Чисто море и плаж в България. Къде?

• 50 273
  • 283
  •   1
Отговори
# 255
Миналата година ми се наложи да използвам маршрутка от Царево до Резово и с изненада установих, че в пикът на сезона са само две - в 6 сутринта и 4 следобед. Не знам тази година как е, но ако са същите ...

Иначе на клипчето, добре са представени плажовете, особено снимани отгоре, но в действителност леко се разминават някои, особено в разгара на сезона. Но това няма никакво значение, всеки има право на избор, да си избере къде да плажува.  Simple Smile

# 256
  • Тра-ла-ла
Да се отчета. Общо впечатление - малко почиващи, чиста вода и се вижда дъното, концесионерите и търговциге си мислят,че сезонът не е започнал. За малко да се обзаведа с гранде проблеми, но аз съм си виновна, че не взех превантивно пробиотик. Слънцето ли е ужасно, слънцезащитният ми крем с фактор 50 ли е менте, но изгорях още на 1вия ден в рамките на 2 часа много щадящо печене. И следващите дни стана още по-зле.

Дългият плаж на Сарафово - чиста вода, само до едно мини заливче имаше към 1м водорасли до брега. Мръсен пясък - уж го чистили сутринта с машина, а имаше много миди, фасове, костилки....Има хим.тоалетни и допотопни душове. Капанчето ,в което ядохме, не разполагаше с течаща вода и сапун за клиентите. Общо взето заведенията изглеждаха нисък клас.

Северен плаж Бургас - чиста вода, горе-долу чист пясък. Има примитивни душове, тоалетните са с  мивка и вода вътре.

Плаж на къмпинг Смокиня - чисти пясък и вода. Свободните зони са под 50%, защото тарикатите са набутали в тези зони спасителните постове и коридори за лодки и прочие.  Не видях май хим.тоалетни.  По заведенията е лудница, бавно обслужване. Някои отново не разполагат с вода и сапун за клиентите. Общо взето май е масова "мода " хоп едно WC Ecotoi и работата е опечена. Как РИОКОЗ им позволява на такива заведения да бачкат - само мога да гадая.

Плаж Отманли - чиста вода и пясък. По някое време като задуха и заплуваха боклуци като найлони и т.н. Тоалетните за плажа и заведението са едни за всички и са гнусни Sick  Заведението, единствено там, изглеждаше най-добре от посетените в рамките на това ми летуване. С цени софийски. Да, ама фасонът явно не е от значение, защото на тръгване започна да ми става лошо, да ми се гади, да ме свива стомаха. Размина ми се, защото веднага взех танин и 2 пробиотика. Вечерта пак ми стана лошо и пак повторих дозата. Днес съм една идея по-добре, но карам на сухари. Като гледам какво ми е сега, 24ч по-късно, въпреки всичко изпито.....можеше да стане голямо мазало.

# 257
Мръсен пясък - уж го чистили сутринта с машина, а имаше много миди, фасове, костилки....

Стига бе, и мидите ли броите за боклук? Аз се чудя къде изчезнаха мидичките по плажа...  Sad
Хак да са ви фасовете и чревните проблеми тогава!  Crossing Arms

# 258
  • Тра-ла-ла
Мръсен пясък - уж го чистили сутринта с машина, а имаше много миди, фасове, костилки....

Стига бе, и мидите ли броите за боклук? Аз се чудя къде изчезнаха мидичките по плажа...  Sad
Хак да са ви фасовете и чревните проблеми тогава!  Crossing Arms

Ти чукни на дърво  Mr. Green

Едно е мидички до водата и по дъното, съвсем друго е да има начупени парчетии по плажа навътре. Да ти бодат д-то и да ти режат краката. По-скоро разсъждавам в посока на това, че ако почистващата машина събира боклуци от калибъра на капачки и костилки - би трябвало и мидите да са обрани.

# 259
То и във водата е гадно – всички риби там пикаят.  Sad

# 260
  • Тра-ла-ла
То и във водата е гадно – всички риби там пикаят.  Sad
Плувай, плувай...не е риба Joy /из виц/

# 261
  • Бургас
Чудя се по какви критерии определяте дали морето на даден плаж е чисто? Наличието на водорасли не е причина да се смята, че водата е мръсна, както и мидите и сухите водорасли по пясъка... Все пак за нас това е плаж, забавление, но за тях/водораслите/ това е дом! Нормално е да има водорасли, миди, рачета, рибки, медузи, щипалки и т.н. Както и по брега да има мухи, оводи, стършели и т.н. Нали искаме да опазим природата! Не може и хотелът ни да е до плажа и с колите да паркираме на дюните, а после по форумите плачем, че било мръсно... Кой да ни чисти, ако ние не опазваме това, което имаме?!

# 262
Днес е много ветровито и респ. бурно морето; минахме покрай плаж Тарфа (Лозенец)-невероштно много буклуци плуваха във водата Sick; плаж на практика-няма; пясъка липсва  Crazy

Относно мидите и водорасли-нямам кахър с първите, но вторите, изхвърлени от морето на брега в големи к-ва, събират адски много мушици, които пък гадно ни нападат и гъделичкат..имало е случаи да ги събират с багер в единия край на плажа, което става една огромна камара водоросли.

BitterSweеt-права си! Редовно прибирам чужди фасове, бутилки, хартийки, чаши, флакони от мазила и какво ли не още(щото не ми е кеф на мен самата тази мизерия, и в същата да играят децата ми)...и жалкото е че засичам недоумяващи погледи от комшиите по чадър
Tired

# 263
https://www.actualno.com/burgas/prikluchi-stroejyt-na-prechistva … -news_548893.html

Нереализираните курорти http://socbg.com/2015/04/%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BB%D0 … %D0%BD%D0%B8.html

Плаж Алепу
Аркутино

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 20:22 от Nil desperandum!

# 264
# 265
# 266
  • София
Да, ще минат едни 10 г., докато се изчисти. Sad

# 267
Защо едни 10 години? Прости невежеството ми, ако причината е много елементарна, но просто не се сещам защо. Embarassed

# 268
  • София
Защо едни 10 години? Прости невежеството ми, ако причината е много елементарна, но просто не се сещам защо. Embarassed
Ами защото едни л..на са се изливали десетки години, разчитайки само на естествената сила на морето да се самоочисти и няма как да стане изведнъж чисто. Пречиствателната станция ще помогне оттук насетне да спрат да се изливат в морето, а не може да подобри текущото положение.

# 269
без кола, с някакъв друг транспорт, автобусче може би?  newsm78

не позанвам района. дале4е ли е за колело?
От Царево до Силистар са около 26 км . Трудничко ще е с колело . Има маршрутки от Царево до Резово ,но трябва на място да се пита дали спират на Силистар. Или договорка с шофьора - невярмам да откаже .
Много хора пътуват на стоп по този маршрут ,но това не е вариант за мен
Доколкото разбрах маршрутката спира на някакъв разклон, но оттам нататък пеша, а ние сме с малки деца.За колело бих помислила , но след няколко години, с удоволствие.Благодаря за отговорите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт