Перилни препарати и омекотители – 39

• 81 999
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
Моето диване сега си избърса шоколадовата уста от сладоледа в снежно бялата ми кухненска кърпа Mr. Green
Ноо...аз запазвам разположение на духа Naughty, защото знам, че Ариела ще се справи Whistling
Направо ти визуализирах поста в картинна реклама.     Laughing

# 166
Моето диване сега си избърса шоколадовата уста от сладоледа в снежно бялата ми кухненска кърпа Mr. Green
Ноо...аз запазвам разположение на духа Naughty, защото знам, че Ариела ще се справи Whistling
Направо ти визуализирах поста в картинна реклама.     Laughing

Ами да вземат да ни и поканят да снимаме реклама Crossing Arms кво пък, лошо ли ще ми бъде,м... Laughing

# 167
  • София
Предпочитам по - неизвестните марки на прах за пране, като Скип, Персил, Диксан и Ленор, те са ми фаворити! Праховете произведени за немски пазар според мен са най - качествени.
Ама разбира се, това са едни от най-неизвестните марки  Laughing буквално, почти никой не ги е чувал.
А за качеството на произведените за Германия препарати сме чували легенди.
Особено от гаражните вносители.

# 168
Зависи от къде сте си купували препаратите, разбира се че тези събирани с метлата по гаражите не биха могли да ни предложат качество, напълно съм съгласна с Вас. До колкото до марките препарати според мен Ариел е прехвален, за това казвам, че предпочитам Диксан например или Даш. Най - вече трябва да се внимава от къде се купува...... Не може да предлагат препарати без стикери и данни за вносител, но го правят, понеже никой не ги контролира!

# 169
nor4eto78, искам да ти кажа, че Ариел и Даш са реално едно и също нещо в различни кутии. Това се отнася и за Персил и Диксан. Даже напоследък българският Ариел се произвежда в същия италиански завод, в който се произвежда и Даш. Wink
Това, разбира се, не е за да те убеждавам или разубеждавам в нещо, а просто да имаш реалната представа как стоят нещата.
Немските прахове наистина са с добро качество, стига да можеш да си вземеш пресен, а не произведен преди пет години и съхраняван кой знае къде и как. Лошото е, че много търговци злоупотребяват и като кажат "немски прахове", продават на безумни цени, а реално немските прахове са по-евтини. Примерно една фирма продава прах, който струва към 4 евро за 16 пранета за 16-17 лева. Какъвто и транспорт да сложа, каквито и разходи, това е безумна цена от над лев за пране и изобщо не знам кой би дал такива пари за прах за пране.

# 170
Аз сега се позагледах в немските форуми, наистина слагат Ариел и Даш на едно ниво. Като ги гледам си имат доста голяма разлика в цената. Всъщност аз вторият не съм пробвала, но ще си взема най-накрая. Една дама обаче е писала, че фаворита и си остава Персил. Говорим все пак за оригинални опаковки.

# 171
vion, моля те, виж таблицата в първия постинг. Немският Даш няма нищо общо с италианския, за който говорим (nor4eto78 пише за Диксан и Даш, което ме навежда на мисълта, че става въпрос за италиански продукти). Немският Даш е нещо като нашия Бонукс и не виждам как може да е на едно ниво с Ариел. А германците си имат сантимент към Персил, затова е фаворит и пазарен лидер в Германия.

# 172
Вярно, че трябва да се чете  Rolling Eyes.
Аз тези темички си ги чета от време оно, ама възможно е и нещо да ми е убягнало. Не съм прала с нито един от двата Dash-а. Сега го прочетох по немските форуми. На мен почистващите препарати са ми двуцифрено число, но при перилните съм си малко консерва. Карам си с Ariel /течен и на прах/, от време на време Weißer Riese, а за черно купувам от две-три марки.

# 173
Въпросът е какво ни се внася на нас, на българския пазар. От личен опит ще кажа, че Даш и Диксан са с десет пъти по - добро качество. Могат да се намерят свестни вносители и на нашия пазар, пак от опит го казвам. Иначе съм си купувала Ариел, с който си мих после терасата. Най хубавия Ариел, с който прах беше произведен за пазара на скандинавските държави. Излишно е да казвам колко си приличат с нашия Ариел.
Като цяло предпочитам немските прахове, цената наистина е малко по-висока, но си заслужава. Има търговски, които действително работят с висока надценка, но в крайна сметка ние като потребители избираме от кой да пазаруване....

# 174
А качеството не е без значение. Но повечето хора предпочитат ниската цена пред качеството. Това не мога да го разбера.
..... И после се чудят защо така им светят черните панталони и бялото пране било станало сиво.

# 175
  • София
От личен опит ще кажа, че Даш и Диксан са с десет пъти по - добро качество.

По-доброто качество се доказва с цитирането на състав на праха, който другите прахове нямат. Иначе звучи предубедено и доста чуждопоклонно (не че повечето тук не сме били фенове на чуждите прахове, защото изглеждат по-шаренки или миришат по-различно). Както вече се каза по-горе, същите прахове ги има в БГ, в магазинната мрежа, но с друго име. И перат прекрасно.

Колкото до това, че хората предпочитат евтините прахове - и така е и не е така. Била съм свидетел как във верига магазини при намален Ариел на доста изгодна цена хората си купуват Савекс. Проблемът не е цената, а в аромата примерно. В БГ доста се държи на ароматното пране, независимо как ще се постигне. А болшинството хора изобщо не гледат как им е изпрано прането, важното е да мирише приятно. Пък че било посивяло, подробности... Просто повечето хора нямат време да се вманиачават в това или просто не го смятат за важно. Каквото - такова.

# 176
Аз скоро си говорих с една приятелка и много се учудих като ми каза, че вече купувала прахове бързо и без много да му мисли - влиза в първия магазин и каквото хване. Учудих се, защото преди не беше така. Онзи ден  споделих с друга приятелка че съм купила ароматизатор за пералня и мъжът и ме отряза набързо, че много внимание съм отделяла на пералнята си - почистващи препарати, ароматизатори... . Но и рекламата си казва думата  Peace

# 177
vion, явно си в Германия. Зарежи тоя Даш. Това е орязан Ариел. Отвори малко консервата и пробвай собствена марка на някоя от веригите - примерно Tandil на Алди, Formil на Лидл, Denkmit на DM или Domol на Росман, но компактния вариант, който е в найлоновите пликове. Общо взето няма значение коя марка ще избереш, защото производителят е един и същ, но съм ги подредила според класацията на Щифтунг Варентест и това са най-добрите. Ще се учудиш на тази ниска цена какво качествено изпиране ще получиш. Rolling Eyes
Аз винаги съм била скептична към собствените марки, но пробвах няколко от различни магазини и май не се очертава да се върна на марковите продукти. Laughing Хубаво е, че в Германия собствените марки са наистина евтини, така че и да не ти допадне, нищо не губиш, но ако ти допадне, спестяваш добри пари.

# 178
Eдна приятелка тук е доволна от Домол-а на Росман. Съчетава го със синия омекотител Ленор и за друго не ще и да чуе. Аз на Домол и Формил съм вземала от препаратите им за черно /на Формил и за фино/. Ще се пробват, то е ясно, ама вчера точно напазарих една торба разни неща от Росман  Joy та направо не ми се влиза там.

# 179
-->Тук<-- можеш да изтеглиш pdf файл с класацията от 11/2014 г. Не, че е нещо меродавно, но ориентира кой е в челните места.

Общи условия

Активация на акаунт