Скандали заради името на бебето

• 175 826
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 30
Мелита, това е вашето дете и още по-важно е, че вие сте тези, които ще определяте кое е най-добре за него. Не се оставяйте някой да ви казва - неговите или твоите родители. Успокой се и леко раждане.
Не позволявайте да ви се бъркат в живота. Днес името, утре нещо друго ...

# 31
  • Най-красивата страна
Мелита, в момента твоето здраве също е много важно.Ти трябва да бъдеш спокойна ,а мъжа ти трябва да помисли първо за теб и бъдещото дете.Срамота е родителите му да те тормозят.
Казват ,че бебето в утробата усещало всичко...
Вие сте в правото си да изберете име,което харесвате и двамата.Никой няма право да се бърка.
Ако им позволите сега да си наложат мнението,ако отстъпите пред манипулациите им,те ще ви се качат на главата.

# 32
  • София
За мен родителите трябва сами да решат как да се казва детето им.Ако сега правят такива драми за името,натам незнам какви постановки ще поставят за други неща свързани с детето.От опит да кажа,че това с името е голяма глупост-аз съм кръстена реално на съученичка на майка ми(това име харесала още като ученичка,а и не дали в родилното да ме кръсти с две имена),но името ми почва с буквата на майката на баща ми и тя мисли,че съм кръстена на нея.Та от нея не съм видяла кой знае каква голяма обич,но не е като да не е държала да съм кръстена на нея или дядо ми.

Хаха, все едно слушам за себе си  Grinning и аз съм кръстена на съученичка на майка ми, но името ми наподобява това на майката на баща ми ( 100 % не съм кръстена на нея,но вече кой какво си мисли е друг въпрос)

Иначе по темата - името на бебето си го избрах абослютно сама - казах на таткото, той имаше разни предложения, но на бързо ги отхвърлих, казах му, че второто и третото име на бебето са негови, 1-то аз трябва да го реша  baby_neutral Joy. Дъщеря ни не е кръстена на никой - просто името много ми харесва. Нашите знаеха предварително как ще се казва, техните не бяха питали. Чудех се дали ще има сърдити, но слабо ме интересуваше, никой нищо не каза в последствие - всички много и се радват  Simple Smile Според мен каквито и да обстоятелствата бабите и дядовците нямат право да се бъркат за това как ще се казва детето  Peace

# 33
  • София
Не мога да повярвам  Shocked.
Кръщавате си детето както сте решили. Без да се обяснявате повече, без да се извинявате и т.н Ако искат да се сърдят, ако искат антидепресанти да пият. Щом сте избрали двамата името и ви харесва, няма какво да искате съгласие или разрешение от когото и да било.
Който иска да кръщава деца - да си ги ражда.

# 34
Класика в жанра  Joy

Приемете го като житейски урок - на тях нищо няма да им стане, а вие ще се научите как да подхожате в такива ситуации.

П.П. Хвърляй по едно око в свекървенската тема да знаеш какво може да очакваш от милото семейство.

# 35
Не прочетох всички мнения. Като пряк наблюдател на сходна ситуация ще ти кажа няколко неща.
Хора, които са склонни да обичат детето ти само, когато са на кеф и когато те диктуват правилата, въобще не са хора, на които би могла да разчиташ. Днес е името, утре ще е 2ро, 3то.
Одобрението на по-възрастните не е нещо, към което да се стремите винаги и на всяка цена. Взели сте решение, споделили сте го и това е. Не виждам смисъл да се обяснявате и оправдавате. Ако те не го приемат, грубото им отношение и драми не са твоя вина, а плод на тесногръдието им и личното им възпитание и култура.
Спри да търсиш вина в себе си и одобрение от който и да било. Отговорност за вземане на решения, свързани с едно дете носят единствено родителите му.
Ако някой поставя условия, за да присъства в живота на семейството ти, то този някой очевидно не заслужава тази привилегия. Горе главата и леко раждане Simple Smile

# 36
  • София
"Който иска да кръщава деца - да си ги ражда."

Това много ми хареса hahaha

# 37
Щом родителите на бебето единодушно са решили как ще се казва то, другите да си гледат работата. Като се сърдят, да се сърдят. Не е тяхна работа. Всяко дете си идва с името.
При нас също имаше сръдни за името, ама на третото, то и реване имаше защо изобщо да го има де. Детето, не името. Ужас. Но сега го обожават. Е, кофти им е на свекъра и свекървата, че не било на тях кръстено, а то не е кръстено на никой, макар че е родено на виден имен ден, отделно че това е и рожденият ден на майка ми. Иначе аз си имам лична причина да не кръщавам никой на свекървата и изобщо не ме интересува мнението й по този въпрос.
Леко раждане и не говорете повече за името, че да не ги дразните (ние на никой не казахме за всяко от децата, съобщаването бе след записването на името на детето в родилното). А то след като е записано и е минал повече от ден след това, не може да бъде сменяно лесно. За сърдене, ще се сърдят, ще се сърдят, пък ще им мине някой ден.

# 38
  • Варна

В крайна сметка след този разговор с майка му, тя се тръшна болна с температура и дори лекарката не знаела какво и е. От 5 дена е на антибиотик и вкъщи съвсем сме луднали. Той непрекъснато се обвинява, че тя била много чувствителна и нещо сме били докарали с всичките драми. А баща му се държи с него така сякаш не те, а ние сме причинили целия този стрес и скандали. И всичко това заради името на едно невинно бебе, което скоро ще се появи, а аз дори немога да се отпусна и зарадвам спокойно.

