СЕДМИ клас - 9 - Успех!/13.06.-19.06.2016 г./

• 80 684
  • 660
  •   1
Отговори
# 495
Значи като излезнат резултатите с този входящ номер ще можем да си проверим. В сайта на РИО нали? 
Резултатите си проверявате като оценките. На същото място, със същия входящ номер и ЕГН.

# 496
  • дядовата ръкавичка
Имате ли представа как се получава тази характеристика? Нищо не са й казали.

В училището на щерката, трябва родител лично, срещу подпис, да получи характеристиката. То голямата тайна. Служебните бележки и удостоверенията, които са много по-важни,  дават на децата, но не и характеристиката, която дори може да не ни  послужи.
Доколкото разбирам, обаче, във всяко училище процедират различно.

# 497
Написахме си желанията. Първо писахме немска, след това английска и на трето място френска. Девойчето най-накрая е доволно. Тя винаги е искала в немската не знам защо в последните дни започна да се променя желанията. Но пак си стигаме до тук. Сега просто ще чакаме да видим дали ще я приемат! Дадоха ни едно малко листче с входящ номер. Знаете ли за какво е?
Правихте ли копия на заявленията, които подавате?

# 498
  • Пловдив
Айяла, при нас подписите не бяха за това, че си получил характеристика, а за това, че си запознат с нея.  Peace

# 499
Здравейте,

Загледах се в 133 СОУ и в 35 СОУ. Видях в учебния  им план, че в 133 учат  3 предмета на езика  в 9 клас,но  в 35  не.
 Така ли е наистина или се заблуждавам?
Някой разглеждал ли е уч.планове на тези 2 училища?
 newsm78 newsm78

# 500
Здравейте,

Загледах се в 133 СОУ и в 35 СОУ. Видях в учебния  им план, че в 133 учат  3 предмета на езика  в 9 клас,но  в 35  не.
 newsm78 newsm78
вярно е

# 501
  • София
Имате ли представа как се получава тази характеристика? Нищо не са й казали.

В училището на щерката, трябва родител лично, срещу подпис, да получи характеристиката. То голямата тайна. Служебните бележки и удостоверенията, които са много по-важни,  дават на децата, но не и характеристиката, която дори може да не ни  послужи.
Доколкото разбирам, обаче, във всяко училище процедират различно.

Обадих се в училището. Казаха, че след като я приемат някъде и тръгнем да се записваме, тогава трябва да отидем в старото училище да ни дадат тази характеристика, заедно с удостоверение за преместване.

# 502
Хайде да се върнете назад и да прочетете малко.
Никой не е длъжен да отговаря на едни и същи въпроси нон- стоп.

# 503
Здравейте,

newsm78 newsm78
вярно е
Мерси . Това ще промени решението.

# 504
  • I want it all and I want it now.
За АК по добре пише паралелките с английски език.За немската е с усилено изучаване на езика. Задължително ще държи приравнителен.

# 505
Подадохме заедно с детето заявлението.
Всичко бях попълнила - дори и вх.№.
Там само се подписах.
Подавахме в 19-то и стана доста бързо. На едно място ти проверяват написаното, а на друго те вписват в книга и получаваш вх.№.

Относно прехвърлянето да кажа и аз нещо - възможно е, но се държат приравнителни изпити.
Което от своя страна създава трудности по организацията в новото училище - трябва да се прави изпитна комисия, да се съставят задачи/тестове и т.н.

# 506
  • София
Аз мисля, че упоменатото от Черна Станция в темата за АК не е нещо регламентирано, още повече, че отивайки в АК детето пак учи в училище, акредитирано от МОН, тоест с бг диплома. Това с еквивалента на отиване в чужбина също не ми се струва да е така. Отишлото в чужбина има право да се върне, да, защото то официално си е  било записано и е учило там, не просто прието и невъзползвало се от приема. То ако беше иначе, щеше да се върти един обмен между училищата... Мисля като Мастер, че става дума по-скоро за някаква политика на СМГ ( не коментирам доколко законна) да прибере обратно свои бивши възпитаници. Познато дете беше така в НЕГ за известно време и се върна в СМГ. Но не мисля, че номерът минава с деца, които до 7 клас не са учили при тях.

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 14:50 от пенсионирана русалка

# 507
  • В офиса
Освен да отида при Стоянов да питам 😊

# 508
  • София
А всъщност, Тинкърбел, защо едно дете би направило избор да учи 1 година в АК и след това да се прехвърли в СМГ? Ако е за доброто научаване на английски, би могло да учи 1 година в 1-ва АЕГ и след това да държи изпит по математика и да се прехвърли в СМГ. По-рационално ми се струва, тъй като ще е без такса. Ако предпочитаният вариант е СМГ, то най-добре там да си учи детето още от 1-вата година и просто да ходи на допълнителен курс по английски?

# 509
Освен да отида при Стоянов да питам 😊
Тъкмо ще можеш да прецениш дали изобщо ще ви се ходи там.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт