Перилни препарати и омекотители – 39

• 82 273
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
  • Sredets/Burgas
  Здравейте, моми и момци! Grinning
От много време не съм се включвала в темата, обаче не съм спирала да я следя...

Промоцията за Омо-то много ме зарадва...
Най-накрая и него да го видя малко намален...
От новата формула Омо се престраших да взема едва преди 3 месеца,
защото старото миришеше носопотресаващо...
Спомням си, че го ползвах 1-2 пъти и го бях подарила...
Този в новата опаковка е супер просто!
Ароматът е приятно силен, но не натрапчив, пере много добре на 60 градуса.
За избелването изобщо нямам забележки...
Петната, така или иначе, винаги третирам предварително със сапун или неразреден течен,
че иначе много се изнервям, ако има нещо останало.

Че май течните вносни са по-добри и аз съм на това мнение...
Специално течен Ариел си вземам само неофициален внос, но да подчертая - скоро произведен.
Не си го нося от чужбина, купувам си го от магазинче за паралелен внос,
но с хиляди благодарности към TAED, който ни светна как да разпознаваме датата на производство,
вече знам какво купувам.
Онзи ден се върнах в София и ходих да си заредя малко препарати, та поразгледах...
Например италиански Даш - прах и течен - винаги е пресен, но имаше капсули Ариел отпреди 3 години...
Въпросът е да бъдем достатъчно информирани и да не се оставяме, да ни лъжат,
подвеждат и прекарват... с много.  Whistling

# 361
  • София
Ще пропусна тогава (омото).

А защо ползвате омекотители - какъвто и да е си остава по дрехите/кожата...

# 362
  • Бургас
Свикнахме да са по-омекотени дрехите.Намалила съм дозата до 1/4 или 1/3 ,но пак слагам омекотител.

# 363
  • Sredets/Burgas

А защо ползвате омекотители - какъвто и да е си остава по дрехите/кожата...

Много дискусии са се водили в темата върху този... екзистенциален въпрос...  Simple Smile
Всъщност, доста от дамите пишещи редовно тук не ползват омекотители...
Не и както се ползват масово...
А за останала част, която ползва... ами... ароматно и мекичко... какво по-хубаво, нали?
На мен лично спално бельо и хавлии прани с омекотел ми влияят зле на кожата...
Отдавна не ползвам такива екстри... то, даже не понасям,
ако хавлия ми замирише на нещо парфюмно, синтетично.
Ароматът на Слънцето е неповторим и несравним!
За който живее в чист, слънчев и не прекалено сух район,
направо е грехота да слага такива ненужности, особено през лятото.  Peace
Сега, понеже в София е адски мръсно и гнусно си суша прането вътре, но...
когато си извадя някоя тениска прана на село, сушена навън...
ех, какъв аромат има... на чисто, на бебе... и без помощта на омекотители!

# 364
  • ...на безопасно
Ставаше въпрос за конкретния Silan Soft & Oils и това, че е с вид на растително олио и изглежда като нещо мазно, но не е, а не всички марки омекотители.
В Ленор наистина има кокосово масло доста нагоре в списъка. В конкретния продукт не виждам такова нещо.

Този Силан обаче ми олигави пералнята.
Вмириса я. След всяко пране по гуменото уплътнение оставаше  помия. Доста време ми костваше да я оправя.
Категорично - Силанът беше причинител, при равни други условия.

# 365
  • София
Еех. Къща, далеч от масите...прането се вее на въжетата в двора... идилия  Heart Eyes

Пп. Ще потърся някакъв естествен вариант ако има, някаква сода ми се върти в главата...
Иначе нали от праха остава аромат (което също е химикал), колко още?!

# 366
Виждали ли сте някъде тези? Намирам ги само тук, но не ми се поръчва онлайн. Много силно ароматизирани са и се използват много в САЩ за домашни ароматизатори

# 367

Не си го нося от чужбина, купувам си го от магазинче за паралелен внос,
но с хиляди благодарности към TAED, който ни светна как да разпознаваме датата на производство,
вече знам какво купувам.
Онзи ден се върнах в София и ходих да си заредя малко препарати, та поразгледах...
Например италиански Даш - прах и течен - винаги е пресен, но имаше капсули Ариел отпреди 3 години...

Много се извинявам, но може ли да споделите как се разбира датата на производство, явно това съм го пропуснала. Благодаря предварително Simple Smile

[/quote]

# 368
Аз спрях да ползвам омекотител. Аромата на Ариел,особено на този със синьото цвете,а и цветния де, ми стига..
Имам останал един Сано концентрат...като свърши,май няма да купувам друг омекотител. Особено след прочетеното на последните страници тук...

# 369
Аз спечелих един омекотител My forest и почти го изразходих, приятен е, не знам как е като състав, но по-натам продължавам пак БЕЗ
От години не ползвам омекотители, дори и добавки за петна, и прането си е добре, пу пу

# 370
Не ми харесват дрехите без омекотител и туйто. Разликата в усещането, мачкането, гладенето е съществена със и без.

# 371
Благодаря за отзивите за Силан-а, също като Lady Dy съм се спряла на лилавия. Най-вероятно ще го пробвам. Не разбирам логиката на производителите да го направят с вид на слънчогледово олио, за да се купува, мен лично точно това ме отказа вчера. Никак не съм запозната с химията, защото съм в коренно различна сфера и благодаря за разясненията, Sekhmet.
По актуалната тема за и против омекотителите - на дрехите слагам все по-рядко, но има разлика при гладенето. За това прибягвам до омекотител в минимално количество от време на време. За кърпите обаче ми е наложително да сложа. Стават като шкурка без него, също и чаршафите. А и както многократно съм писала, харесва ми да са ароматизирани спалните комплекти и кърпите, което колкото и да мирише прахът или капсулите,  след изсъхване на слънце изветрява и имам чувството, че не са чисти. Във всички случаи обаче пускам допълнително изплакване, така че омекотителят също се изплаква, но има аромат и мекота след изсъхване.

# 372
  • София

Мисля да поръчам от сайта на dr.Beckmann

20ст/за кърпа оферта ли е (на Beckmann)  newsm78
Има за многократно (30изпирания) и за еднократно. Цената е една  Peace

Има ли нещо изпробвано -  за стари петна?

# 373
  • София
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=43761
ОМО  в Лидл- 70 пранета - 16лв

# 374
Това Омо в Лидл не струва....друго е.

Общи условия

Активация на акаунт