Черешката на тортата - сезон 7

• 91 921
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Танев можеше една рибка да опече за Дичо. Даже можеше да не се занимава той, а готвачката, която беше при него. Дичо прояви възпитанието, което търси Популе (а сега го обявява за подмолен Wink). Въпреки, че не яде месо от 20 години, даже опита ястието за да не развали настроението на домакина. Даде по-ниски точки, защото ние не сме там и не можем да усетим настроението и да почувстваме обстановката. А пък Танев е от тези, които сами се хвалят. И пилето си похвали ("няма начин да не им е харесало, много вкусно беше"), и идеята със сцената... За него всичко е на шест. Съгласих се с Екимова този път. Аз щях направо да  Sick след десетата минута ако цяла вечер ме въртят в кръг.
На Ирина покривката и на мен ми се видя кичозна. Направо те удря в очите с толкова шарения. Crazy

П.П. Биляна, не е по темата, но за националната лотария не си права. И аз бях скептична, но имам познати, които спечелиха и ги даваха в предаването. Единият спечели 100 000 лв. (колега е на мъжа ми), а другия (съседка от съседната улица) - 5000 лв.

Дара, не ме четеш задълбочено. Peace Тя и Ива не критикуваше никого на масата, даже за това я осмиваха тук, че не критикува, а похвалва домакина, пък после пред камерата мрънка. Така че, Ива също е достатъчно възпитана, но и откровена със зрителите (ако не е нагласено, разбира се, защото и това го има - лека интрижка, злобичка, за сол и пипер и да вдигне рейтинга на предаването). Забелязвате ли, че в шапката на предаването в началните сезони снимките на участниците бяха усмихнати, а сега - намръщени? В т.ч. и Манчевата снимка е една...той се удря по главата... Laughing

Обаче разликата между Ива и Дичо е, че Ива си ни каза какво мисли, което беше изтълкувано като мрънкане, позьорство и всичко най-лошо под слънцето, а Дичо - не. Затова го обявих за подмолен - аз така и не разбрах защо даде на Иво осмица? newsm78

# 406
Никой не коментира ситуацията на Ива с виното, тук Танев направо удари дъното - Ива не хареса бялото вино и поиска розе, а Иво Танев с твърд тон ѝ заяви, че ще ѝ налее розе след като си изпие ужасното бяло вино...физиономията на Ива беше безценна Mr. Green

# 407
Опосумката - със сигурност може да готви , всички се се любували на смачканата престилка Mr. Green
НО:
-вкус тя няма Naughty
-получих нервно разстройство , като видях отвратително шарените покривка;завеси и възглавнички на дивана  #Crazy

тоя дисбаланс на цветов съчетан с мрън мрън мрън ,каканиженето с мазния глас на умряла скарида Sick

ето това е подмолен човек за мен

# 408
Популе, на Дичо не му хареса атмосферата и си го каза. И за месото си каза, но за разлика от Ива се изказа по-тактично. С лека насмешка обясни, че не е ял месо от 20 години и поради тази причина не е усетил вкуса на месото. Беше "честен със зрителите". Трябваше ли да оплюе всичко приготвено от домакина за да му повярваме, че реално дава по-ниска оценка? А относно лицемерието на Ива (за мен си е такова, въобще не означава, че е възпитана), не одобрявам цялото това превъзнасяне и хвалене, а после е като лама - плюе на поразия. Случва се да не одобриш нещо. Ако те питат дали ти харесва, тактично казваш кое не ти е харесало, а ако не те питат - не се изхвърляш да го хвалиш като нещо божествено. Ти сама на предната страница написа, че не би яла четвърта по ред вечер салата от моркови.

# 409
  • София
Популе, на Дичо не му хареса атмосферата и си го каза. И за месото си каза, но за разлика от Ива се изказа по-тактично. С лека насмешка обясни, че не е ял месо от 20 години и поради тази причина не е усетил вкуса на месото. Беше "честен със зрителите". Трябваше ли да оплюе всичко приготвено от домакина за да му повярваме, че реално дава по-ниска оценка? А относно лицемерието на Ива (за мен си е такова, въобще не означава, че е възпитана), не одобрявам цялото това превъзнасяне и хвалене, а после е като лама - плюе на поразия. Случва се да не одобриш нещо. Ако те питат дали ти харесва, тактично казваш кое не ти е харесало, а ако не те питат - не се изхвърляш да го хвалиш като нещо божествено. Ти сама на предната страница написа, че не би яла четвърта по ред вечер салата от моркови.

Така е, не бих яла толкова вечери моркови. Но и Ива не я яде, пък тук получи критики, че била претенциозна. Wink Освен това си каза на Иво, че не му харесва виното - нищо лошо, не го е правил той. Обаче, той го прие лично. Ето това е то - за виното се ядоса, че не му го харесаха, а какво остава да му кажат в очите, че не му харесват манджите...Има хора тънко обидчиви, затова е по-добре да се запази добър тон на масата, пък ако нещо не ни е харесало, да си го обсъждаме вкъщи с половинката или както в случая на предаването - със зрителите (нас, на "четири" очи). Twisted Evil

П.С. Аз съм като Ива - предпочитам да хваля домакина. Важното е настроението да е хубаво. Е, сега, ако нещо съвсем не мога да го ям или пия и ако ме насилват, както Иво насили Ива да му пие бялото вино, бих си казала в прав текст, че не го желая. Но това е при много натрапчиви домакини, обсебващи личното пространство на човек.

Извод - не всеки, който ви се усмихва, ви е приятел и не всеки, който ви се цупи - враг. Peace

Последна редакция: пт, 10 юни 2016, 13:50 от Popule

# 410
Ех, Популе, то с подобен домакин като Танев каквото и да направиш все ще си в грешка. Точно човек като него не бих хвалила. Този е такъв нарцис и такъв перко, че с право никой не хареса атмосферата. Толкова е заслепен от себе си, че не търпи никаква критика, без значение по какъв начин е поднесена. Как ли пък няма да му галя егото точно на този. За мен лично Ива постъпи правилно, че си каза мнението за салатата и виното. Това поведение по ми харесва, отколкото да лъже домакина в очите, а после да го оплюе. А дали ще му хареса истината на домакина си е негов проблем. Не одобрявам разбира се, истината да бъде поднесена просташки, така че да засегнеш готвача. В предния сезон, не помня коя беше домакинята (Гери Дончева беше, ако не ме лъже паметта), но гостите се държаха отвратително, грубо и просташки, с едно подигравателно поведение. Това беше грозно. Но не виждам проблем да кажеш с нужното уважение какво не ти е харесало. Не знам как е по другите държави, но ние сме големи лицемери. Пред теб говорят едно, зад гърба ти - друго.  

# 411
Иво е ужасен тип, ако не го хвалиш, откача. Ако му кажеш, пичага, виното не ми харесва много, не е по моя вкус, съм убедена, че ще се обиди и нацупи.
Но ако ме накара първо да си изпия до дъно едното, за да ми налее друго, както направи с Ива - ХА-ХА. Ще продължа на вода, егати гостоприемството.

Ирина Т. може да готви, вече сме я гледали два пъти в Черешката (веднъж като домакин, веднъж като помощник на Иван) и извън нея също се носят (или самата тя си ги носи) легенди за нейните кулинарни умения и приготвянето на домашна храна за 5 до 6 членното й семейство, както би казала тя Wink.
Покривката съм я изпуснала, но довечера ще й се насладя.

Впрочем, Ирина понякога ми харесва, друг път ужасно ме дразни, може би, ако не говореше на толкова бавни обороти, с този дидактичен тон, щеше да ми е по-симпатична.

# 412
Иво е ужасен тип, ако не го хвалиш, откача. Ако му кажеш, пичага, виното не ми харесва много, не е по моя вкус, съм убедена, че ще се обиди и нацупи.
Но ако ме накара първо да си изпия до дъно едното, за да ми налее друго, както направи с Ива - ХА-ХА. Ще продължа на вода, егати гостоприемството.

Е, такъв няма ли да ти е кеф да го подразниш? Mr. Green

# 413
Е, зависи в каква фаза съм, ама не обичам да развалям атмосферата заради останалите хора, иначе...  smile3508

# 414
Е, то заради атмосферата на другите, да не се обиди домакина, да не те счетат за заядлив и пр., такива като Танев си затвърждават изграденото за себе си мнение - че са неотразими и безгрешни. Много мразя хора тип въздух под налягане. Като е толкова чувствителен няма да участва в подобно предаване. И в Брадъра колко мрънка и се тръшка, че били неблагодарници другите. Той хляб им месил, готвил им, а те вместо да го величаят, ще го номинират. И заплаши да си тръгне. Ама не си тръгна, не е толкова глупав. Просто сценки играе, пък ако му мине номера.
Той на Екимова разпореди да си изпие виното, нищо че не ѝ харесва, представям си жена му ако не му одобри нещо или не си оближе чинията. bash

# 415
Дори за идеи не го гледам. Малко встрани, но пак Манчев участва, вие гледате ли "Да спасим вечерята" от Манчев и Шишков.Хора със страхотни кухни, всичко им ново, съдове, прибори, уреди,чак до ножовете и да викат готвачи, да им спасяват вечерята.Интересно какво правят в тези кухни без Манчев и Шишков?Много нагласено ми се струва.
Абсолютно,особено,тази възрастната с червената къса коса.На тези години да вика Манчев да я учи как се готви.
А и Манчев много ми омръзна с пресните подправки,козе сирене и подобни префърцунени идеи

# 416
Ми не съм я запомнила като готвач,по скоро я помня с отвртителен киш със сьомга,и с факта ,че много смеси алкохола, от шотове до вино,когато и гостуваха.

# 417
Вечерята при Иво не беше лоша. И като меню, и като обстановка. Малко пушеците в началото бяха в повече, но само заради идеята да ги посрещне там (къде и какво е това всъщност?) би трябвало да му дадат бонус, не да го резват завистливо. Колко са тези, вечеряли на сцена! Ама наистина вечеряли!!! Че то си е атракция. Направо интеракция, ахъм Mr. Green
Не разбрах претенциите на Ива за разговора на масата. Защо да не може професията на ПР да е тема за разговор? Професия като професия! Както се обсъждат всички останали, така и тази. То пък голяма светая светих... Тема табу, видиш ли. Само на академично ниво е разрешено Laughing
Не разбрах и друго - разсеях се нещо, може и неправилно да съм я разбрала, ама кой кого трябваше да опознае според нея: ПР-ът - екипа или екипът - Пр-а? Защото останах с впечатлението, че екипът трябва да опознава пиара си newsm78
Шарената покривчица на Ирина и на мен веднага ми се набоде в очите. Вероятно е супер модерно, не вярвам случайно да я е постлала, но доста неугледен вид придаваше на масата.
Ще видим довечера Wink

... и с факта ,че много смеси алкохола, от шотове до вино,когато и гостуваха.
То и днес май доста алкохол ще се лее.

Последна редакция: пт, 10 юни 2016, 18:54 от птица

# 418
И аз не съм я запомнила с блестящи умения Ирина.
Появи се, когато опосума беше домакин. Някакво месо сложи той в тенджерата, но преди да го запечата, тя се намеси и изсипа голямо количество вино, което направо стегна месото и после няма увиране. Самият Манчев изтръпна и каза, че няма да стане това месо. Така и се случи. Имаше бегъл коментар, че месото е жилаво, а той бая време го държа в тенджерата, но просто тя провали месото още в началото.

# 419
За Ирина нямам ярък спомен да съм я гледала, но някак си ми е останало в главата (може би от интервюта или статии), че е с претенциите на кулинар. Довечера ще видим как ще се представи.
За покривката и аз да кажа - изглеждаше  като мушамите от едно време - ярко и претрупано. Но може би е модерно в момента, тя нали е по модните, изискани неща, сигурно знае по-добре от мен.

Общи условия

Активация на акаунт