Скандали заради името на бебето

• 175 820
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 45
Авторке,отвори си очите - свекърите ти са манипулатори. Казали са ви да си изберете спокойно името, надявайки се все пак да изберете нещо, клонящо към техните имена, но са тактични хора, нали...Цялата драма я правят те и не им е жал за теб, че докарват на бъдеща родилка такъв стрес, че ще го помни цял живот. И забележи -говориш със свекървата, тя ляга болна, а мъжът ти я жали колко била чувствителна. Така е било цял живот, внимавай много да не й се поддаде да интригите накрая.
Режи ги тия хора, обиди се и ти и това е. Не ги е срам да се държат толкова незряло и отвратително властно.
Моята бивша свекърва даже се връткаше и наричаше упорито бъдещото си внуче с името, което тя си беше избрала. Добре, че и през ум не ми е минало да й се поддам на тормоза, иначе дъщеря ми щеше да носи име, което не харесвам, дадено й от баба, която всъщност показа, че не я е грижа за нея и не я е виждала от седем месеца.
Изхвърли чувство за горчивина, ти не си виновна и се концентрирай върху това, което ти предстои. На мъжа си му кажи, че времето назад не се връща и да мисли в този момент повече за своите родители, отколкото за това, че той става родител, не е редно.

# 46
Доколкото разбрах, не живеете в България с твоя годеник, т.е. дори не сте в една държава с неговите родители. Тогава какво ви притеснява? Обяснете им, че това име е интернационално и е добре за детенцето ви, че ги уважавате и че уважението не е непременно да го кръстите на тях.
Леко и успешно раждане!

# 47
ама че хора, щом не знаят как да се държат, тегли им една .....
Извинявам се и за да разведря обстановката, ще споделя за един познат дядо , който наричаше внучето ВаРЕли вместо Валери и всеки път казваше, че не можел да запомни Simple Smile

# 48
Когато сме избирали името, не е било умишлено, просто това име ни допадна и усетихме като правилно.
Това много ми хареса. Детето е ваше, и вие най-добре бихте могли да усетите кое име би му подхождало. Изобщо не се поддавайте на манипулации, защото това ще е само началото.

И двете ни деца не са кръстени на никого, макар че името на малката е близък женски вариант на името на баща ми (просто това беше единственото женско име, което и двамата с мъжа ми харесахме и като звучене, и като значение). Не сме имали проблем от ничия страна, за което мога само да се радвам. Мисля, че за бабите и дядовците трябва да е по-важно, че имат здрави и сладки внучета, а не как се казват...

# 49
Спокойствието на бременната е от решаващо значение за спокойствието и здравето на бъдещото дете.Обясни на таткото подробно този факт и му кажи също,че ако иска здраво и усмихнато бебе,а не ревливо и неспокойно,трябва да пази твоето емоционално състояние,а не на бабата.Твърдо и категорично му заяви,че отсега нататък ще трябва да отделя повече внимание на вас, а не на майка си.Нищо,че тя е стара и болна.Обясни му,че приоритетите и на двама ви вече се сменят тотално.Настъпва нов етап в живота ви.
  Те някой свекърви са царици на драмата.Няма да се даваш!Знаем ги тия театри!Таткото трябва да се "светне" кое му е по-важно!
 Леко,бързо и безболезнено раждане ти желая!  И си гледай живота ,а не този на бабата и дядото.

# 50
  • София
Аз само да се запиша да следя темата, че ми стана много интересно, какво ли ще е това толкова неодобрявано  име.

# 51

В крайна сметка след този разговор с майка му, тя се тръшна болна с температура и дори лекарката не знаела какво и е. От 5 дена е на антибиотик и вкъщи съвсем сме луднали. Той непрекъснато се обвинява, че тя била много чувствителна и нещо сме били докарали с всичките драми. А баща му се държи с него така сякаш не те, а ние сме причинили целия този стрес и скандали. И всичко това заради името на едно невинно бебе, което скоро ще се появи, а аз дори немога да се отпусна и зарадвам спокойно.

Моля ви споделете какво мислите

Ей сега, веднага ти споделям какво мисля. Ще бъда абсолютно директна, не се обиждай. С такива хора, дупе да ти е яко оттук нататък. Това е само началото, а какви неща още ще ти сервират, идея си нямаш. Ако не вярваш, иди отдели час-два да почетеш в семейния форум. Косите ще ти се изправят. Аз в ситуацията виждам едни свикнали да се налагат родители и син, който е прекалено добър, отстъпвал е явно досега и се притеснява на театъра, който се разиграва пред вас за да бъде постигнато тяхното. Ако отстъпите сега и не сложите ясни граници, в бъдеще ще става по-зле. И това си е баш театър. дано не му се вържете. Момичетата много ясно го казаха - баба и дядо, които ще обичат вас и детето ви само при определени условия, не са баба и дядо на място.

В такава ситуация, при мъж, който ме поддържа аз бих направила следното - никакви контакти с тях, докато не се роди детето. Спомена, че май има две седмици дотогава, така че не е толкова много. След като се роди и си го запишете с избраното от вас двамата име, тогава може да им сервирате новината. Пак повтарям - аз бих направила това. Вие знаете себе си.

Аз лично останах зяпнала и без думи от описаната наглост, защото първият ти пост описва според мен точно това - безкрайна наглост.

Това е и моето мнение. Едва ли има родители на пораснали деца в белите държави, които така ги изнудват.
За щастие България все повече се отдалечава от Ориента и не сте длъжни да слушате свекърите. А свекървата е страшна артистка.
И моята в началото като нещо не и изнесеше, посягаше към плика с лекарствата, а мъжът ми твърдеше, че майка му била много чувствителна и трябва да я щадим  #Cussing out/никога не сме живели заедно./
После като видя, че не се връзваме на манипулациите и, вече не е толкова чувствителна. Всичко е ако мине номера.
Кръстете си детето както сте си решили и най - важно е да ви харесва на вас. Пък топката е в полето на свекърите - ако после решат да се държат нормално - добре, ако не си е за тяхна сметка. Не сте длъжни да им се обяснявате защо сте взели това решение.
А това по такъв начин да тормозят бременна в 9 месец жена е просто проява на безмерен егоизъм и простотия

# 52
Класически селски номер. Бъдете готови и да припадне, в подходящ момент. Много са ми любими тия, дето лягат болни от зор.

# 53
  • в моя гьол
Научили сте си най-важния урок в семейството, макар и по трудния начин.
На родата, решенията взети от вас двамата, се сервират при свършен факт.
Нищо, за второто ще знаете Simple Smile
А това се отнася, разбира се, и за всички решения, които касаят само вас като семейство. Съобщава се постфактум и точка.  Кой доволен-доволен. Кой не е доволен да си мрънка и да играе большой театр - файда няма, случката е случена.

# 54
Ами то цялото чудо е защото се опитвате да ги убеждавате и да ги уговаряте. Попоглезват се и ... все още се мислят за фактор. Много е трудно човек да приеме, че вече не е водач на своята глутница, а само чат от нея /когато децата порастнат и вече не само, че не искат нашия акъл, ами се и мислят за по-умни/. Труден преход е това.

Те не усещат напрежението и кулуминацията на предстоящото раждане ... виж ако раждаше дъщеря им щеше да е друго Wink
Боже, колко си права. Особено за последното. Аз говоря за това, което се е случило в моето семейство. Първа е родила леля ми, момче, кръстили го на свекър й. После се родила сестра ми и на баща ми родителите вой, няма до момента дете на тях. А баба ми е със... селско име. За това майка ми взела първата буква само. Леля ми ражда втори път - момиче, кръстено на себе си  Laughing. Но за нея нищо не казват, защото е дъщерята. Майка ми забременява с мен и иска и тя да не ме кръщава на някой, но като се размрънкали баба ми и дядо ми, ме кръстила на баща ми, че да не е на някой от тях. Което ме дразни, адски тъпо е да имаш собствено и презиме - еднакви  Stop. Освен това, като майка ми забременяла, моята "прекрасна" баба я питала защо им е второ дете, а щяла да започва втора работа, леля ми като забременяла втори път.

За това на такива дребни душици - никаква отстъпка. Мога да кажа, че 30+ години по-късно е все същата злоба и за съжаление ми се налага често да общувам с нея. Така че бабите и дядовците са важни, когато са свестни хора, без значение дали сте на едно мнение или не. В противен случай, по-добре да се разбере от рано това и да се избягват контактите с такива отровни хора. Иска ми се нашите да са можели да ги избегнат, но уви  Crossing Arms

# 55
  • София
Няма нужда от драми, бабите и дядовците са имали право да избират имена, когато се е раждал съпруга ти. Как ще се казва вашето дете е ваш избор, на кого ще бъде кръстено или не- също.

Единствената грешка в случая е, че сте им казали предварително името, за урок да ви е повече да не правите така. Спокойно, ще свикнат с идеята за "гадно" име и всичко ще мине и замине. Гледай си бременността.

# 56
Това за дъщерята е много вярно! Моята свекърва едва като дъщеря и се омъжи и после забременя частично осъзна колко простотии е сътворила с моето семейство със сина и. Видя и другата страна на монетата.
Ако имаше още един син, нямаше да има никаква промяна към по - добро, убедена съм

# 57
Авторке, правилно ли съм разбрала, че вие с годеника ти живеете в чужбина? Това е много хубаво, не виждам какво толкова те притеснява тяхното мнение.

# 58
Ще ви предложа една друга гледна точка, която със сигурност няма да бъде възприета добре. Наистина никога не сме държали имената ни да бъдат "увековечени" (а и те са направо  неподходящи за деца от смесен брак) и съм била убедена, че не е моя работа да се меся на децата си по този въпрос. До момента, когато научих името на първата си внучка! Името е благозвучно, бих казала- дори красиво и с хубав смисъл,  но  е типично за определена народност (с която детето няма нищо общо). До степен, че всичките ми близки се поинтересуваха дали зет ми има такива корени. Тези въпроси  въобще не са ми е проблем. Но, в тези времена, в които хората  биват дискриминирани (например при започване на работа), тормозени (напр. в училище) или дори убивани, само защото принадлежат към даден етнос, продължавам да бъда убедена, че щеше да бъде по-добре името да е друго.

Естествено, не се сдържах няколко дни след раждането да споделя опасенията с дъщеря си, и това я докара до сълзи. Дали съжалявам- определено да! Но не защото не си прехапах езика, а защото веднага не споделих със зет си- може би тогава щеше да види нещата и от тази гледна точка и да го променят (каквато беше и целта).

Надявам се опасенията ми да не се сбъднат, но определено  възможност детето да страда заради името си съществува  и, за съжаление, мисля че за в бъдеще тази възможност ще бъде още по-реална.

# 59
pipelot , вие сте избирали имена, когато е било времето. Сега оставете младите да си вземат те решения и да си кръщават собствените си деца. Така е редно.

Общи условия

Активация на акаунт