Чисто море и плаж в България. Къде?

• 50 276
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
Какво мислите за тази оферта? Някой бил  ли е? Вярно ли, че правят детски лагери в комплекса? http://travelcard.bg/deal/1848-serenaresidence_summerspecial.html

# 241
Посещавала съм повечето.
Болата е пренаселен,може би от снимки имах големи очаквания,на живо не ме впечатли толкова.
Шкорпиловци и Камчия - сравнително спокойни плажове,не лежиш в краката на съседите си,подходящи за деца, Камчия е от плажовете с най- много удавници. Шкорпиловци е приятен плаж през седмицата, уикенда се пълни с роми. Като комплекси са изключително занемарени, отвсякъде лъха на соц времена и помежду соца и бурените изникват модерни хотели.
Ходихме до Болата една събота... с нищо не ме впечатли, а на картинки е УАУ. За първи път ми стана лошо на плаж, но там нямаше грам ветрец и може би затова.
Плажът на Аркутино за мен е много хубав, не е пренаселен.

# 242
  • София
Момичета, мнения и впечатления от Камчийски пясъци? Дълбоко ли е, как се стига до там с кола?

# 243
  • Тра-ла-ла
За какво чисто море говорим, щом бях на 3 плажа и на 2 от тях попаднах на капанчета за храна, които предлагаха на клиентите хим.тоалетна, но не и течаща вода и сапун  ooooh! Въпросните заведения се намират на плажовете на Сарафово и къмпинг Смокиня

Последна редакция: сб, 02 юли 2016, 23:16 от Джулая

# 244
Джулая, честит ти имен ден за вчера Joy

# 245
  • Тра-ла-ла
Джулая, честит ти имен ден за вчера Joy
Ааа, мерси, мерси  Hug Обаче дъртия ми организъм не устиска да посрещне Джулаин ден на плажа на Бургас Laughing

# 246
Тръгваме си от Китен. Много чист плаж и море. Като езеро бвше морето, прекрасно, прозрачно, никакви вълни. Приказка. Пясъкът чист, с много миди.
Хотелът, в който бяхме беше чист и хубав,  в кухнята готвят вкусна домашна храна. Много сме доволни, пак бихме дошли.

# 247
Тръгваме си от Китен. Много чист плаж и море. Като езеро бвше морето, прекрасно, прозрачно, никакви вълни. Приказка. Пясъкът чист, с много миди.
Хотелът, в който бяхме беше чист и хубав,  в кухнята готвят вкусна домашна храна. Много сме доволни, пак бихме дошли.
Извинявай, би ли споделила как се казва този хотел в Китен. И до кой плаж е близо?

# 248
Хотел Валена. Ние ходихме на най-близкия до него плаж, пред къмпинга. На около 10 мин пеша е и на 2 минути с колата, ние ходихме с колата, паркирахме пред входа на къмпинга.

# 249
Все съм мислела, че плажа при устието на р Велека и Силистар са един и същ плаж. В класацията от клипчето са различни, почвам да чета са хубавите плажове около Ахотпол и Синеморец, за да си набележа. Мислех Липите, но честно казано се страхувам с малки деца, ако е съвсем див и неохраняем. Ще мисля, има време.

# 250
Привет!
Вчера се завърнах от Карадере, преди това минахме през Шабла, посрещнахме Джулая както всяка година на Камен бряг.
Камен бряг няма плаж, можете да се разходите дотам, да видите пещерите, Яйлата.
След Тюленово в посока север има неохраняемо плажче, каменисто, но симпатично.
Шабла - комари, комари, комари. И на плажа имаше.
Карадере - разкошно място. Изкарахме там сао три дни, свърши отпуската. Определено по-лесно се стига с джип. Може и с кола, само трябва да се внимава повече. Няма кръчми, няма хотели, нищо няма, слава богу. Нищо не пречи на човек да се чувства свободен да бъде себе си. Ако се притеснявате от нудисти, не ходете там. Има няколко изворчета, така че спокойно може да се изкара по-дълго време. Има много пътчета, които стигат до плажа. Ако ще къмпингувате там, носете си тента или доста чадъри. Цари страхотен дух на съпричастност, всеки поздравява всекиго, всеки ако отива до селото за храна и бира, пита съседите по палатка дали имат нужда от нещо. Ще ви бъде услужено, ако нямате нещо, а комшиите го имат. Нямаше комари, само малко мухи.
Не е пренаселено сега, вероятно през август е. Водата е кристалночиста. Има малки медузки, не парят, и водни щипалки има, но не навсякъде. Задължително си носете сандали, с които можете да влизате във водата - на брега е каменисто и влизането първите метри е трудно, ако има вълни. Иначе пясък не липсва. Ох, искам да съм там сега, не в офиса  Laughing

# 251

Шабла - комари, комари, комари. И на плажа имаше. 

то там винаги е било така, има езеро и блато.

# 252
Реално погледнато земите около плажове или са резерват, или са частни земеделски земи, или са хотели. Ако решиш да спазваш закона - трябва да стигнеш плажовете пеша или по вода. Например Силистар - хем е резерват, хем има частни земи с бариера (ясно как са си сменили статута). В същото време и на пътя няма как да си оставиш колата, защото е доста тясно Crazy На Карадере пък какво - оставяш си колата в селото и трамбоваш пеша 3-4 км?! На Синеморец - плажът на р.Велека е в защитена зона и до колкото знам се глобяват колите. За това возилата са накацали по хълмовете, които сигурно ще се застроят в близките години. Последният месец се заговори и за спиране на достъпа до плаж Болата, но отпадна.

И аз съм ЗА опазването на природата и събирам боклуците след себе си Wink Но трябва да се измисли някакъв режим за достъп до плажовете - хем да не се руши и цапа, хем да е регламентирано. 10 мин ходене пеш е ОК. Но преход от по няколко километра, за да идеш на плаж - не е нормално.
В този ред на мисли знаете ли как може (дали изобщо може) да се отиде от Царево до Силистар без кола, с някакъв друг транспорт, автобусче може би?  newsm78

# 253
без кола, с някакъв друг транспорт, автобусче може би?  newsm78

не позанвам района. дале4е ли е за колело?

# 254
без кола, с някакъв друг транспорт, автобусче може би?  newsm78

не позанвам района. дале4е ли е за колело?
От Царево до Силистар са около 26 км . Трудничко ще е с колело . Има маршрутки от Царево до Резово ,но трябва на място да се пита дали спират на Силистар. Или договорка с шофьора - невярмам да откаже .
Много хора пътуват на стоп по този маршрут ,но това не е вариант за мен

Общи условия

Активация на акаунт