Перилни препарати и омекотители – 39

• 82 255
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Не ми се вярва да те разочарова. Wink
Но се приготви за ароматна атака. Laughing
Повече от старото ?! Звучи като обещание мммммм ще видим, ще видим
 Laughing

# 346
  • София
 Laughing
Това универсален ли е?

# 347
И аз се бях надъхала за Омо-то, но фактът че е универсален ме спря да го взема. Някакви впечатления от новата серия омекотители Силан soft and oil имате ли?  Интересува ме, дали оставят аромат след изсъхване? Иска ми се да ги пробвам с капсулите Персил, но ако не ароматизрат по-добре да заложа на сигурно с някой вече ползван омекотител. Виждат ми се мазни, дали това "олио" ще се разтвори във водата?

# 348
Ползвала съм златния Силан - оставя приятен и траен аромат. Ползвала съм и италиански син Вернел, който не оставяше никакъв аромат, така че бих препоръчала производството за България.
Относно това, че изглеждат мазни - само изглеждат. Никакви масла няма в тях. Както в много случаи, всичко е илюзия, за да се постигне определен ефект върху потребителя.

# 349
Това, за съжаление не е така. За конкретния препарат не знам, но в омекотителите на Unilever и P&G от известно време се влагат мазнини, при това не в пренебрежими концентрации. Според мен е доста нелицеприятно, но пък никой не ви задължава да ги ползвате.

# 350
И аз се бях надъхала за Омо-то, но фактът че е универсален ме спря да го взема. Някакви впечатления от новата серия омекотители Силан soft and oil имате ли?  Интересува ме, дали оставят аромат след изсъхване? Иска ми се да ги пробвам с капсулите Персил, но ако не ароматизрат по-добре да заложа на сигурно с някой вече ползван омекотител. Виждат ми се мазни, дали това "олио" ще се разтвори във водата?
Аз съм използвала лилавия, хареса ми.

# 351
Ставаше въпрос за конкретния Silan Soft & Oils и това, че е с вид на растително олио и изглежда като нещо мазно, но не е, а не всички марки омекотители.
В Ленор наистина има кокосово масло доста нагоре в списъка. В конкретния продукт не виждам такова нещо.

# 352
  • Варна
Въздържай се от обидни коментари, защото някои от нас ( особено Секмет ) знаят доста повече за индустрията и нейните правила, за които ти дори не предполагаш.И не е този начинът да разкрием информацията...
TAED знае много повече, отколкото предполагаш, така че недей рипа. Опитай се да видиш и другата гледна точка.

Това дойде леко обидно...не става дума за химия и знания, а за чиста търговия, индустриално-производствени тайни ( които са еднакви за всички индустрии ), и който не е работил на високо ниво в индустрия, не може да ги знае.Не рипам...моите горещи уважения, но рипаш ти.Понятие си нямаш какво всъщност знам, и какво ЩЯХ да разкрия.Не се натискам да отварям очите никому.TAED се държа обидно и намекна, че купуващите внос са малоумни, като каза " мозъците са си ваши ".Кратко и ясно, фактите нямат нужда от коментар.

# 353
И не само в Ленор. Масово взеха да влагат мазнини или силиконови масла. Това вече е доста гадно. Повтарям, не знам нищо за конкретния омекотител, но съм убеден, че и Хенкел употребяват подобни гадости в някои омекотители, след като другите го правят.

Моето скромно мнение е, че да се влагат силикони и мазнини в омекотители е грандиозна свинщина. Навремето, за такова предложение биха ме изхвърлили от работа, но тогава се формулираше с грижа за хората и тъканите, а не просто за псевдоефект.

Предполагам не е нужно да си професионалист за да си представиш, че кокосовото масло няма никаква работа в препарат, който се добавя с последното изплакване-даже ме е гнус като си го помисля.

# 354
stedra, моля те, разкрий го.
Просто по-спокойно. Недей търси намеци и обиди. Какво толкова е казал? Всеки носи глава на рамене и преценява дали иска да купува стари-престарели прахове на баснословни цени. Или пък пресни, но също на нереални цени. Човек е хубаво да има информация и различни гледни точки, след което сивото вещество между ушите му ще анализира и ще стигне до някакво решение.

TAED, всичките ползват едно и също с малки вариации като напр. новаторството на създателите на Ленор.

Този Силан не е по-мазен от който и да е омекотител. Просто консистенцията му е като на олио, за да убеди потребителя, че е обогатен с "ценни масла", както гласи рекламата.

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 01:51 от Sekhmet

# 355
  • Варна
Не ме моли - обидих се и няма да го разкрия.Не съм пале, че да ми кажеш " недей рипа ".Никога не съм си позволил да оспоря нечии знания и / или опит.Затова не мога да приема налагане и ултиматуми, защото TAED открито и остро осъди вноса - май забравя, че официалният внос...също е внос.Учудих се как човек с толкова знания като TAED не знае елементарната истина, че ни имат за трета ръка хора, и реформулирането процъфтява...примери да искаш...от ВСИЧКИ индустрии.
 От Coca-Cola ( не мога да я понасям ), която за Гърция има захар, а нашата има ГМО сироп-подсладител, и ония наглеци отговориха, че нямало разлика...през най-болната тема, лекарствата...аз 10г боледувах и съм опитал десетки видове хапчета от Франция, сравнение с точните им еквиваленти тук.Как хапчета за 10 евро тук струват 50 лв и са 2х по-слаби...че тлъстия Магарешки ще ми се кандидатира за президент, откъде ли толкова парѝ, че чак и го обвиниха в купуване на гласове...и съм обсъдил въпроса с всички емигранти, които познавам - те потвърждават.
  И с техниката е същото....много обширна тема.Дадох примера за боята за коса, и за шампоаните на Лореал - спомням си, че една съгражданка също коментира в темата за тях, няколко страници по-назад...И изведнъж излезе, че всичко това не важи за праховете...защото, видиш ли, вносът бил с 10 лв по-скъп ( сякаш някой безплатно ще го носи на бай Ганя, че и винце да го почерпи, по тази логика ), а иначе, седнем ли на заведение, може и 50 лв да платим.
  Помня как развалиха ОМО 2 КГ, купувах си го от Кауфланд...последните, преди да ги спрат, бяха още годни, но не перяха елементарни неща от белите вело-екипи.А преди, същият прах изкарваше петна от машинно масло от същите тези екипи...Ето ви един куп примери.Сигурен съм, че участниците в темата могат да дадат още такива, мога и аз.Но ще спра дотук.Отивам да си " рипам " някъде.

# 356
Прав си, но за прах за пране, който ми излиза 1 лев и повече прането, пари не давам. Мисля, че това е разумният избор. Преди бях на друг акъл, но вече не.

# 357
  • Варна
Е, аз винаги съм харесвал големите опаковки, изгодни са, но при изричната грижа - найлонов чувал, правилно съхранение...Малки опаковки не купувам, независимо какъв внос са ( освен за проба ).Струва ми се, че вносните течни имат чувствително по-голяма разлика спрямо течните от официалния внос, отколкото при праховете.

Послепис : това за " фръцкането " беше долно и никак не отива на нивото на участниците в темата.

# 358
  • Варна
 Laughing
Аз се запасих с две големи торби от новото Омо още като се появи:-)
Бях писала, че сякаш няма разлика, но не е баш така. За мен не е същото като старото, със силната миризма на което бях свикнала и след изсъхване дрехите миришеха страхотно на чисто. Скоро и от към изпиране ме разочарова, че не успя да се справи с разни петна. Иначе пък бялото ми свети след простиране на слънце, даже едно много старо жълто петно на стара бяла блузка успя да изчезне, но с тези петна що така не стана Confused

# 359
 Laughing
Това универсален ли е?
Да универсален се води...

Общи условия

Активация на акаунт