За правото на лично пространство

• 26 068
  • 419
  •   1
Отговори
# 165
Отнел й е правото на лично пространство и това е най-първото нещо, за което се дължи обяснение. Ако не беше ровил, нямаше да възникне конфликт. Но някои живеят заради скандалите, търсят ги усилено, а който търси за какво да се заяде, винаги ще намери.

# 166
Абе какво злословене е това? "Свекървата не чисти много!.....

Ако ти попаднеш на разговор между мъжа ти и родителите му, в който той говори неща от типа:"Ама да знаете тъста и тъщата кви са .....детето ходи онзи ден и ми се хвали как намерило умряла риба зад хладилника/мишки в избата/обелки от плодове навсякъде из кухнята/ и т.н.Ей, големи мърди са тия, не се диша в дома им.!, дали ще ти стане приятно?И все така няма да имаш нищо против злословенето зад гърба на хората?    Laughing

# 167
Отнел й е правото на лично пространство и това е най-първото нещо, за което се дължи обяснение. Ако не беше ровил, нямаше да възникне конфликт.
Сега, за какво е ровил, само той и авторката си знаят.
Ако по принцип няма такъв навик, значи нещо в нея е провокирало проверката.
Ако по принцип си рови, тя би трябвало да е наясно и да не оставя "следи", щом не иска да бъде "хваната".
Това са си семейни, междуличностни отношения.И защо са такива или онакива, си е тяхна работа.

# 168
Абе то и аз нещо такова попитах, ама беше удобно подминато
А относно свободите - значи нейната свобода да говори каквото си иска е отнета, а неговата да рови където си иска в собственият му дом не е.

# 169
  • Sofia
Много е лесно да си широкоскроен отстрани, ама едва ли ще ти е приятно да идеш с детето си на гости на баба му и по пода да има парцали прах. Е, аз съм дребна душа и не ми дреме за другите, които са си вкъщи и им харесва да им е мръсно.

Достойното поведение предполага да се изправиш пред въпросната и да ѝ кажеш: "Виж, мамо Тинче, параноичка съм, дребна душа съм, и не ми харесва детето ми да лази в купища прах и кълбета от кучешки косми, когато ти идваме на гости. Моля те, вземи мерки, иначе ще се принудя да преустановим посещенията и ще виждаш внучето си само навън, евентуално.". Мижитурката и малодушният човек, обаче, няма да направи това, а ще използва първата отдала му се възможност, за да очерни, оплюе и унижи въпросната баба пред трети човек, барем му олекне.

# 170
Първо да се изясни при какви условия попадаш на разговори, които не са за твоите уши. Това ако се обясни честно, без тъпи измислици от типа на случайно видях и търсех номер, евентуално може да се обсъди и самата тема. Но кой ще си признае, че е ревнив гадняр, който иска да обсебва и затова е посегнал на телефона? Няма друга причина да правиш проверки, колкото и да се търсят основания за това. На ревнивия основания не са му нужни.

# 171
Това, обаче, не извинява "подслушването" на чужди разговори...
Да, изяснихме вече, че той е виновен, че е гледал телефона. Сега говорим за нейната вина.

svetlina*, каквото и да е положението в дома на свекърва ми, няма да седна да обсъждам с майка ми колко прах има и подобни. Какво ще прави в дома си, който също е нейно лично пространство, е нейна работа и ако ме е допуснала, ок, но да изнасям навън подробности е същото като да ме помоли да й извадя нещо от чантата, защото го е забравила, а аз да раздухам какво съм видяла вътре. Значи авторката може да отнема правото на лично пространство на свекървата, но нейното не трябва да се пипа. Що така? Simple Smile

# 172
  • София
Това, обаче, не извинява "подслушването" на чужди разговори...
Да, изяснихме вече, че той е виновен, че е гледал телефона. Сега говорим за нейната вина.

Скрит текст:
svetlina*, каквото и да е положението в дома на свекърва ми, няма да седна да обсъждам с майка ми колко прах има и подобни. Какво ще прави в дома си, който също е нейно лично пространство, е нейна работа и ако ме е допуснала, ок, но да изнасям навън подробности е същото като да ме помоли да й извадя нещо от чантата, защото го е забравила, а аз да раздухам какво съм видяла вътре. Значи авторката може да отнема правото на лично пространство на свекървата, но нейното не трябва да се пипа. Що така? Simple Smile

Няма как да говорим за нейната вина, защото трябва да си измислим разговора между нея и майка ѝ.

# 173
Сложете си микрофони, за да има директно предаване до милото по всяко време hahaha
И внимавайте в думичките, да не станете какво беше там мижитурки, клюкарки ...само на висота дами се дръжте

# 174
Няма как да говорим за нейната вина, защото трябва да си измислим разговора между нея и майка ѝ.
Ако беше невинен първо с него щеше да започне.
Но за да е по-интересно, сега сума ти народ разбра каква мърла е свекървата и какъв е мъжът й. Съдейки от това как изнася личните им отношения навън, мога да си направя извод и за останалото. С една дума - разнася всичко живо, но не дава да й се пипат писанията, не защото са лично пространство, а за да не видят какъв човек е.

# 175
Сложете си микрофони, за да има директно предаване до милото по всяко време hahaha

Да, да, да!

# 176
  • Варна
Ех, ако светът беше толкова праволинеен както са някои съфорумки... Истината е, че всички говорим с други хора по адрес на трети хора, ако и да не ни се ще да го признаем. Авторката е споделила с майка си, не е като да е тръгнала да разнася свеки наляво и надясно. Ако и на това няма право щото мъжът й бил много обидчив, ми извинете ама плюя аз на такъв мъж. И някой по-напред беше попитал по повод на предния ми пост защо трябвало да сподели мнението си за майка му с него. Ами това си е мое мнение, аз не си спестявам мнението за роднините на мъжа ми пред него, както и той не го прави по отношение на моите. Спазваме добрия тон и никой не си позволява обиди, но се знаем кой какво мисли. И смятам, че така е коректно.

# 177
  • София
Ако беше невинен първо с него щеше да започне.
Скрит текст:
Но за да е по-интересно, сега сума ти народ разбра каква мърла е свекървата и какъв е мъжът й. Съдейки от това как изнася личните им отношения навън, мога да си направя извод и за останалото. С една дума - разнася всичко живо, но не дава да й се пипат писанията, не защото са лично пространство, а за да не видят какъв човек е.
Не, зависи от човека. Аз щях да започна с това, което ми е направило по-голямо впечатление – в случая "подслушването" на разговора ми, а не съдържанието му.

# 178
Първо да се изясни при какви условия попадаш на разговори, които не са за твоите уши. Това ако се обясни честно, без тъпи измислици от типа на случайно видях и търсех номер, евентуално може да се обсъди и самата тема. Но кой ще си признае, че е ревнив гадняр, който иска да обсебва и затова е посегнал на телефона? Няма друга причина да правиш проверки, колкото и да се търсят основания за това. На ревнивия основания не са му нужни.
Не съм чела цялата тема, така че.....
Тя ли написа, че е ревнив и затова чат-пат я проверява?
И пак, ако е така, тя си го е избрала такъв.Следователно, знае, че е проверявана и не би трябвало да оставя "следи".
Като търси "зачитане на личното пространство", просто да смени мъжа.    Laughing

Скрит текст:
Все пак опираме до личните им отношения.Ако той си е ревнив по презумпция, пак ще я проверява, дори тя да не си подава носа вън от дома.Но щом го е избрала за съпруг и баща на детето си, да се съобразява с особеностите му.Той няма да се промени.Или го търпи такъв, или "кой откъде е".

# 179
Не, зависи от човека. Аз щях да започна с това, което ми е направило по-голямо впечатление – в случая "подслушването" на разговора ми, а не съдържанието му.
Т.е. с това как друг е нарушил личното й пространство, нищо че всъщност е било по повод това, че тя е нарушила нечие друго лично пространство.

HighSpeed, не е праволинейност, а елементарно уважение на чуждия живот. Под чужд имам предвид извън двойката.

Общи условия

Активация на акаунт