Моля ви споделете какво мислите

Ей сега, веднага ти споделям какво мисля. Ще бъда абсолютно директна, не се обиждай. С такива хора, дупе да ти е яко оттук нататък. Това е само началото, а какви неща още ще ти сервират, идея си нямаш. Ако не вярваш, иди отдели час-два да почетеш в семейния форум. Косите ще ти се изправят. Аз в ситуацията виждам едни свикнали да се налагат родители и син, който е прекалено добър, отстъпвал е явно досега и се притеснява на театъра, който се разиграва пред вас за да бъде постигнато тяхното. Ако отстъпите сега и не сложите ясни граници, в бъдеще ще става по-зле. И това си е баш театър. дано не му се вържете. Момичетата много ясно го казаха - баба и дядо, които ще обичат вас и детето ви само при определени условия, не са баба и дядо на място.

В такава ситуация, при мъж, който ме поддържа аз бих направила следното - никакви контакти с тях, докато не се роди детето. Спомена, че май има две седмици дотогава, така че не е толкова много. След като се роди и си го запишете с избраното от вас двамата име, тогава може да им сервирате новината. Пак повтарям - аз бих направила това. Вие знаете себе си.

Аз лично останах зяпнала и без думи от описаната наглост, защото първият ти пост описва според мен точно това - безкрайна наглост. И за чий ви беше да си отваряте устите и да им казвате как ще се казва детето?

Написаното от мен са лично мои виждания и разбирания. Не давам съвет, просто изказах мнение. Пожелавам ти бързо и безболезнено да решите проблема /който никак не е малък предвид състоянието ти сега/ и да се радвате на чудесно бебче Simple Smile

# 39
  • София
Грешката ви е 1 - че сте споделили, 2- че сте тръгнали да оправдавте избора си.

Кръстете си детето както намерите за добре, щом името ви харесва - давайте смело.

Чак ме хвана любопитството какво е това така "ужасно" име, в основата на такива драми.

Леко раждане ти желая и прекрасно, здраво бебе Simple Smile

# 40
Аз пък си мисля, че ще свикнат родителите му и не виждам какво повече има да обсъждате темата.Както спомена, хората са възрастни, а името не е традиционно и явно им е трудно да го възприемат. Фактът, че е с първата буква от името на баща ти, явно също не ги радва. Сега е моментът годеникът ти да прояви малко повече твърдост и да отстои решението ви, ще ви е от полза в бъдеще.

Свекърва ми също не харесваше името, което избрахме за малката, обаче мъжът ми й обясни, че това е нашият избор и така ще се казва бебето. Може и да й е било неприятно, но не го показа. Сега обожава дъщеря ми, тя й е най-голямата слабост от всичките й внуци. Смешното е, че първото ми предложение за име на малката беше именно името на свекърва ми, но мъжът ми не искаше. Тя не знае, де.    

# 41
  • Варна
Да бе, това пък да се оправдават хич не го разбрах. Ще кажеш, че виновни трябва да се чувстват.

# 42
Познавам дете на 15 години, което 3 дни се е казвало Мартин и след посещение на свекъра и свекървата в родилното детето сега си се казва Минчо-на свекъра.  newsm78

# 43
Грешката ви е 1 - че сте споделили, -
не е грешно ,че са споделили.Все пак се предполага ,че родителите ще са  едни от най-близките и загрижени за семейството на децата си хора.
Проблема е че същите родители не са оправдали очакванията на децата си и следователно не бива за в бъдеще да им се дава възможност да взимат те решения касаещи живота на младото семейство.
За протокола- и ние минахме през такъв епизод преди години.С първото дете казваме ще го кръстим на свекървата.Тя като се тръшна-не искала да и кръщаваме момче.Съпруга ми и заяви-щом правиш уговорки с името на първото ни дете-Няма име да ти пишем,роди си  момиче като искаш и си го кръщавай както искаш.
Чака женичката за второто дете няколко години ами и то момче.Пак не иска име да и кръстим.Е на нас ни стигат тези деца ,няма да раждам до безкрай докато докараме да е момиче.
Melita_016
А в момента заслужават с техните камъни по техните глави.Лягаш и ти да се правиш болна-казваш вдигам кръвно от притеснения с вас заради името-хем ще си почиваш и ще се успокоиш  за
раждането.Успех, леко раждане и спокойствие ти пожелавам.

# 44
  • над кукувичето гнездо
Познавам дете на 15 години, което 3 дни се е казвало Мартин и след посещение на свекъра и свекървата в родилното детето сега си се казва Минчо-на свекъра.  newsm78
И аз бих наричала Марти от най-ранно детство, ако бях майката. Но аз не бих свалила гарда и нямаше да сменя името изобщо, пък МУнчо нека се сърди...

То бива, то може, ама чак пък толкова.

Мелита, гушкай си мъжа, къткай си го, чакай си бебчето и забрави за тревогите. Ти си го знаеш човека, но по-добре, според мен, не повдигай повече темата, обичай си го, за да не му е тежко още повече. Той рано или късно ще се оправи с техните си. Здраво бебче пожелавам и силни нерви! Като се появи бебчето, не се връзвай на глупости, гледкай си го, радвай му се, за да можеш и да си кърмиш спокойно.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт