СЕДМИ клас - 9 - Успех!/13.06.-19.06.2016 г./

• 80 836
  • 660
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
нас ни викат утре вечер в училище да се подписваме, може би  тези удостоверение ще ни раздават

Или ще се подписвате за характеристиките.  Peace

# 211
  • България, София
Интересно, аз пък си мислех, че ако не се класираш на първо, отиваш на трето.

# 212
  • Пловдив
Интересно, аз пък си мислех, че ако не се класираш на първо, отиваш на трето.

В наредбата пише друго. Цитирана е в предната тема, може би.

# 213
  • София
ом, в АК има клубове, в които се записват съответните заинтересовани. По математика са при Кортезов. По физика и астрономия има много силен преподавателски състав, за което говорят успехите на деца в международни олимпиади и по двете. По музика в училище могат да участват в мюзикъла, но самата подготовка по музика се осъществява извън колежа. По различните спортове - също не може да се разчита само на Колежа. Но за науките има варианти. Ако дете проявява интерес към нещо, дава му се възможност.

# 214
  • София
Благодаря за отговорите! Значи , излизат свободните места за трето класиране  , редим тях  по реда на по-желано към по-малко и участваме с бала от НВО бел и мат. или с цялата диплома?

# 215
  • Пловдив
Благодаря за отговорите! Значи , излизат свободните места за трето класиране  , редим тях  по реда на по-желано към по-малко и участваме с бала от НВО бел и мат. или с цялата диплома?

както при първо класиране - с оценките за кандидатстване и оценките от балообразуващите предмети от удостоверението.

# 216
  • най-шареното място
.♥.Петя.♥., мерси. Полезна информация.

Скрит текст:
Все пак за мен истински подкрепящите училища са гъвакави за да позволят развитие и в сфери, в които се е занимавало детето и преди тях. От това те само могат да спечелят. Включително учници с изявени таланти и интереси. Да освободят дететп за ден-два годишно или от 10 часа по час в определени дни може да е огромна помощ за детето.

# 217
  • София
ом, на големите състезатели им се налага доста повече да отсъстват. А основното всъщност е да имат време да се подготвят. За да сме максимално точни - Емил Колев води школата по математика в колежа втория срок , той е чудесен преподавател също.  Peace

# 218
Аз продължавам да имам неясноти около трето класиране. Ако не ни хареса второто класиране, единият вариант е да не се записваме(тогава мястото се обявява в списъка за трето класиране) или да се запишем,  но когато излезе списъкът за трето и си харесаме паралелка,  да се отпишем.  Тогава при втория вариант паралелката,  от която сме се отказали за четвърто класиране ли остава? Освен това, ако не се запишем, при трето класиране преподреждаме паралелките, тоест след желаната паралелка пишем тази, от която сме се отказали. Така риска мисля,  че не е голям, или бъркам?

# 219
  • най-шареното място
ом, на големите състезатели им се налага доста повече да отсъстват. А основното всъщност е да имат време да се подготвят. За да сме максимално точни - Емил Колев води школата по математика в колежа втория срок , той е чудесен преподавател също.  Peace

Така е. И на малките също. Особено на спортисти.
Нямам нищо против колежа, напротив. И за това бях изненадана, че не подкрепят състезатели готвещи се извън колежа. Поне с такова впечатление останах от прочетеното.

Eli, не знаеш с какъв бал са другите желаещи защото третото класиране е напълно независимо. И балове и желания нямат нищо общо с първите 2 класирания. Поне аз това разбрах.

# 220
  • I want it all and I want it now.
Освен това, ако не се запишем, при трето класиране преподреждаме паралелките, тоест след желаната паралелка пишем тази, от която сме се отказали. Така риска мисля,  че не е голям, или бъркам?

Няма как да пишеш тази от която сте се отказали. Тя трябва да фигурира в списъка за 3 класиране.
Имай в предвид, че на 3 се явяват деца от частните училища с доста голям успех, който не са участвали на предните класирания. Нищо не се знае.

Вчера върна учебниците и сега се сетих, че не съм снимала последните тестове.  Crazy
Много ме хвана яд.
Утре им дават удостоверенията.
След малко ще отида да взимам цветя, че утре сигурно ще има опашки.  

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 14:22 от Syn

# 221
  • Пловдив
Не вярвам децата от частните училища да чакат трето класиране, за да се включат в битката за общинските училища, особено ако са с висок бал.

еli, ако се запишете след второ класиране и решите да се пробвате на трето /виждате списъка, отписвате се/, мястото няма да бъде обявено за трето класиране. То отива на "директорското" класиране.
Ако не се запишете, мястото от второ ще отиде за трето. Но не може да се предположи колко деца с по-висок бал са поели риска на трето класиране. Може и да не попаднете на мястото от второ класиране. Така че рискът си остава.

# 222
АК си има своите правила и учи своите възпитаници да ги спазват. Това не означава, че на децата в АК не се дава възможност да се подготвят за състезания по природни или други науки. Осигурява им се много качествена подготовка, НО в допълнение към учебната натовареност. Затова Колежа не е за всеки. Човек трябва хубаво да си направи сметката.  Peace
Много точно казано: Да си направи сметката в буквалния смисъл и пак в този  да - не е за всеки

# 223
  • София
Веднага ли след обявяването на първо класиране излизат минималните балове по гимназии и паралелки, в смисъл ще има ли време да мислим дали да се записваме или да участваме във второ класиране?

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 15:50 от StelaP

# 224
  • Пловдив
Веднага ли след обявяването на първо класиране излизат минималните балове по гимназии и паралелки, в смисъл дали ще има ли време да мислим дали да се записваме или да участваме във второ класиране?

То какво има де се мисли? С участие във второ класиране не губите нищо. Може само да се предвижите на по-предно желание или да си останете на същото място.

Общи условия

Активация на акаунт