Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 407
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Моят цикъл изчезна безследно вече 6 месец. Без никакви други симптоми. И без закъснение или прескачане. Според гинеколожката всичко ми е ОК и ще ми дойде, въпреки, че на мен ми е супер така.

# 661
  • София
И моя така. Както лятото се оплаках тук, че ми дойде два пъти за един месец, така след това като каза- край - и не се появи повече. Пусках си изследвания, уж са добри показателите, не било менопауза.  Реакция на тялото след стрес ми казаха. Поизчетох тук няколко теми и се въоръжих с ДИВ ЯМС. Пия го вече десетина дни, все- още няма никой в къщи Simple Smile Ма аз не губя надежда. Аз и така не стане, вече ще мина към лекарствен продукт.

# 662
Ямс пих и аз, но го зарязах, защото ми действа много напрягащо.
За стреса - може би, аз бях останала без работа и си беше голям стрес, плюс и други стресиращи фактори около дълъг ремонт вкъщи.

# 663
Аз пак съм със зацапване по средата на цикъла Sad в понеделник бях на гинеколог нищо не се вижда на ехографа уж всичко е нормално и фоликул имаше. Сега ще изследвам хормони  Crazy

# 664
Да попитам аз. Как се борите с килограмите?
Има ли някакви добавки, които намаляват качването им?
Внимавам какво ям. И пълнея от дишането Sad
Ужас!!!

Провери се за миома. Може да ти расте нещо в коремната кухина и чисто механично да опъва напред и да притиска органите навътре и да създава усещане за пълнота. От личен опит. Да спазваш диета в това състояние ... направо фантастика.

Последна редакция: пт, 28 окт 2016, 17:28 от Tiger Lily

# 665
  • Пловдив
От днес съм на диета, че в последните 2-3 месеца килата хвръкнаха! Никога не съм била толкова, гледам се, Абе уж няма голяма разлика, обаче....За следващите десет дни съм си запланувам ходене на ехо на щитовидната жлеза и пускане на щитовидната хормони. На младини, преди да забременея с големия син, имах проблеми, последно пусках хормони като забременях втория път, тоест преди 14 години. И видях че има ваучери в Гроба и реших че е време. За гинеколог съм също, обаче при нас за почти всички свестни часовете са поне две седмици напред. А нали вече ми закъснява с.....20 -тина дни, ще дойде деня на прегледа и ще взема да цъфна. Та още се помайвам.

# 666
Момичета, случвало ли ви се е да ви болят гърдите, независимо кой ден от цикъла сте. По принцип мен понякога седмица преди цикъл ме наболяват, но този месец бяха много по-болезнени и чувствителни, дойде ми, вече съм към 8-9 чист ден, но това не се промени, по-малко, но все още ме наболяват и едно такова неприятно чувство.

# 667
И на мен ми е така с гърдите, седмица след като ми свърши още ме боляха, и са постоянно подути

# 668
  • София
Да, че и кистички си пълня. И ми казаха, че докато не ми спре цикъла, ще продължавам да си ги пълня и никакви мастодиони няма да ми помогнат (ходих на 2 мамолога август).

# 669
Ето защо някои тук пием масло от вечерна иглика. Поне на мен ми действа страхотно точно против болките в гърдите.  Simple Smile

# 670
  • По света и в нас.
Момичета, случвало ли ви се е да ви болят гърдите, независимо кой ден от цикъла сте. По принцип мен понякога седмица преди цикъл ме наболяват, но този месец бяха много по-болезнени и чувствителни, дойде ми, вече съм към 8-9 чист ден, но това не се промени, по-малко, но все още ме наболяват и едно такова неприятно чувство.
Случвало ми се е след цикъл да ме болят гърдите,при преглед споделих с гениколожката и тя каза,че това е един от признаците за настъпване на менопаузата. Peace

# 671
Не е решение за всеки, но все пак споделям. Наблюдаван резултат от около 5 месеца.
Сутрин приемам по една супена лъжица тахан. Редувам сусамов и слънчогледов (не съобразно цикъла, както бяха препоръчали по-назад в темата, приемам до приключване на количеството).
Цикълът ми се нормализира от известно време - кръвотечението намаля, намаляха съсиреците, болки в малкият таз почти няма, напрежението в гърдите намаля (не изчезна напълно), пристъпите на мигрена по време на ПМС се овладяват по-леко. Зацапване по време на овулация за този период се наблюдава само веднъж (преди беше значително по-често).

# 672
  • ...на безопасно
Аз от месец-два съм спряла игликата за почивка, че я пия 2 години вече непрекъснато.
Този месец пак ми дойде на 24 ден.
Явно така ще е вече.

# 673
Има сериозна вероятност приемът на Витекс да удължи цикъла.

# 674
  • ...на безопасно
Има сериозна вероятност приемът на Витекс да удължи цикъла.

Това от опит ли го споделяш?

Общи условия

Активация на акаунт