Перилни препарати и омекотители – 39

• 82 719
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
Aз не съм момиче, но все пак ще отговоря. Качеството ще е съпоставимо с това, което се продаваше в България преди 2007 и в Европа преди 25 години. Препарат с много висока дозировка, най-вероятно фосфатен. Няма да е последна дума по отношение на ензими и други спомагателни съставки, но ще върши работа, стига да можеш да му събереш огромната доза в отделението на машината, че някои по-нови модели са с малки такива.

ПП: Трябва да си голям ентусиаст за да мъкнеш 10 кила прах от Турция. Аз бих заложил  на баклави и локуми.

# 511
vion, това е прах за цветно и не би трябвало да има никакви избелители.

За цветно е, но не поддържа свежи цветовете

# 512
Aз не съм момиче, но все пак ще отговоря. Качеството ще е съпоставимо с това, което се продаваше в България преди 2007 и в Европа преди 25 години. Препарат с много висока дозировка, най-вероятно фосфатен. Няма да е последна дума по отношение на ензими и други спомагателни съставки, но ще върши работа, стига да можеш да му събереш огромната доза в отделението на машината, че някои по-нови модели са с малки такива.

ПП: Трябва да си голям ентусиаст за да мъкнеш 10 кила прах от Турция. Аз бих заложил  на баклави и локуми.
Аз почти не познавам някой, отишъл в Турция и да не е помъкнал прах, аз също  Laughing

# 513
А, не, не е с фосфати. Точно Персил, творение на радетелите за безфосфатни прахове Хенкел, няма как да е.

# 514
Аз почти не познавам някой, отишъл в Турция и да не е помъкнал прах, аз също  Laughing

Точно когато си мисля, че нищо вече не може да ме учуди и се намира нещо такова. И защо го правите? Нито е по-качествено, нито е по-евтино, само мъкнете  и си задръствате домовете с огромни чували, странна работа... Аз не познавам никой, който да е мъкнал прах от Турция.

А, не, не е с фосфати. Точно Персил, творение на радетелите за безфосфатни прахове Хенкел, няма как да е.

Значи е стабилно наблъскан с натриев сулфат и карбонат. Още по-зле.

# 515
Живея на има-няма 200 км от Одрин и имам много познати, които си ходят често на пазар там. Един път поне на два-три месеца, да се разходят, похапнат, пошматкат. Не живея в Турция, но когато се прибирам към България слагам в куфара винаги един малък пакет прах. Пътувам със самолет. Луда работа!

# 516
Ако някъде по големите вериги в София има останали пакети бял Ариел - да пишете...
Новият не го харесвам изобщо....  Tired
В Била виждах преди седмица-две. Дори имаха промоция преди време само на пликовете, "новият" нямаше. Ако намериш, провери срока на годност докога е, за да не си дадеш парите и да е стар. Последно взимах в плик зимата и беше със срок до края на 2016г.

# 517
  • София
Е, този орязан състав на Ариел съвсем ме отказа, имайки предвид и задушаващия му аромат...
А как е Персил официален внос, има ли си активатор, катализатор и всичките хубави нещица?

# 518
Докато бялата ми кухненска кърпа продължава да си е бяла, няма да го сменям Ариела...
Не съм отворила още праха за бяло на ДМ...той има ли ароматче нещо?

# 519
Е, този орязан състав на Ариел съвсем ме отказа, имайки предвид и задушаващия му аромат...
А как е Персил официален внос, има ли си активатор, катализатор и всичките хубави нещица?

Чак пък толкова да са го орязали... Персил на Хенкел никога не е имал катализатор, този на Unilever също отдавна няма и по-добре. Каквото и да са му орязали, все още е с една идея по-добре формулиран от пряката си конкуренция. Аромат не мога да коментирам, тъй като е въпрос на вкус, а и използвам машина и програми, които почти не оставят такъв.

# 520
Ето го състава на българския Персил. Нека TAED се изкаже, ако иска, но на мен ми се струва, че има твърде малко активатор.
Скрит текст:
SODIUM SULFATE
SODIUM CARBONATE
SODIUM CARBONATE PEROXIDE
ALKYLBENZENE SULFONATE-NA C10-13 LIN
NA-SILICATE 2.1
AQUA
SODIUM POLYACRYLATE
TAED
CARBOXYMETHYL CELLULOSE, NA-SALT
ALCOHOLS, C12-13, 7 EO
TETRASODIUM ETIDRONATE
SODIUM BICARBONATE
FATTY ACID-NA C16-18
FATTY ACID-NA
STARCH
SODIUM TRIAZINYLAMINOSTILBENEDISULFONATE
POLYETHYLENEGLYCOLTEREPHTHALATE
CELLULOSE
PARFUM
PROTEASE
COLORANT
LIPASE
AMYLASE
CELLULASE
MANNANASE
DISODIUM DISTYRYLBIPHENYL DISULFONATE

Ето го за сравнение полския:
Скрит текст:
SODIUM SULFATE
SODIUM CARBONATE
SODIUM CARBONATE PEROXIDE
ALKYLBENZENE SULFONATE-NA C10-13 LIN
NA-SILICATE 2.1
TAED
SODIUM POLYACRYLATE
CARBOXYMETHYL CELLULOSE, NA-SALT
AQUA
ALCOHOLS, C12-13, 7 EO
TETRASODIUM ETIDRONATE
NAAL-SILIKAT
ZEOLITH A
SODIUM BICARBONATE
STARCH
FATTY ACID-NA
POLYETHYLENEGLYCOLTEREPHTHALATE
PARFUM
SODIUM TRIAZINYLAMINOSTILBENEDISULFONATE
CELLULOSE
PROTEASE
COLORANT
LINALOOL
LIPASE
AMYLASE
CELLULASE
MANNANASE
DISODIUM DISTYRYLBIPHENYL DISULFONATE

А това е съставът на Ариел маунтин спринг - уж актуалният
Скрит текст:

Sodium Sulfate
    Sodium Carbonate
    Sodium Carbonate Peroxide
    Sodium C10-13 Alkyl Benzenesulfonate
    Sodium Silicate
    Zeolite
    TAED
    Aqua
    Sodium Acrylic Acid/MA Copolymer
    C12-14 Pareth-7
    PARFUM
    Citric Acid
    Sodium Laureth Sulfate
    Co-polymer of PEG / Vinyl Acetate
    Cellulose Gum
    Tetrasodium Etidronate
    Sodium Chloride
    Hydrated Silica
    Brightener 15
    Dodecylbenzene Sulfonic Acid
    Sulfuric Acid
    Sodium Tallowate
    Anionic modified polyester
    PEG/PPG-10/2 Propylheptyl Ether
    Kaolin
    Microcrystalline Cellulose
    Bentonite
    Titanium Dioxide
    Silicone Compound
    Dextrin
    Sodium Polyacrylate
    Polyethylene Glycol
    Hexyl Cinnamal
    Polyvinyl Alcohol
    Coumarin
    Protease
    Tripropylene Glycol
    Lipase
    Geraniol
    Mannanase
    Magnesium Sulfate
    Glycerin
    Calcium Carbonate
    Amylase
    Sodium Hydroxide
    Trideceth-n
    Sucrose
    Zinc Phthalocyanine Sulphonate
    Colorant
    Colorant
    Sodium Coceth-30 Sulfate
    Colorant
    Colorant

# 521
В Пикадили има Персил 40 пранета за 12.99 лв до днес. Намален от 21.89 лв.

# 522
От декларацията за състава е трудно да се каже. И трите, най-вероятно имат горе-долу еднакво количество активатор, в рамките на 3-5 %. Ако се суши навън аз бих избрал Ариел заради фотоизбелителя.

# 523
Да, но като се знае, че която съставка е по-нагоре в списъка, е в по-голямо количество, може да се добие представа.

Абе все едно. Зеолити - незеолити, моят прах поне откъм избелване е супер добре, а на мен това ми е важно.

# 524
  • Sredets/Burgas
Аз пък със сериозно пране само на бели дрехи в продължение на месеци,
стигнах до заключението, че между 60 и 90 градуса, Ариел, Омо, Персил перат и избелват еднакво добре.

Сега се върнах от Билла... Взех си два пакета Омо, защото ако не е печатна грешка,
 пише, че е произведен юли 2016, т.е. този месец...

Общи условия

Активация на акаунт