем преди менопауза?Най- после утре съм на гинеколог и ще го попитам,но искам да разбера имали и други с моя проблем.
Доколкото съм чела това е симптом при проблем с щитовидната.Увеличената жлеза пречи на хранопровода.

# 636
И аз така съм чувала.

# 637
А оплакване от засилен косопад имате ли? И ако "да"- има ли ефективен начин за справяне с него?

# 638
А оплакване от засилен косопад имате ли? И ако "да"- има ли ефективен начин за справяне с него?
Косопада може да се дължи на различни здравословни проблеми, щитовидна, ниско желязо, феритин и др.....

# 639
Аз имам. Както след ражданията - направо на кичури пада.  Crazy Нищо не правя по въпроса, обаче.  Blush

# 640
И аз имам засилен косопад от около година. 😐 и промените в цикъла са ми от толкова време.

# 641
И аз имам косопад, миналата година беше много силен, през пролетта и лятото, успях да го спра с масла, тази година пак почна от пролетта, по-слаб е, но маслата не помагат и вече нищо не правя.

# 642
И аз имам.  Намалява, усилва се. Обаче все още съм с коса.

# 643
  • София
А аз нямам. Но за сметка на това напоследък ме мъчат ужасни топли вълни  Sad

# 644
И аз имам косопад. Даже прогестогела не ми помага. Обаче видимо си имам много коса, явно расте нова. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт