"ЮЛЧЕ, време не остана, скоро ще те гушка горда мама

• 65 065
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • София - Варна
Сигридов и на мен ми беше казал, че като гледа шийката, най-вероятно ще пренося.
Обаче само за 3 дни контракциите ми бая се засилиха. Вече много ме боли (макар главно нощем), а и апаратът отчита черно на бяло голям скок в амплитудата на контракциите.
Смайл, датата ми е утре. Реално терминът ми е 12-ти (знам си овулацията с точност, а и не бяхме бебеправили тоя месец, тоест само 1 път, така че наистина си знам термина с точност), но официално и тук съм се писала с термин 14-ти, че повече ме кефи. Mr. Green
4-ти юли излиза една седмица преди термин, и дори мен ме хвана шубето с тия болки дали ще изкарам, макар че Сигридов казваше, че с тая шийка ще изкарам, но такива болки не съм имала с първата бременност и не знам докъде ще стигна тоя път.
А според всички останали лекари, досега трябваше да съм родила 1000 пъти. Mr. Green
Най-добре беше секциото да е на 2-ри или 3-ти, ама нали са почивни дни... Ама айде сега 1-2 дни надали са фатални. Поне така си мисля.

# 511
Ами плацентата в коя степен ви е Африканчо и Мишолинка?
Не може ли дори и запазена шийка да почнат да изтичат водите и пак да си започне раждане, но сигурно доста по-болезнено заради шийката?
Африканчо, защото ти беше РД- то ли, май беше писала нещо такова.

# 512
Честито на мамите с новите бебчета!
Да попитам това, че на записите си засичат контракции значи ли, че раждането е близо. И колко близо в крайна сметка? newsm78 На последния запис имах 4 броя, но не ги усетих.

# 513
Момичета, днес бях на последният Жк преглед преди да вляза в болницата за секцио.На ултразвука, докторката видя обаче че в едното бъбрече се е събрала течност 😨.Каза че уж няма нищо притеснително понеже било момченце,и било само 7мм, но аз си се притесних!Каза, че след раждането тази течност щяли да я дренират,обаче кой ще я дренира, ще го боли ли бебето и как неонтолога ще разбере че бебето има събрана течност след като го родя,незнам!Дано всичко мине както трябва!

# 514
Момичета, днес бях на последният Жк преглед преди да вляза в болницата за секцио.На ултразвука, докторката видя обаче че в едното бъбрече се е събрала течност 😨.Каза че уж няма нищо притеснително понеже било момченце,и било само 7мм, но аз си се притесних!Каза, че след раждането тази течност щяли да я дренират,обаче кой ще я дренира, ще го боли ли бебето и как неонтолога ще разбере че бебето има събрана течност след като го родя,незнам!Дано всичко мине както трябва!
Щом доктора е казал, че няма проблем не се притеснявай. А за неонатолога сигурно ще го предупредят или той ще види като вземат бебчо за изследвания. Стискам палци всичко да е наред  Praynig
Стискам палци и на всички останали.
Вечер и мен си ме боли.
Ани Бани до септември. Аз се ядосвам, че ето сега тук например не може да използваш всички функции на сайта. Е защо е тогава това мобилно приложение?! Не мога да си направя регистрацията в НАП през телефона. Много модерна работа няма що.

# 515
  • София - Варна
Випкрис, това е по-често срещано при момченца наистина.
На моя син му откриха на 8 месеца разширени легенчета, на ФМ през бременността всичко беше в норма уж. Разширението уж беше 2 мм средно и на двете легенчета. После го водих на годинка на преглед при друга лекарка и тя каза, че нямало нищо. Повече не съм го водила, но често мисля дали да не го заведа пак да се види има ли, няма ли разширение.
На моя приятелка синът ѝ още от феталната имаше такова разширение на единия бъбрек, което с възрастта постепенно се намаляваше. Тя последно го води на година и нещо на нефролог, пак си имаше разширение и оттогава не го е водила. Сега е на 5.

Смайл, да, тогава ми е РД, а и по ПРМ терминът ми се пада 14-ти.
Плацентата ми е 3-та степен вече, но казаха, че била свежа. newsm78 Нямала калцификации, доста добре била. Не знам. И със сина ми беше 3-та степен преди да родя в 37-ма + седмица.
Водите вече били почнали леко да намаляват, но било нормално. И със сина ми беше така.
Нямам идея дали по принцип е възможно да изтичат води и шийката трудно да прави разкритие въпреки контракциите.

# 516
Випкрис, стискам палци да не е нещо сериозно и да си го израсте детето!
Африканчо, това за плацентата е странно да е хем 3-та, хем няма калцификации, защото именно по тях се определят, че е 3-та степен ( поне така съм чела) и като цяло не е проблем. След 37г.с плацентата ставала 3-та степен и знам, че може да се започне изтичане на водите, но не е задължително. Както и да е де беше ми интересно дали въпреки шийката, ако плацентата е зряла дали могат да си потекат водите и пак да има родов процес.
Уважение, така е ! През тела има само основни функции.

# 517
smile_86, днес не ме гледаха на УЗ. В 36 г.с. ми беше 2ра степен май newsm78
Иначе да, могат да изтекат водите, а реално шийката да не е готова. Той и заради това Сигридов каза да правя упражнения. Една акушерка на Училището за родители в МД каза, че им се случва да имат започнало раждане, а шийка "като бетон".

# 518
  • Враца
Здравейте и от мен Simple Smile
Честито на Бубалече, да сте живи и здрави!
Аз да ви кажа съм в болницата, защото имах зацапване, което си стана кървене, но не е обилно де. Не са сигурни от къде е и що е, но следят да не е от спукан мехур например и да е кръв пршмесена с околоплодни води, или пък да е от плацентата. Иначе нямам болки, нямам контракции. По принцип искам естествено раждане и затова сега съм само под наблюдение. Възможно е ако спре кървенето да си ме изпишат след няколко дни, понеже си имам дни до термина. Та такааа, оплаках се. Никак не ми се стои тук, но пък всички ще сме по-спокойни, все пак тук поне по 3 пъти на ден слушат тоновете на бебка и веднъж правят запис.
Анче, аз за темата не писах, защото и аз съм основно през телефона, но пък ако съм в близост до компа ми (т.е. ако са ме изписали) като дойде време за следващата тема ще се опитам да я пусна. Но то пак не е сигурно. Ще се разбере в последния момент, което не знам до колко върши работа. Wink

# 519
  • морето и сините вълни :)
На втората ФМ видяха на беболина бъбреците.Легенчетата бяха на горна граница,което трябваше да се проследи със трета ФМ в 30гс.
Много бях притеснена,защото това един вид май се води задържане но урина.
Та на последната ФМ всичко беше ок.
Много интересно,какво е тази течност която са ви открили в бъбреците?
Уважение: според мен сега ви мотат яко ,остават ви 2 месеца гаранция и ще изгорите тотално.
Търсете си правата -защото масово търговците ей тва правят.
Отивайте да ви го подменят с нов

Последна редакция: пт, 01 юли 2016, 12:32 от ani-bani

# 520
На втората ФМ видяха на беболина бъбреците.Легенчетата бяха на горна граница,което трябваше да се проследи със трета ФМ в 30гс.
Много бях притеснена,защото това един вид май се води задържане но урина.
Та на последната ФМ всичко беше ок.
Много интересно,какво е тази течност която са ми открили в бъбреците?
Уважение: според мен сега ви мотат яко ,остават ви 2 месеца гаранция и ще изгорите тотално.
Търсете си правата -защото масово търговците ей тва правят.
Отивайте да ви го подменят с нов

Мхм, е сега ще видим като го върнат. Те до месец са длъжни и ако пак има проблем ще си търсим правата.
Стискам палчета всичко с бебчетата да е наред  Praynig

# 521
Момичетаааа от днес вече официално имам дата за секциоти. Док ме издърпа още една седмица напред че беба върви доста голяма. Малее треска ме тресе #Crazy Crazy

# 522
Здравейте и от мен.На мен термина ми наближава,а аз нямам никакви признаци за наближаване на раждането.Нито корема ми се смъква,нито контракции съм имала до сега.Уж вече им е тясно в коремите а мен ме побърква от мърдане и ритници  Grinning  И тея крака от нищото ми се подуват вече не се издържа Sad

# 523
Моят термин е далече,но от както разбрах че ще съм секцио треска ме тресе и мен,защото ще е по-рано,момичета с планувано секцио,колко горе долу преди термин  newsm78

# 524
Моят термин е далече,но от както разбрах че ще съм секцио треска ме тресе и мен,защото ще е по-рано,момичета с планувано секцио,колко горе долу преди термин  newsm78
Аз ще съм с планирано секцио, още не ми е определена дата с точност, но доки каза че трябва да е около десетина дена преди термина и ме гласи за 14-15, термина ми е на 25, каза евентуално ако можем да остискаме до 18, на 6 съм на преглед и ще разбера със сигурност. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт