За правото на лично пространство

• 26 064
  • 419
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Ами да, трябвало е да се съобрази и най-малкото да изтрие въпросния разговор.

# 241
Авторката зачезна нещо. Не каза в крайна сметка дали си е събра багажа мъжът след толкова тежката обида за маминка.
Забрави за чантата, в къщи си е. Застанах зад думите си, казах му че това е обществена тайна.И , че няма право да се сърди за нещо, което е истина.Казах още , че и неговата постъпка далеч не е похвална. Въпрос на възпитание  е ...

# 242
  • София
Ами да, трябвало е да се съобрази и най-малкото да изтрие въпросния разговор.

А според мен не е правилно да трие разговора си. Не би трябвало едно невъзпитано действие, каквото е подслушването, да "цензурира" поведението на подслушвания. Накратко – подслушваният не трябва да допуска да страда заради подслушващия.

# 243
Авторката зачезна нещо. Не каза в крайна сметка дали си е събра багажа мъжът след толкова тежката обида за маминка.
Забрави за чантата, в къщи си е. Застанах зад думите си, казах му че това е обществена тайна.И , че няма право да се сърди за нещо, което е истина.Казах още , че и неговата постъпка далеч не е похвална. Въпрос на възпитание  е ...

Какво като е обществена тайна?Ако някой обсъжда навиците на майка ти в негативен план, теб няма ли да те заболи?Мен, да.И двамата си дължите извинение, защото сте нарушили елементарното уважение към другия.

# 244
  • София
Съгласна съм. Ако авторката наистина е клюкарила по адрес на майка му, нейната постъпка с нищо не е по-добра от тази на мъжа ѝ.

# 245
Странни схаващания.....    newsm78
Ако ти тежиш 150 кг/не можеш един боб да сготвиш като хората/миеш прозорците веднъж на високосна, а мъжът ти те обсъжда с колега (например):"Ей, тая моята, все й повтарям да тръгне на фитнес, вече едва се движи/да се запише на готварски курс, умряхме с детето от глад с нейните манджи....!", няма ли да се засегнеш, че той обсъжда зад гърба ти очевадни истини?

Сигурно има поне 10 начина да кажеш на някого истината, без да се почувства обиден и засегнат.

# 246
Странни схаващания.....    newsm78
Ако ти тежиш 150 кг/не можеш един боб да сготвиш като хората/миеш прозорците веднъж на високосна, а мъжът ти те обсъжда с колега (например):"Ей, тая моята, все й повтарям да тръгне на фитнес, вече едва се движи/да се запише на готварски курс, умряхме с детето от глад с нейните манджи....!", няма ли да се засегнеш, че той обсъжда зад гърба ти очевадни истини?

Сигурно има поне 10 начина да кажеш на някого истината, без да се почувства обиден и засегнат.

Зависи от човека, и от това колко е чувствителен по дадена тема.Не съм използвала обидни епитети..и в  случая разговорът изобщо не беше отправен към него. А, това за готвенето и за 150 -те кг. бих го приела като градивна критика, стига да няма например болестно основание за това тегло и всичко да зависи от мен. Ако лицемерно ти говорят колко ти е добре така закръгленичка, а зад гърба да ти се подиграват , предпочитам истината. Това е най-бързият начин да се вземеш в ръце.

# 247
  • София
dina5, в този разговор клюкарствала ли си по адрес на майка му или не си?

# 248
Не е, градивна критика е било Grinning

# 249
  • София
 Laughing  Само че критикуваният не знае.

Нека все пак авторката да отговори, ако има желание. Иначе... Е, липсата на отговор също е отговор. И при този вариант тя също трябва да се извини на мъжа си.

# 250
dina5, в този разговор клюкарствала ли си по адрес на майка му или не си?

Думите бяха от страна на майка ми :
- " Добре, че детето се е сетило да поосвежи малко, че там прахосмукачката редовно е в отпуск..."

Предполагам, че за това се е засегнал толкова, а аз е трябвало да я защита, а не да остана безмълвна след тези приказки....

# 251
  • София
Според мен е бил прав да реагира, само че срещу майка ти.
Нито той има право да рови в разговорите ти, след като ти не си съгласна, нито майка ти има право да обсъжда реда в чужд дом.

# 252
  • Варна
Аз пък на това му викам "много шум за нищо". Егати теориите, обидите и цинизмите, дето се предполагаха тук. За това изречение, което дори не е казано от авторката чак изнасяне от дома... айде, няма нужда.

# 253
  • София
Дано след станалото мъжът на авторката се научи, че не е здравословно да си вре гагата където не му е работа.

# 254
Вие още малко ще кажете, че майката на Авторката трябва да се извини, че е коментирала нещо с дъщеря си, а не е съобразила, че зетят ще рови и ще го прочете. Не й било работа редът в чуждия дом - не, лично тяхна си работа е дали ще коментират нещо или няма да коментират.
И това го говорим във форум, в раздел, пълен с теми, описващи животи, дето не са наша работа. Ама коментираме, не просто защото авторите на темата сами си изтипосват проблемите тук, а защото на всеки един от пишещите тук му харесва да коментира и да дава мнение.

Общи условия

Активация на акаунт