Перилни препарати и омекотители – 39

• 82 080
  • 729
  •   1
Отговори
# 285

Какви са приликите / разликите му се Мегаперлите ? До колко разбирам от предишните теми и двата са със сходна доза , съответно сходно компактни . И двата са на основата на цеолити .

Подобни са главно в смисъл, че и двата с много високо съдържание на зеолити, което според мен не е предимство. Megapearls е по-добре формулираният препарат, а и най-вероятно е и доста по-добре гранулиран и с по-ниска доза.

Препаратът на DM има не лоша избелваща система, в смисъл достатъчно количество персол и активатор, както е и при Megapearls, но във всичко останало препаратът на Henkel е по-добър.

# 286
  • Пловдив
Аз пера с Ариел за цветно и последния път не ми изпра петно от кръв, което не беше старо. Пера на 60 градуса на дълга програма. При второто пране на същата дреха сложох и от тази сол на ДМ и пак нищо. Ариела е купуван от Кауфланд.

# 287
Аз пера с Ариел за цветно и последния път не ми изпра петно от кръв, което не беше старо. Пера на 60 градуса на дълга програма. При второто пране на същата дреха сложох и от тази сол на ДМ и пак нищо. Ариела е купуван от Кауфланд.

Колко дълга ти е дългата програма?

# 288
Аз пък точно засъхнало петно от кръв изпрах с Ариел за цветно, без никакво предварително третиране. Явно има разлика, а може и да зависи от времето, което е престоял в магазина. Ариелът, който ползвам е от първите концентрирани опаковки, които пуснаха в  ДМ.

ПП. И аз откакто влизам в темата съм презапасена с прахове. Имам освен този, капсули Персил от комбинираните прах с гел и един неотворен Денк мит. Това само за цветното пране, за бяло отново Ариел, но ще взема и Денк мит, заради хвалбите тук. Отделно и за деликатни тъкани се запасих. Но пък омекотител трудно си харесвам, а любимата ми Семана е на привършване и май е време за пазар средващата седмица.

# 289
  • София
Aз да похваля новия /поне за мен/ диксан с дозатор. Изпира отлично и ухае добре.

# 290
  • Варна
Стори ми се уместно да споделя това тук... Нашите хубавци от Ариел и Юниливър са в списъка...https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1110831125595782&set … ype=3&theater

# 291
Това са глупости.
Има си изисквания кога и какво трябва да се тества върху животни. Отвратително е, но може да се обърнете с тревогите си към администрациите, които спускат тези изисквания.

# 292
  • София
Благодаря  bouquet
Скрит текст:
Starrydream,
1. Бутон Старт - с него се стартира избраната програма.
2. Бутони за избор между интензивно, предпране, накисване и бутон за избор на допълнително вода при плакнене.
3. Индикатори за скорост на центрофугиране.
4. Бутон за избор на скорост на центрофугиране.
5. Програматор (отдясно-наляво по часовниковата стрелка):
- неутрална позиция/край;
- памук (95 - 30°);
- синтетика (60 - 30°);
- изпомпване/центрофуга;
- допълнително изплакване;
- колосване (пълни през отделението за омекотител);
- смесено пране 40°;
- мини 40°;
- вълна (студена вода до 40°);
- коприна 30°;
- фино пране (студена вода до 40°).
6. Индикатори за етап на програмата (отгоре-надолу):
- накисване/предпране;
- пране;
- плакнене;
- задържане на изплакването;
- помпене/центрофуга;
- край.
7. Индикатори за състоянието (отгоре-надолу):
- провери дозировката на праха (твърде много пяна);
- провери изходящия маркуч;
- провери входящия маркуч.
8. Бутон за включване на машината.
9 Бутон за отваряне на вратичката.

Toва е ръководството на W526, разликата е била в наличието на отложен старт и че е на 1400об/мин.
http://prikachi.com/images/435/8839435T.jpg

Обаче има разлики в упътването, на моята (немското) - няма разбивка на всяка програма какво кога прави. А на снимката тук ме притесни, че си задава тя обороти (не искам да центрофужи на максимални обороти) - оборотите мога ли ръчно да му задам при колко да върти?
Имам 400/600/900/1200.
На кои да пера?
За зимата ще са ми от ползва тези 1200 (за последна центрофуга, понеже простирам вътре), но не знам дали ще излязат здрави Grinning . 95% са ми памук дрехите.
Вълна (2-3дрехи) дали е добра идея да пера в тази пералня - пише, че има програма?
Мога ли да задам програма - без да центрофужи - само да плави /или само на 400об/мин)?

Starrydream
, обади се тук и ще ти съдействат и изпратят книжка на бг.
Казаха ми че до 5-годишни имали, моята е от 2003.

# 293
Това показва максималната скорост на центрофугата при съответната програма - можеш да я понижиш, но не и да я надвишиш.
От бутона си избираш 1200, 900, 600, 400, Spülstop (задържане на изплакването - в края на програмата пералнята остава с вода в казана и можеш да си избереш центрофуга или само изпомпване), Ohne Schleudern (без центрофуга).

# 294
Моля ви за съвет - с какво да махна петно от мастило върху светло розова, лятна риза. Ефирна материя е и предполагам, че силнита химия ще я повреди. Дали първо да  я изпера с прах за цветно или да третирам с нещо самото петно? Тъй като не съм видяла през седмицата, че е изцапана, е престояла така няколко дни и петното съвсем е попило в тъканта.

# 295
  • София
За зимата ще са ми от ползва тези 1200 (за последна центрофуга, понеже простирам вътре), но не знам дали ще излязат здрави Grinning . 95% са ми памук дрехите.

Защо да не излязат здрави памучните дрехи след 1200 оборота? Най-вероятно програмата за памук по подразбиране центрофугира (откъде го извади тоя глагол "центрофужи"  Laughing, първия път реших, че е майтап, но явно не е) на максимални обороти, защото памучните дрехи задържат повече вода. Ще прецениш по това какви са самите дрехи - фини ризи или спортни тениски, обикновено трико или някоя завързана оплетка тип LaCoste, памучни пуловери или долни гащи и чорапи.
От година и половина почти всичко въртя на 1400 оборота и не съм видяла никакви поражения. Много ме радват. Изкуственяците (разни полари) излизат напълно сухи - директно за гардероб.

# 296
  • София
+1 за Ариел с омекотител Ленор.
Много съм доволна от този препарат за пране, ползвала съм най - различни и такива донесени ми от Италия, Германия но това е продукта за мен.

# 297
Центрофужи и аз го ползвам като глагол😀 не съм се замисляла дали е правилно,но ме кефи...☺

# 298
Моля ви за съвет - с какво да махна петно от мастило върху светло розова, лятна риза. Ефирна материя е и предполагам, че силнита химия ще я повреди. Дали първо да  я изпера с прах за цветно или да третирам с нещо самото петно? Тъй като не съм видяла през седмицата, че е изцапана, е престояла така няколко дни и петното съвсем е попило в тъканта.

С етилов алкохол (спирт).

# 299
Момичета, ultra sensitive е изчезнал от DM. Днес имах доста ходене и обиколих всички (три Laughing) магазини в Бургас. Нито веро, нито прах, нито нищо от тази серия. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт