СЕДМИ клас - 9 - Успех!/13.06.-19.06.2016 г./

• 80 764
  • 660
  •   1
Отговори
# 75
emilio94, какво общо има това с РИО - Бургас? Има регионални инспекторати, които не изискват служебната бележка за децата от тяхната област. Поне така беше през последните няколко години. Явно в Бургас и сега е така. Има и други, които я изискват, за да проверят дали правилно са нанесени съответните оценки в заявлението.
Не виждам проблем дори да не я изискват, да се носи за всеки случай.

# 76
  • Варна
rumen2828, за МГ Варна не зная дали може да се види такава статистика, но по мои наблюдения повечето деца от МГ избират паралелките МАТ с АЕ или МАТ с НЕ, а някои отиват и Първа ЕГ. В класа на големия ми син Информатика с АЕ има само две деца, които са бели в МГ от пети клас. Вие коя паралелка сте избрали?
Благодаря за отговора, избрали сме Информатика, балът ние 34.
Мисля, че ще успеете. Моят син още се колебае между информатика и мат с АЕ. В началото беше сигурен, че иска единствено и само МАТ с АЕ, а сега сякаш има леки колебания. Оставила съм го да реши сам. Има още малко време до 16-ти.
Благодаря Маями, надявам се много за там, второ желание се двоуми дали да е Инф. техн. или Мат. с АЕ. Може да се окажат и в един клас.

Това за предни години ли се отнася или за тази ?
rumen2828, за МГ Варна не зная дали може да се види такава статистика, но по мои наблюдения повечето деца от МГ избират паралелките МАТ с АЕ или МАТ с НЕ, а някои отиват и Първа ЕГ. В класа на големия ми син Информатика с АЕ има само две деца, които са бели в МГ от пети клас. Вие коя паралелка сте избрали?

За предни години, но мисля че и тази няма да е по-различно.
След като иска да се занимава с информатика като второто желание аз бих писала МАТ с АЕ. Разгледай учебните планове на паралелките с Информатика и Математика и ще видиш, че нямат голяма разлика в броя на часовете по Информатика.

# 77
  • Чукарландия
Благодаря за новата тема! bouquet

Успешна седмица и сбъднати желания! Hug

# 78
При нас имаше драми с получаването на служебната бележка . Лично от ученика се взимаше - спомням си, че брат му се пробва да му я вземе, но не му я дадоха. Мисля, че на единия ден ходи следобед да я вземе и на другия сутринта подадохме - т.е. дАли са му я в деня  преди да отворят гнездата. Малко напрегната беше ситуацията, защото си бяхме освободили време в определен ден за подаване на заявленията.
Бъдете съсредоточени при попълване на заявленията, направете си едно в къщи ( това за провинцията където не приемат готови попълнени заявления) и там само препишете.  Подавате и следите зорко служителите които ще ви нанесат кодовете. Единия служител подава кода, другия го записва - следете целия процес и сверявайте истинноста на данните -  дали правилно изчитат училището, паралелката и дали точно нужния код записват. При нас и при двете деца щяха да се объркат ако ние не следяхме старателно. Имахме малко желания и това опрости процеса. Когато подавахме заявленията бях изумена от множеството родители и деца пристигнали без НИКАКВА подготовка - редяха желания на момента, спореха и се суетяха.... вероятно такива неориентирани семейства правят опашките в гнездата. Разказваха ми случаи на родители и деца прекарали по половин ден в гнездото. Имаше и такива, които бяха готови да платят за да им попълниш заявлението читаво.... абе... всякакви ги има.

# 79
  • Чукарландия
На мен едно не ми е ясно: от къде мога да видя кодовете на специалностите, горе-долу да се ориентирам? Говоря за провинцията, напр. Кърджали?

# 80
  • Пловдив
На мен едно не ми е ясно: от къде мога да видя кодовете на специалностите, горе-долу да се ориентирам? Говоря за провинцията, напр. Кърджали?

В общия случай - никъде. Принципно във всички инструкции пише, че кодовете се нанасят от приемащите заявлението. Ти трябва да си напишеш само училището и паралелката.

# 81

Там на място, приемащите ги вадят от справочник. Следете процеса на вадене на кодовете отговарящи на желанията ви. Все пак сте заедно там с приемащите и нещата се случват пред вас. Приемащите са бавни, обстойни и сверяват всяка цифра - чифт или два  очи в повече са от полза и за тях.

# 82
  • Чукарландия

Там на място, приемащите ги вадят от справочник. Следете процеса на вадене на кодовете отговарящи на желанията ви. Все пак сте заедно там с приемащите и нещата се случват пред вас. Приемащите са бавни, обстойни и сверяват всяка цифра - чифт или два  очи в повече са от полза и за тях.

Благодаря!  bouquet
Аз мислех да попълня и желанията в къщи, но май няма да стане. Mr. Green

# 83
  • Пловдив
BBeLLa, ти си попълни желанията вкъщи така, както са изброени в план-приема, който можеш да намериш на сайта на РИО-Кърджали. Оставаш празна само колонката с кодовете.  Peace

# 84
Здравейте, дали някой знае в Първа английска в София каква е разликата в броя на часовете за паралелките с БЕЛ и с МАТ? Както и откога започват да учат повече български, съответно - математика?

# 85
  • Чукарландия
BBeLLa, ти си попълни желанията вкъщи така, както са изброени в план-приема, който можеш да намериш на сайта на РИО-Кърджали. Оставаш празна само колонката с кодовете.  Peace

Благодаря, dundi73! bouquet

С днешна дата са качили на сайта план-приема. Досега нямаше нищо, затова се чудех от къде мога да видя точното наименование на паралелките. Разпечатах го. Peace

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 15:21 от BBeLLa

# 86
  • Пловдив
BBeLLa, този сайт, който е общ за няколко РИО, се беше бъгнал по едно време. Някой каза, че е имало пожар и наистина нямаше достъп до информацията. Но явно са се справили с проблема  Peace

# 87
До майките от Бургас:
За ПМГ трябва ли медицинско? Ще го изброим просто за да има повече желания, надяваме се на прием по първо желание.

# 88
Едно въпросче.
Тук :

А. След успешно положени приемни изпити:
                                                      Оценки
                                                 с думи           с цифри
1. НПМГ, Математика......................................    Отличен………   5.80…………
2. .....................................................................    ………………………   …………………
3. .....................................................................    ………………………   …………………
4. .....................................................................    ………………………   …………………
5. .....................................................................    ………………………   …………………
6. .....................................................................    ………………………   …………………

се пишат и оценките от НВО или само от допълнителен изпит, който в нашия случай е математика в НПМГ?

# 89
  • София
Здравейте, дали някой знае в Първа английска в София каква е разликата в броя на часовете за паралелките с БЕЛ и с МАТ? Както и откога започват да учат повече български, съответно - математика?
Разликата, струва ми се, идва от часовете ЗИП/ПП в 11-ти и 12-ти клас - по 3 ч. седмично повече по съответния предмет.

Общи условия

Активация на акаунт