За правото на лично пространство

• 25 933
  • 419
  •   1
Отговори
Здравейте, при мен се получи следната ситуация- съпругът ми ми е прочел личните съобщения на месинджъра и то не с някой друг, а с майка ми.И така прочел нещо ,което не трябва.Не знам дали има някой който в даден момент да не е споделил нещо с майка си относно свекървата. И сега, е обиден, как можело да говорим така за майка му... Чак обмисля вариант да си събрал багажа и да си тръгва.Не знам как да изляза от тази ситуация, моля дайте съвет ..

# 1
събери си го ти - не е редно да рови в личната ти кореспондения

# 2
  • Тук у дома с двете ми деца.
Ами какво да ти кажа като мъжа ми е същият! Аз съм на етап В КОИТО НЕ БИХ ГО СПРЯЛА АКО ИСКА ДА СИ ХОДИ! Уморена съм да се мъча да бъда идеална и все да не успявам.
Успех мила, но не забравяй пускай думите му покрай ушите си не в главата си! Hug

# 3
И аз коментирам подобни неща с майка ми, баба ми, приятелки. Но масово по телефона, почти никога в чат поради тази причина. Мъжете понякога се правят на тънкообидени.

Ако не можете да се разберете за подобни неща, не виждам смисъл да си тровите нервите взимно. Просто поговори с него и му обясни, че даденото нещо си имала нужда да го споделиш  с близък за теб човек. Все пак майка ти също е семейство, не е случаен човек от някъде си. Според мен би било по-страшно да го споделяш на познати, отколкото на твой близък.

# 4
Ами какво да ти кажа като мъжа ми е същият! Аз съм на етап В КОИТО НЕ БИХ ГО СПРЯЛА АКО ИСКА ДА СИ ХОДИ! Уморена съм да се мъча да бъда идеална и все да не успявам.
Успех мила, но не забравяй пускай думите му покрай ушите си не в главата си! Hug
Май там ни е грешката... Благодаря ти  bouquet

# 5
Той пък чак ще се изнася заради едно съобщение против майка му! Ами помогни му тогава за багажа, нека се прибере при мама, да отдъхне, да помисли и ще се прибере. Едва ли има човек, който не е казал лоша дума срещу роднини на съпруга или съпругата си. Безсмислено е да се държи като ощипана госпожица, все пак ти не си говорила против него, нали така? И няма да е лошо да ти се извини за нахлуването в личното ти пространство.

# 6
За да се излезе от подобна ситуация трябва да се обяснят мотивите за изказването. Явно има нещо в семейството ( включвам и роднините ), което куца.
Кореспонденция аз не крия. Ако иска мъжът ми - да чете. Заставам зад думите си и съм съгласна да коментираме. Знае аз какво мисля за неговите роднини, аз знам той какво мисли за моите.
Имам позната, която коментира доста остро ( меко казано ) свекърите си. Има си мотиви да не е доволна от тях, но за мен прекалява. Миналият ден толкова ме втрещи с едно изказване, че и казах че това, което пожелава на свекърва си ще афектира и мъжът и, ако за нея не и пука, за него също ли не и пука. Не ме разбра. Не знам този човек, как би се чувствал ако чуе малка част от коментарите на жена си и то направени пред хора, които не са им близки.
Имам и син и дъщеря, моля се да не изпадам в такава ситуация.

# 7
И няма да е лошо да ти се извини за нахлуването в личното ти пространство.

Тъй, тъй... Чат с мама по адрес на свекървата – лично пространство.
Чат на мъжа с колежката – не е лично пространство, така ли?  Mr. Green

# 8
  • София
Здравейте, при мен се получи следната ситуация- съпругът ми ми е прочел личните съобщения на месинджъра и то не с някой друг, а с майка ми.И така прочел нещо ,което не трябва.Не знам дали има някой който в даден момент да не е споделил нещо с майка си относно свекървата. И сега, е обиден, как можело да говорим така за майка му... Чак обмисля вариант да си събрал багажа и да си тръгва.Не знам как да изляза от тази ситуация, моля дайте съвет ..
Сядай и говори откровено какво не ти понася в свекървата.
Виждаш, че от злословене зад гърба, нищо добро не се получава.
Може да си клюкариш с майка ти, но щом си оставила възможност да се прочете, не обвинявай този, който се е възползвал.
Никакво лично пространство не ти е това.

# 9

Не съм си позволявала да ровя в неговата поща, според мен всеки има право на лично пространство, не става въпрос  за изневери и забежки в случая..

# 10
  • София
Наистина най - добре да си поговорите двамата, какво точно е провокирало това твое оплакване. Че и той не е света вода, не е, защото в крайна сметка личния телефон и т.н. не би следвало да е обект на такива проверки. Сега, ако случайно е видял, ок, ноооо... За в бъдеще си имаш обеца на ухото - говори си го по телефона колкото искаш, но черно на бяло - не. И за Бога - говорете помежду си хораааа...  Crazy Ако толкова се е засегнал, то изказването не е било хич ласкаво, а за да е такова - има сериозна причина да се изкажеш остро например. Еми аз лично не мога да си представя свекърва ми да ме издразни с нещо сериозно и аз да не го споделя с мъжа си..  newsm78

# 11

Не съм си позволявала да ровя в неговата поща, според мен всеки има право на лично пространство, не става въпрос  за изневери и забежки в случая..
Защото може би не ти е изневерявал. Но тук във форума често се среща обратната ситуация, жената чете кореспонденцията на мъжа, в която си има очевидни признаци на изневяра и после той е обиден, че му е ровила.
Не, принципно не е редно да ти рови в съобщенията, но за това, което си написала вината си е твоя. Седни и обсъди нещата с него ако е имало проблем със свекървата. И повече недей да злословиш зад гърбовете им, не е приятно. Ако толкова силно имаш нужда да споделиш с близък го прави лично или по телефона както каза някой горе.

# 12

Репликата ми не беше отправена към теб, а към двойния стандарт на съфорумките.  Laughing

# 13
  • София

Разбира се, ти не знаеш ли!! Мъжът не може да гледа в телефона на жена си, това е нарушение вселенско! Обратното обаче не е  bouquet
И така, да обобщим - всеки мъж, който наднича в личното пространство на жена си - да бъде напуснат, или изхвърлен моментално! В обратния вариант - ако открием нещо в телефона на мъжа - пак да го изхвърлим моментално! бг-мама логика  hahaha

# 14
  • София
Аз лично съм имала случай като на дамата, т.е. - той рови в моя телефон...Последва много сериозен разговор между нас, относно взаимното доверие и т.н. - от тогава не е повтарял. Аз лично не мога да си представя да ровя в нечий телефон. Не съм го правила, а и не планирам... При съмнения за изневяра - има хиляди други начини да го хванеш, различни от ровене в тлефона. А и в крайна сметка - трябва да си много глупав, за да пазиш подобни неща в телефона си.  newsm78  Peace

Общи условия

Активация на акаунт