Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (11)

• 44 146
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Хора, аз платих 750 лв. по каса за хистеро и лапаро наведнъж, сама в стая, с всички удобства и разкош. Брайда, в изброените клиники е така, в Щерев се доближаваше до техните цени. Но това не значи, че не е безбожно скъпо и поне двойно на това, което трябва да се плати. А дрилинга на яйчниците какво е? Надупчване?

# 691
  • София
cristi - аз като тършувах из форума за цени, дори и в Малинов преди 2г примерно, цената е била под 1000лв, просто сега вече навсякъде е много по-скъпо. В МД и Шейново примерно преди 4г цената е била 300лв...

Дрилинга е да, тип надупчване и обелване на яйчника от обвивката, която се е получила от кистите. Всъщност аз при стимулация нямам проблем - правя си фоликули, пукат се с прегнил или овитрел - така забременях с първото ми дете - просто стимулация с клостил и "работа" в къщи.
Според Калчев дрилинга ще ми помогне сама да пукам фоликулите, което не се случва често самостоятелно при мен. Ето дори предния цикъл отидох за МБ и хламидията около 20-ти ден от цикъла и той ми видя 21мм фоликул. Следях си БТ и правих тестове, но О не настъпи. Това редовно ми се случва.
А и десния ми яйчник не бачка. В последните 6м следя всеки месец къде е фоликула и дали има и никога не е бил от дясно. А дясната ми тръба евентоално има шанс да бъде спасена, в нея не се вижда хидросалпингс, та се надявам това да му помогне да проработи, кой знае.

# 692
април платих 950 за лапаро + хистеро  Wink

иначе по темата  - аз бях с 2 нощувки (но и с 1 да бях пак щях) си взех почти всичко, с което по принцип пътувам - като се почне от кърпа за лице, хавлия за баня, джапанки за баня, чехли и се стигне до зарядно за телефон и книга. Моето лапаро мисля, че е оперативно (имам прекъсване на тръба) и ми позволиха още следобяд да се изкъпя. След секциото - също беше бързо - в 18.00 вечерта беше секциото, на другия ден на обяд ме преместиха в отделението, в 17.00 ММ дойде в стаята и първото, което направих, беше да вляза в банята - отново с разрешение на медицинския персонал... но в близост трябва да има човек около мен, защото неведнъж ми е прилошавало от упойки до 48 часа след това.

Блинг, никога няма да ти е топло в стаята за пункции и трансфер Mr. Green нарочно държат студено заради уредите за/с ембриони

# 693
Здравейте момичета!
Благодаря за отговорите за връзката между БВ и плазмите!
Брайда, аз в деня на приема на х-преп закусих и към 14 часа изядох една супа и към 14.30 изпих въпросната гадост. Въпреки, че ми бяха казали да изпия цялото шише, аз не го направих, а използвах някаква формула за теглото и милилитрите. Попринцип съм с ниско кръвно и ме беше страх да не ми стане лошо. След това започнах да се наливам с вода, чай, бульон и какво ли още не. Въпреки това си ми се виеше свят. Действието започна към 19.30 и продължи до към 11 през нощта. Не беше кой знае какво. Лошото беше, че ефекта на очистителното ме държа няколко дни... В болницата преди операцията също ходих. Аз попринцип съм с редовен стомах и нямам проблем с ходенето до тоалетна. Истината е, че към 19 часа вечерта преди операцията мушнах една супа и може би затова да е имало такъв остатъчен ефект, знам ли. През нощта, обаче не съм ставала. Просто следващите дни си ходех по два три пъти на ден Simple Smile
Кристи, това дете ще намрази сладоледа Simple Smile
Докато е била бременна с мен майка ми се е наливала с газирана вода. Аз сега не. Мога да я помириша дори Simple Smile

# 694
Пропуснах да кажа - 2 нощувки се изискват, когато операцията (какватато и да е) минава по ЗК, защото минималният болничен престой е 3 дни мисля. В други клиники, които работят със ЗК, за обикновено хистеро също искат 2 нощувки. Ако не искаш да спиш там - трябва да си платиш цялата стойност на операцията

# 695
Ели, абе и аз си мисля, че ще се мре от студ пак следващия път Laughing Сериозно си мислех дали да не си оставя тайно чорапките под калцуните Rolling Eyes Не обърнах внимание за климатици. Просто се падна онова застудяване май месец, което изобщо не беше нормално. Сутринта като отивах на пункция все едно имах deja vu от лапарото ноември. Времето беше абсолютно същото.
А пък при последното ходене до клиниката беше голяма дилема какви дрехи да сложа. Понеже всичките ни пътувания са били винаги в студено зимно или есенно време. Обикновено все ми духа от отворената врата докато чакам. Но не бях обръщала внимание дали навсякъде има климатици и се чудех какво да обличам, за да не се сваря в собствен сос докато чакам. И понеже летните ми дрехи са предимно дълги рокли, които при пътуване се мачкат, а са неудобни за преглед, мислех да нося няколко чифта дрехи Laughing В крайна сметка се оказа много приятно и хладно и добре, че беше, защото си почакахме над час.
Поли добре е споменала за дозата на x-prep. Добре четете листовката, защото по-слаботелесните като мен трябва да изпият по-малко количество Wink

# 696
Да, Блинг! Аз много страх брах от това очистително. Не съм 45 кл, но и аз съм слабичка, а и с ниско кръвно. Мисля, че точно ти ме всетна , за тази формула (Благодаря!). Знаех, че ще се свърша, ако го изпия цялото и добре, че не рискувах.

# 697
Да човек не винаги изчита подробно листовките и в бързината може да го пропусне.  А това е много лесно, защото не е посочено конкретно тегло и човек би подминал този ред. Не помня първия път дали го забелязах случайно или просто, защото винаги си имам едно наум за теглото ми. Натъртвам на анестезиолози и при специфичен прием на разни лекарства.

# 698
Блинг, аз нали последния път доста почаках за транфер в самата зала и за доста неща разпитах  Mr. Green едно от тях беше защото е толкова студено, защото аз не чаках облечена и завита  Mr. Green и чак след като Деси и емриоложката ми обясниха, Деси все пак домъкна одеяло Simple Smile

# 699
Деси е супер Grinning

Ели, значи се е вдигнала цената с 200 лв. Къде са 1600 за една операция, къде са 950 за две.

Брайда, значи си с ЛУФ. И сега като една черна станция да кажа, че това прословуто надупчване е наполовина отречено. Изчетох света заради него, защото и при мен се съмняваха за ЛУФ. Но ако Калчев мисли, че ще има полза, стискам палци да е така.

# 700
Преди самият трансфер и аз бях по онази гъзовейка и чак като ми върнаха децата ме завиха  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Аз исках да си внеса телефона ама ме отрязаха, но за следващият път имам план  Laughing

# 701
Да, Кристи, те преди почти 2 години вдигнаха и други цени с по 200 лв (напр. раждането)

# 702
Абе за раждането са конкурентни на Токуда и Щерев. За операциите държат най-ниските.

# 703
Аз не усетих да е по-студено от другаде. Но в онзи период просто си беше студено наистина навсякъде и не съм се замисляла. Сутринта на пункция докато чакахме с "моята дружка по съдба" да ни викнат измръзнахме на отворената входна врата, защото проветряваха. Горе седяхме на палци и зъзнехме, че преди нас имаше друго момиче. На трансфера обаче се изхитрих и до последно си оставих чорапите. Много се чудех дали ще ме завият с нещо и щях да си питам даже, но не се наложи Laughing :l И напук на вашите предупреждения, че док закъснява, че имаше и някаква операция малко преди това, се появи на време и може би и заради това се наредих така с празния мехур Rolling Eyes Не е по-добрият вариант от стискането и чакането. Лошото е, че съм сигурна как следващия път няма да има нищо общо с предния и ще ми се върне тъпкано.
За телефона е кофти, но наистина е най-добре човек да лежи и медитира. Само, че на мен не ми се отдаде особено въпреки усилията. И музиката ме изнервяше още повече понеже не беше от любимите ми. Ошарих всички стени докато ми изтече времето Rolling Eyes

# 704
Ееееее, веднъж да има полза от чакането при мен! Значиииии, като ме извикат в 17.00, а пък вляза за трансфер в 22.00, била съм цял ден на работа, не съм яла и т.н., в 22.10 вече съм отнесла плувката и хич не усещам ни музика, ни нищо Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт