Професионални серии за коса - тема 107

• 102 001
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Има ли, няма ли слънцезащита...  Naughty според мен сериозната слънцезащита е без отмиване. Например спрей, крем или олио. Шампоанът вероятно я отмива хубаво. А маските от слънцезащитната серия интензивно възстановяват. Имат ув в състава си, но то едва ли остава след изплакване. П р облемът е, че скалпът най сериозно се напича, а финишите не се слагат по него.
Бисквитче, и аз съм с косопад. 7-8 месеца докато бях бременна и до третия след раждането не ми падаха повече от 4-5 косъма дневно. От 2 седмици ми се заразпада косата... подстригах 10 см( беше ми до кръста). Откакто родих съм с противокосопадни шампоани и спрейове на дюкре. Сега извадих аминексила, лакме и напура ампули. И... никакъв ефект. Предполагам ,че докато не падне задържаната през тези 7-8месеца коса, няма да се спре процесът. Те са ми и еднометрови космите и така количеството изглежда значително. И из цялата къща се мотаят косми, а всеки ден пускам прахосмукачка...

# 616
Нищо особено не е тази на Лейбъл М.
на цвета оказва ли някакво влияние ?
и сега се сетих че ти имаше на Алтерна серията май  newsm78 тя как ти се отразява при продължително ползване?

Сега ме размислихте за тази слънцезащита-точно като пробвах спреят на Макадамия от лятната серия и не ми хареса защото хем се усеща върху косата (малко като вакса) хем пък ми изсушава-
може би точно това му е идеята за предпазване-да покрие косъма с филм, май май ще го взимам и него на морето  Sunglasses

# 617
Ех, Мишел, тъкмо гледам, че обсъждате слънцезащита и влизам да кажа, че и аз купих само спрея на Макадамия от цялата серия и гледам-ти си писала, че изсушава косата. Лошо!  Tired
Иначе и аз не съм купувала слънцезащитни Ш и М. Поръчах си половинлитрови развасовки на Интенз Рипеър, ще взема тях на морето. Имам и мостри на Алтерна рипеър, които също ще бухна в чантата, за всеки случай, ако хидратацията ми дойде в повече. Другото, което ще ползвам са маслата на ЧИ-Мис Юнивърс и това със зелен чай-дават, че уж имали естествен УВ филтър, но ще видим. Peace
Други покупки нямам. Подарих още една серия и оставам с общо 7-8, мисля засега да карам с тях.

# 618
И аз взех само спрей за УВ защита - на Керастаз. Само веднъж го пробвах, но забелязах, че не омазянва и не отежнява. Аромата му е като на СС крема.

# 619
  • Бургас / София
Аз днеска пробвах спреят на Алтерна за обем на суха коса, а то пише че трябва на влажна, ама нищо пак ми предаде много обем и то от малко количество, засега съм доволна. Сигурно на мокра коса ефекта ще е много добър . Мисля утре да измия косата с Пре Уоша на Керастаз после с Елексир Ултим и евентуално маската и после спреят на Алтерна, ако не направя тази комбинация мисля да измия с Пре Уоша + Хроноложист + спреят за обем на Алтерна. Спреят леко лепне на ръката, но този ефект се маха бързо и попива веднага. Мисля си, че ще е добро попадение, дано си заслужава парите.

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 10:39 от cityofangels

# 620
няколко думи за тези три продукта:

Скрит текст:

Aloxxi сух шампоан - доволна съм от него, не съжалявам, че го поръчах въпреки, че се колебах доста
косата ми е черна и до сега не бях пробвала сух ш-н, от който да нямам бели прашинки в косата
този е на друг принцип - освежава и матира леко косата без да оставя следи
ползвам го основно за девойките ми, които са с доста мазни коси

Aloxxi бариерен крем при боядисване на косата - предпазва кожата от боята при боядисването
също се колебах дали ми трябва или ще бъде поредната глезотия, забутана в някой шкаф
преди съм ползвала крем за лице или друг продукт - не особено успешно, за това не съжалявам и за тази покупка - добре пази, консистенцията е като на вазелин и ще ми стигне сигурно за около хиляда боядивания  Laughing + ухае приятно

colorpHlex еднократна доза за предпазване на косата при боядисване и изрусяване - беше подарък към поръчка от ЗР, цената й е 10 лв., но не видях нещо, което да я оправдава
половин лъжица зехтин в боята върши дори по-добра работа и съвсем не струва толкова - сравнявах при употребата на супермаркетната боя, която ползвам от години и която е много скапваща косата /но прави наситен и траен цвят/

# 621
  • София
Сити, после да го сравниш с Еликсира за обем  Hug
Аз имам още половин бутилка от него, но много си го харесвам.

