Скандали заради името на бебето

• 175 858
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 560
  • София
Сега една Бонка Манафова спечели от Националната лотария. #Crazy

# 1 561
Днес по предаването на Карбовски по Бтв имаше интервю със стара семейна двойка. Единия син по предложение на таткото се казва Мао а другия- Хоши.  Mr. Green

# 1 562
  • Пловдив
И аз ги гледах - много симпатични старци  Grinning а другият участник беше с фамилия Кучков... лошото е, че му отиваше

# 1 563
И аз ги гледах - много симпатични старци  Grinning а другият участник беше с фамилия Кучков... лошото е, че му отиваше
Мисля, че беше фейсбук псевдоним фамилията на момчето.

# 1 564
  • Пловдив
Аз останах с впечатлението, че е истинска, защото Карбовски каза, че ако е в казармата, ще бъде редник Кучков  Thinking

# 1 565
Едно време си разглеждах хартиените телефонни укзатели, имахме няколко за София. Имаше една жена, първото име не помня, може би Нина, фамилията беше Попишка.

# 1 566
  • София
Едно време си разглеждах хартиените телефонни укзатели, имахме няколко за София. Имаше една жена, първото име не помня, може би Нина, фамилията беше Попишка.
ПопИца е село в Северозапада. Но наистина звучи зле
От мъжа си съм чувала за съвсем реални хора:
Гълъб - Гъле
Паун - Пунче

# 1 567
  • Пловдив
... Те казаха, че си е истинско, просто е съкратено от Мързян  Shocked вкъщи само хубаво се е говорило за тоя човек, но нямам идея какво в частност, защото каже ли някой Зянчо, мисля само за името му. Имало и такова село - може на него да е кръстен
Село Мързян наистина е старото име на село Бенковски, Пловдивско - ше умръ от яд, че им измислят такива явно изкуствени тъпанарски имена на селата, но както и да е, - обаче никога не съм чувала за такова собствено име. Може и наистина да се е казвал така човекът, де.

В Пазарджишко наистина има фамилно име Фикиин - явно от собствено Фикия идва, но и него не го бях чувала (собственото).
В Чирпанско се е срещало име Шмильо. Само стари хора вече го носят, ако има изобщо живи, но има и фамилно Шмилев.
А има и фамилно име Мангов (за двама отделни човека с това име знам, в Панагюрище и в Разградско), но не знам дали произхожда от собствено име, или от прякор, и дали има нещо общо с циганите, или някога са го носели и българи. Wink

# 1 568
На нашата улица има баба на 90+, която носи вносното име на детето Simple Smile. Тъй като бабата 90 години е минавала в обяснителен режим, на мен не ми е нужно. Simple Smile

# 1 569
  • София

9 месеца го носиш в себе си, пазиш го повече от себе си и му даваш първо на него - било то калций от костите си, било... каквото и да е. После рискуваш - колкото и малко да е - по какъвто и начин да излезе на бял свят. И срещу всичкото това имаш право да му избереш такова име, което на теб да ти хареса, стига и бащата да го одобри. Т.е. предложението следва да е твое... а решението - общо. И само на вас двамата. Родителите на бащата са и мало своя шанс като са избирали име за него.

# 1 570
Аз останах с впечатлението, че е истинска, защото Карбовски каза, че ако е в казармата, ще бъде редник Кучков  Thinking
Фамилията Кучков носи един много добър художник, който живее в Пловдив.https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0% … D0%BA%D0%BE%D0%B2. Извън темата, тъжно е когато се потърси в Гугъл тази фамилия, цялата първа страница е заета от някакъв младеж, който приличал на Николета Лозанова и влязъл в Биг Брадър.

# 1 571
  • София
Не мога да не ви осведомя, значи................ Crazy
Илияна Раева е станала баба.
Внучката се казва Илияна- Куини.
А, аз съм без думи!

# 1 572
Ето вижте как се псотъпва правилно:
Мика Стоичкова кръстила дъщеря си на цялата рода

А цялото име на момиченцето  е Миа Кристина Айкут Стоичков.

Внучката на футболната легенда е кръстена на баба си Мариана (Миа), на дядо си Христо и на леля си (Кристина), а до името на татко си Айкут е добавено ... Стоичков.

# 1 573
Единствено мога да кажа -горките деца!Ако мен ме бяха кръстили така,бих се прекръстила при първа възможност.Особено последното цепи мрака!

# 1 574
  • Sofia
Ще речеш, че е някоя принцеса с тия 20 имена... Ще им се май.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт