СЕДМИ клас - 9 - Успех!/13.06.-19.06.2016 г./

• 80 558
  • 660
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте и от мен. Включвам се със следния въпрос: учителите, които тази година са водили 12 клас, от следващата учебна година започват с 8-ми или с 9-ти клас? Или изобщо няма подобна закономерност при разпределянето на учителите по класове? Става въпрос за 91 НЕГ.

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 12:05 от blaga2005

# 631
Бихте ли постнали извадка с предметите, които влизат в дипломата при равни балове. Предварително благодаря!

# 632
Здравейте и от мен. Включвам се със следния въпрос: учителите, които тази година са водили 12 клас, от следващата учебна година започват с 8-ми или с 9-ти клас? Или изобщо няма подобна закономерност при разпределянето на учителите по класове?

Не,учителите които са водили 12 класове ,почти не се случвада взимат 8 касове.

# 633
  • София

Емилио,

Чл. 12. (1) Когато в класирането има ученици с равен бал и с броя им се надхвърля броят на местата по чл. 3, ал. 3, те се подреждат в низходящ ред по сбора от оценките от приемните изпити, а в случай, че приемният изпит е един – по оценката от този изпит.
(2) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 1 се подреждат в низходящ ред по сбора от оценките от балообразуващите учебни предмети, а в случай, че балообразуващият учебен предмет е един – по оценката от този учебен предмет.
(3) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 2 се подреждат в низходящ ред по средноаритметичната оценка с точност до 0,01 от оценките от учебните предмети български език и литература, първи чужд език, математика, история, география, биология, физика и химия от удостоверението за завършен VII клас или от свидетелството за завършено основно образование.
(4) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 3 се приемат над утвърдения държавен план-прием.

# 634
Здравейте и от мен. Включвам се със следния въпрос: учителите, които тази година са водили 12 клас, от следващата учебна година започват с 8-ми или с 9-ти клас? Или изобщо няма подобна закономерност при разпределянето на учителите по класове?

Не,учителите които са водили 12 класове ,почти не се случвада взимат 8 касове.

А значи ли това, че започват с 9-те класове или и това не се знае.

# 635
Какви точно документи се изискват за записването в училището?

# 636
пенсионирана русалка,така е има в първата десятка има випуски под и над 200 ученика.За тези под 200 все пак иде реч.
Относно ходенето на уроци за ДЗИ-то ,да ходят на уроци.Личните ми наблюдения-и при отлични преподаватели,дай боже всекиму,има ученици,които се  осигуряват допълнително ,предвид високите цели ,които са си поставили.Не виждам нищо нередно в това,още повече ,че обикновено самите деца изявяват такова жеание и постигат поставените си цели.

А значи ли това, че започват с 9-те класове или и това не се знае.
Преподаветелите водят различни предмети ,които често не са през целия курс на обучение-не няма строга закономерност.

# 637
  • София
Относно ходенето на уроци за ДЗИ-то ,да ходят на уроци.Личните ми наблюдения-и при отлични преподаватели,дай боже всекиму,има ученици,които се  осигуряват допълнително ,предвид високите цели ,които са си поставили.Не виждам нищо нередно в това,още повече ,че обикновено самите деца изявяват такова жеание и постигат поставените си цели.

+1 и аз не разбирам каква е тази драма ходи ли се/не се ли ходи на допълнителни уроци в дадено училище. Ами в крайна сметка решението е индивидуално и според нивото и нуждите на конкретното дете. И какво като ходят на курсове извън училище?! Не е непременно обвързано с начина на преподаване в училище.

# 638

Ще трябва да провериш в училището, където ще приемат детето. Освен документите, които вече имате, може би ще поискат обикновено медицинско от личния лекар, като тези с профилактичните прегледи, които искат в началото на всяка учебна година.

# 639

Последното покрито ниво е В2 и в момента учи за С1. Но си мисля, че английската гимназия значително обогатява речниковия фонд покрай всичките предмети, които се изучават на английски след 8-ми клас, както и покрай литературните произведения, които се учат в оригинал.

P.S. Благодаря Ви за пожеланията за успех!

Винаги съм твърдяла, че изучаването на език в езикова гимназия е най-доброто възможно, именно заради изучаването на различни предмети на този език и литературни произведения.
Отделно смятам, че английски в съвременния свят трябва да се знае на ниво С2, а това не е толкова лесно постижимо. Знанието на още един език на ниво С1 или С2 също е добре. А и самите изпити за нива невинаги гарантират, че човек владее езика говоримо и писмено без проблеми.
Та накратко, ако детето иска да усъвършенства английския и да достигне едно наистина добро (нарочно не пиша перфектно) владеене  и не желае да учи немски не го записвайте в НЕГ само за престижа.

# 640

Ще трябва да провериш в училището, където ще приемат детето. Освен документите, които вече имате, може би ще поискат обикновено медицинско от личния лекар, като тези с профилактичните прегледи, които искат в началото на всяка учебна година.

То не е ли само за професионалните гимназии? Ние кандидатстваме в езикови.

# 641
  • София
Sause bause,lilfi аз също не виждам драма.. И при добри, и при кофти учители да са децата, много пак ходят, с упоментите по-горе цели. Едни запълват дупки, други се презастраховат. И са достататъчно големи, за да си преценят сами искат ли или не, имат ли нужда или нямат. Не е като в 7 клас, когато и родителят оказва влияние. Peace

+1 Peace за мнението на Динчо.  И то не в частта с престижността, тъй като 1 АЕГ си е достатаъчно престижно училище, а най-вече заради нежеланието на детето да учи немски.

# 642
  • София
Блага, не отговорих на въпроса заради по-късното уточнение, че е за НЕГ.С най-добро чувство споделям мнението, че е по-редно такива неща да се коментират в съответната тема.

Скрит текст:
Отговорът е  "различно е". За випуска, за който писах по-горе (миналогодишния), пет от всичките 7 класа бяха с един (страхотен преподавател) по БЕЛ от началото до края. За учителите по немски - твърдо НЕ. Преподават само на 8 клас. Нагоре са други - такива, които са запознати с формата и изискванията  на сертификатния изпит. При германците смени настъпват, ако просто на съответния преподавател му изтече договорът и си замине. По математика при дъщеря ми бяха големи смени... При малките засега статистиката е същата - две гимназиални години, двама учители..Но пък поелата ги в 9 клас дама (тази година), миналата година изкара 12 клас. Така че  - правило май няма.

ПП Извинявам се за двата поста един след друг..

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 13:03 от пенсионирана русалка

# 643

То не е ли само за професионалните гимназии? Ние кандидатстваме в езикови.
Иринка, става въпрос за обикновено медицинско. Както вече писах - като тези, които представяме в началото на всяка учебна година. С данни за ръст и тегло, направени ваксини, прекарани заразни заболявания, телефони и адреси за контакт с личен лекар и родители, ако не дай си Боже се наложи да бъдат търсени от медицинското лице в училището. Може да ви го поискат сега, може да го отложат за началото на учебната година.

# 644
  • В офиса

+1 и аз не разбирам каква е тази драма ходи ли се/не се ли ходи на допълнителни уроци в дадено училище......

Българското държавно образование все още е безплатно. Тук не говорим за специализиран изпит, а за такъв по МОН програмата, който е общ за всички. Разбирам, ако кандидатстваш архитектура, или медицина, да ходиш на уроци, но за ДЗИ? Отделно че частните уроци са масово в сивата страна на икономиката. Ако искате, поддържайте тази сива икономика, аз не искам. Всеки си прави избор, не анализирам конкретно Х и У за техния, нямаше изобщо да пиша, ако не беше иронизирането за "драмата", защото на глобално ниво драма има, пък че някои не я разбират или не искат....

Общи условия

Активация на акаунт