На почивката бях със серията на Макадамия- ш., балсам и спрей за предпазване от слънцето.
Много ми допаднаха шампоана и балсама, особено балсама е силно разплитащ и много добре възстановява косата. Беше жива и блестяща, много приятна серия с хубав, летен аромат. Мисля че е балансирана. Спрейчето редовно забравях да го ползвам, сега уикенда ще го тествам отново. Иначе косата ми няма поражения въпреки много солената вода.

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 11:38 от Илли

# 622
  • на терасата
Някоя от вас ползвала ли е шампоана на Напура при пърхот и себорея?
Какви са ви впечатленията?

# 623
Някоя от вас ползвала ли е шампоана на Напура при пърхот и себорея?
Какви са ви впечатленията?

Не мен ми пребори себореята, скалпа ми е чувствителен и винаги ме сърбеше ако ползвам по-агресивни шампоани. Само една опаковка премахна себореята, сърбежа..преродих се Simple Smile от тогава насам не са се връщали отново..Аз останах доволна, в момента ако от някой по-агресивен шампоан се появи сърбеж ползвам тоника на ФК и той е чудесен действа веднага.

# 624
Сити и аз моля за сравнение с този на Керастаз /имам още мъничко от него/  Praynig .Ако може да кажеш и Аромата на спрейчето на Алтерна какъв е?

# 625
Фрийк може при теб да не изсушава толкова много спреят на Макадамия- все пак аз съм с изрусена и ужасно суха коса-особено лятото с неправилни продукти става като вълна  Sick дразни ме този спрей че го усещам по косата-но пък както писах може би това му е идеята-да обгръща косъма с предпазващ филм  newsm78
Сис и аз го имам спреят на Керастаз-харесва ми че не се усеща-но пък има спирт в него.Няма угодия.Още не съм открила идеалният слънцезащитен спрей.

Бубанка тази марка Алокси за първи път я чувам-от къде ги купуваш? трябва ми този крем за боядисване- лесно ли се измива после?

# 626
  • Бургас / София
Утре ще пробвам спреят на влажна коса, ама така мисля че също има ефект, но мисля че леко ми утежни, ама аз в краищата съм наблъскана с масла, даже вчера използвах Елексира за обем и маслото на Марокан и днеска сложих и това на Алтерна, остава и да не ми утежни  Joy .  Ще сравня Елексира и Спреят, но съм убедена че спреят ще си свърши по голяма работа, просто на суха коса получих голям обем и чупки точно където сложих. По едно време съжалих, че го поръчах защото е наистина много скъп, а от това което виждам е и неикономичен в сравнение с Елексира от него имам доста, даже повече от половината. Ако ми хареса обаче ще си взема и муса за обем, а пяната на Алтерна за обем по принцип старата версия много я харесвам, много по добра от Денсифик. В ЗР са пуснали плажните на Алтерна има интересни продукти. Напоследък забелязвам, че рибата е по добре заредена, даже и новият мус за обем имат. Аромата е типичният за хайверните серии Рипейър и Елексира на Алтерна.

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 13:01 от cityofangels

# 627
Бубанка тази марка Алокси за първи път я чувам-от къде ги купуваш? трябва ми този крем за боядисване- лесно ли се измива после?

от сайта на старнейлз
http://www.starnails.bg/bg-bg/category/product/283164195938109909
аз купих и още неща на марката преди време, тези дни ще напиша по няколко думи и за тях /само още малко да ги тествам с и без преуош и в други варианти  Laughing/
предполагам, че ги има и в салоните, защото са професионална козметика за коса
четох на английския сайт, че марката е създадена от основателя на опи и че концепцията за цветовете е негова, което всъщност ми привлече вниманието преди време /освен, че пазарувам лакове и продукти за тяло от същия сайт/, но все още не съм пробвала боите им
кремът го мия от врата със ш-н, а от лицето - с измиващ гел

пп предполагам, че може и в някой от офисите да се купи

допълвам: от българския сайт на Алокси са написали и малко пояснение за крема във фейсбук, където публикувах същата снимка - клик

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 13:49 от bubanka

# 628
  • Пловдив
Момичета,моля ви посъветвайте ме какво да си взема,това:
http://www.arlen.bg/product/2427/sprey-za-super-obem-i-platnost- … aliste-195ml.html
или това:
http://www.arlen.bg/product/1005/stilizirasht-gel-za-obem-ot-kor … vertige-75ml.html
Косата ми е тънка и без никакъв обем.

# 629
Жижи а защо не вземеш Еликсира за обем на Керастаз ?-май е най-сполучливият им продукт за обем и доста момичета тук го харесват.

Бубанка  bouquet мерси.Обаче сега се разколебах като прочетох как се ползва-ти с пръсти ли го нанасяш?
Аз ползвам едно олио на Лакме за предпазване (че и моята боя е адски агресивна)-то е в шишенце като на боите за домашна употреба-с много тънък и дълъг накрайник и съответно се нанася супер бързо.Сега довършвам 3-то шише и съм много доволна но ми се искаше да сменя с нещо ново  Hug

Общи условия

Активация на акаунт