Скандали заради името на бебето

• 175 824
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Като искат те да избират име - да си родят бебе или да осиновят.
Не им обръщайте внимание. След време ще им домилее за внучо и ще забравят за скандала.
Ако не - само те губят, че няма да контактуват с внучето и с вас.
Предполагам, че бебо ще се казва Денис?

# 16
И аз за Денис си помислих. Много е хубаво. А и да не забравяме, че живеете в чужбина, не разбрах къде, но в много държави, това си е съвсем често срещано и интернационално име. Ако за него става въпрос де Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 19:45 от nag

# 17
Аз ако бях на твое място дирекно една майна им тегля и игнор.
А пък това дето са казали , че не е важно родителите какво име искат а детето направо  ooooh! освен да почакате да порасне детето и да каже как иска да се казва  ooooh!
Хич да не ти пука, детето си е твое и ще си го кръстиш както ти и тм искате и повече не разговаряйте с тези хора поне до раждането за да не те напрягат.

# 18
  • Варна
Стана ми интересно кое е името...  Blush

А иначе – то затова е хубаво името да не се съобщава предварително. Изненада и толкова. Като се роди детето, ще го научат. Който иска да се радва, който иска да се тръшка, но поне майката ще си изкара спокойно бременността.  Simple Smile
  Ние с мъжа ми така правим! Мълчим като дупета! Вече съм в девети месец,всички питат и разпитват ,треска голяма сред роднини и приятели,но ние казваме че е тайна и толкова. Нито искам да знаят,нито искам да коментират,нито искам да се чудят. Пред свършен факт ще ги поставим всичките!  Mr. Green Първите хора,които ще разберат как ще се казва детето ,ще са в родилното.
 Старо,българско,женско име е и винаги съм си казвала,че ако имам дъщеря,ще се казва така.На баща ми ще е кръстена.Той дори и не подозира,защото не е особено разпространено име в днешно време,а той го заслужава! Най-прекрасният баща на света. Мъжът ми също много харесва името и е решено единодушно.
 Имам семейство познати,които преди 10 гд като станаха баба и дядо,дядото уж нямаше претенции как ще се казва детето,а пък като разбра ,че не е кръстено на него се разсърди. Е сърди се,сърди се,не искаше да ги вижда,мрънкаше и след година вече  беше забравил,че се е сърдил и умира за внучето.
  Melita_016 ,надявам се и при вас да се развият така нещата и да се вразумят бабата и дядото...
 Да видим и при нас как ще се развият нещата,защото очаквам цирк от страната на свекъра ми и неговата втора жена,която се прави на по-голяма свекърва от свекърва ми  Laughing

# 19
Какво да кажа, совен "добре дошла в клуба" Grinning На мен ми се сърдиха 2-3 дни, заради името на малкия, а на етървата 3-4 дни, заради името на нейното дете... защото и двете деца не бяха кръстени на свекърите, а бяха с неутрални имена...за мен е безумно, но...хора всякакви Simple Smile Да е живо и здраво детето и да си носи името със здраве!

# 20
Живо и здраво да е детенцето. Не отстъпвай, това си е вашето дете. Който има проблем с името, да се оправя. Hug

# 21
Благодаря на всички, ясно е че нито сме първите нито последните в такава ситуация. И друг път съм чела и чувала за подобни случаи, ама кой да предположи че и аз някой ден ще се окажа в такава. Хич да не е ,  си е стрес, и то в 9ти месец. Не съм и очаквала такова отношение.

А що се отнася името, не е Денис. Ама не е толкова важно какво и кое е името, важно е какво получаваш от най-близките си хора (семейството) в един толкова важен момент. Каквото ще да е името, въпроса е принципен. Да изкаже мнение има право всеки, но до там. Дори и мнението им не е необходимо когато се касае за младо семейство, което вече е решило. Но да речем държат да кажат, че не им харесва. Не са длъжни да го харесват, но да уважат решението на майката и бащата - да.

Абе здраве да е, дано бебчо е жив и здрав. То се е видяло, че отношенията отсега нататък няма да са розови. Жалко е че това се случва в много семейства. А нали уж семейството е да те подкрепя. Грозна картинка, резултат от нечие наранено его и насъбирана злост/злоба.

# 22
  • София
Разбира се, че ще е жив и здрав бебо.
А старците ще премислят и ще забравят. Като го видят и ще се разтопят, ще му се радват. Да нямат 100 внучета?

# 23
И аз мога да се запиша към проблемните с името, макар че малката вече е на 3г. и половина... И ние така мълчахме как ще се казва бебето, разбрахме че ще е момиче и аз докрая си казах че няма да казвам на никой как сме решили да я кръстили, защото името е особено и не много срещано в България. Да не навлизам в подробности, една седмица преди да родя казах на майка ми... Ей война стана, аз вместо да се радвам че ще имам момиче душата си изревах.
Но устояхме с мъжа ми и я кръстихме както бяхме решили. Сега не дават косъм да падне от главата й. така че, пишете го както сте решили, то ще расте със собствената си съдба и недей така да се тревожиш, защото всички минуси ще си ги носиш ти. Те ще са щастливи, ако си смениш решението с името, защото ще е станало на тяхната,. Детето си е твое, носила си го 9 месеца, ще му трепериш и ще се грижиш за него. Те я се включат в нещо, я не.
Като искат да се казва на тях да си родят тяхно

# 24
  • Winterfell
Мелита, гледай си детето, теб и мъжа и си свиркай. Да се сърдят като искат, те губят. И ще го разберат скоро  Wink
Моята свекърва е проклетия неземна. Не стига, че има огромно его, ами устата и акъла не чака. Споделяла съм и в други теми. И тя така, преди да забременея нямала била претенции, още повече, че и тя на свекър или свекърва не е кръщавала. И като забременях, и разбра, че няма да е на нея, ме тормози и мен и мъжа ми, че и родителите ми( да ме ''строели'' ). То бяха скандали, то чудо. Накрая не си говорехме. Роди се бебето и тя като някакво мекотело се примъкна да честити, пък какво хубаво име било ( а преди това от 9 кладенеца вода носи защо не трябва така да се казва) . Усети се тогава, че тя губи като се цупи.
Леко раждане, и да не ви пука

# 25
Но да речем държат да кажат, че не им харесва. Не са длъжни да го харесват, но да уважат решението на майката и бащата - да.

Е, те и да искат не могат да променят нищо. Просто ти и по-скоро мъжът ти иска тяхната благословия и да са съгласни с това име. И ако може да не показват негативни емоции и да не изказват мнение.
В конкретния случай - не е проблема те какво мислят и правят, а вие как го приемате. Ми кажете им РЕШИХМЕ и повече не коментирайте. Приемете, че може да не са съгласни и да се дистанцират обидено - всъщност те имат това право /това чувстват независимо дали ти допада или не/.

Pipppa, не си мисли, че сте изхитрили всички. Лично съм свидетелка на такъв грандиозен скандал в родилното, реване на млада майка, кълнене и огън и жупел от родата като записаха бебето. И майтап си мислиш, но жената СМЕНИ ИМЕТО след като го бе записала и преди да издадат акта за раждане. Та умната  Peace

# 26
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Моята свекърва още смърди, че децата ми са кръстени както са. С възрастта очаквам да става само по-зле.
Наумила си е, че голямата е кръстена на майка ми ( а тя не е ) и непрекъснато се цупи, че малката не е кръстена на нея и подпитва кой в родата ми се казва така ( за протокола - Никой).
Голямо тръшкане беше, като се върнахме с малката от родилното, но никога не смее да го прави пред мен ( защото знае къде точно ще я навра барабар с претенциите й).
И с третото очаквам драми, защото то вече ще е кръстено на някой и няма да е тя. Възнамерявам по този повод да си го преместя в другият крачол....  hahaha

# 27
Дорис, Да ти кажа, хем съм съгласна донякъде с теб, хем не. Както казах всеки има право на мнение -факт. Но да стигат с реакциите си чак до там, че да създават скандали точно в този период и да се отричат от собствения си син и да си мислят че те трябва да решават или определят името- не мисля че имат това право. А относно майката, която е сменила името в родилното, мога само да кажа че искрено ми е мъчно за нея. Решила е проблема временно, а после сигурно за 100 други неща са й се качили на главата. Подай си пръста, за да ти отхапят ръката - така се случва обикновено с компромиса. Да не говорим, че на нея след това за цял живот сигурно й е останала горчилката. И дали ги е уважавала повече след тая случка - едва ли...и едва ли по-добра е станала в техните очи, само дето им е начесала егото. Ако ще те приемат в семейството под условие как кръстиш детето- за какви отношения говорим и какво да очакваш от такива хора за в бъдеще

# 28
Ами то цялото чудо е защото се опитвате да ги убеждавате и да ги уговаряте. Попоглезват се и ... все още се мислят за фактор. Много е трудно човек да приеме, че вече не е водач на своята глутница, а само чат от нея /когато децата порастнат и вече не само, че не искат нашия акъл, ами се и мислят за по-умни/. Труден преход е това.

Те не усещат напрежението и кулуминацията на предстоящото раждане ... виж ако раждаше дъщеря им щеше да е друго Wink

# 29
За това си много права. Май малко повече внимание им обърнахме отколкото трябва. Ама след първоначалния стрес реакцията е импулсивна и ние нали все с добро. Мислим, че като обясним веднъж и ще бъдем разбрани. Да ама не. Е до там е трябвало да спрем, не да продължаваме да се оправдаме и да продължаваме темата. Това явно им дава надежда както казваш, че са някакъв фактор. Да речем, че съм си научила уроците ако си имаме още едно детенце някой ден. Със сигурност няма да коментирам преди раждането, а след това няма да се оправдавам с надежда да бтда разбрана и да търся нечие одобрение. Направила съм го, защото не съм конфликтна личност и в семейството съм свикнала да имам любов и хармония и такива отношения ми тежат. Ама явно ще трябва да свикна да живея и с това

Общи условия

Активация на акаунт