Чисто море и плаж в България. Къде?

• 50 275
  • 283
  •   1
Отговори
# 270
  • Тра-ла-ла
Връщам се от най-северното Черноморие - всички плажовете от Каварна до границата. Яла съм на градски ресторанти, плажни заведения, къмпинги, каравана....грам проблем не съм имала със стомаха.

Преди 1 седмици брат ми и снаха ми с бебето се върнаха скоропостижно от Свети Влас. Ама едва се довлякоха, превити на две. Бебето още не се е оправило. Техни познати са били няколко семейства също на Свети Влас и всички са се натръшкали, чак и до болница се е стигнало. Превоз с линейка до Бургас им е излязла 800 лв.

Последна редакция: нд, 31 юли 2016, 11:48 от Джулая

# 271
Това да не е било линейка-хеликоптер? Брат ти чужденец ли е?

# 272
  • Тра-ла-ла
Брат ми се прибраха на собствен ход по нощите. Линейката е била за някой от техните познати от голямата компания. Но не знам подробности. До колкото разбрах бизнесът с линейките е голямо парче от баницата. На Боровец се избивали, кой да гепи потрошените скиори.

# 273
То и във водата е гадно – всички риби там пикаят.  Sad

Хората повече.

# 274
Връщам се от най-северното Черноморие - всички плажовете от Каварна до границата. Яла съм на градски ресторанти, плажни заведения, къмпинги, каравана....грам проблем не съм имала със стомаха.

Преди 1 седмици брат ми и снаха ми с бебето се върнаха скоропостижно от Свети Влас. Ама едва се довлякоха, превити на две. Бебето още не се е оправило. Техни познати са били няколко семейства също на Свети Влас и всички са се натръшкали, чак и до болница се е стигнало. Превоз с линейка до Бургас им е излязла 800 лв.
е те тва не мога да разбера лично аз , как повечето хора и познати, всеки път се връщат от морето /или там им се разваля почивката/ с ужасни чревни вируси и инфекции и отново следващата година си плащат, с удоволствие, за ново такова преживяване. Или искат безплатен детокс или за мен това е безумие! Даже на една от снимките се вижда как хората виждат, че се излива мръсен канал до тях и продължават да си се къпят до него #Crazy Shocked ooooh!

# 275
  • Тра-ла-ла
Брат ми и снаха ми почти всяка година ходят на Свети Влас и са били доволни. Т.е. залагат на сигурното и провереното, обаче тази година - голяма греда. Така, че...гаранция Франция е положението в държавата ни. Днес тук те тръшне чревен вирус, утре там....

# 276
И синът ми се тръшна от чревен вирус, а дори не е помирисвал море тази година.

# 277
През седмицата една вечер се разходихме до Болата. Няма табели по пътя, но maps.google го знае прекрасно къде се намира. Късно вечерта след залез работеше на генератор нещо като заведение, имаше хора за нощно къпане, рибари, поне 4-5 коли...  Стори ми се, че има и някакви каравани, но в тъмното може и да съм се объркала. Изобщо, населено си беше. Плажът е малък, в затворено заливче, каквито аз поне не харесвам особено, тъй като в такива заливчета водата застоява повече. Красиво е, но просто очаквам, че през деня ще е много пълно, защото в близост няма много плажове, а достъпа с кола до този е лесен.

# 278
  • Варна
Нормално е да има водорасли, миди, рачета, рибки, медузи, щипалки и т.н. Както и по брега да има мухи, оводи, стършели и т.н.

Наскоро професор разказа по ТВ причината за прекомерното количество водорасли - силно увеличеното количество биомаса разтворена в морето което е храна за тях.

# 279
  • Тра-ла-ла
През делничен ден на Болата са един върху друг плажуващите  Laughing Представям си какво е през уикенда. Вече разбирам защо Министерството бяха сложили "бариера" преди плажа....ами те колите си паркират на пясъка. Заведението е на генератор и ми се мерна водоноска. Плажът е предпочитан, защото е единственият в района на завет и с плитка вода и най-вече подходящ за деца. Снимката е от тази сряда 27.07. Засилихме се да изкараме един ден на Болата, но като видяхме каква гмеч е... газ към Дуранкулак
Скрит текст:

# 280
Определено морето ни се промени доста. Ние живеем наблизо и често го посещаваме. През последните години не сме го случвали бистро.  Sick Все повече наподобява блатото на Шрек.  Sick 

Трябва да има някаква причина за това, ама каква е...  newsm78

Нищо чудно да е тази :

Нормално е да има водорасли, миди, рачета, рибки, медузи, щипалки и т.н. Както и по брега да има мухи, оводи, стършели и т.н.

Наскоро професор разказа по ТВ причината за прекомерното количество водорасли - силно увеличеното количество биомаса разтворена в морето което е храна за тях.

# 281
И синът ми се тръшна от чревен вирус, а дори не е помирисвал море тази година.

Факт е че този вирус не е "морски" Peace Не знам защо е тази истерия, че го има само по морето  Crazy

През делничен ден на Болата са един върху друг плажуващите  Laughing Представям си какво е през уикенда. Вече разбирам защо Министерството бяха сложили "бариера" преди плажа....ами те колите си паркират на пясъка. Заведението е на генератор и ми се мерна водоноска. Плажът е предпочитан, защото е единственият в района на завет и с плитка вода и най-вече подходящ за деца. Снимката е от тази сряда 27.07. Засилихме се да изкараме един ден на Болата, но като видяхме каква гмеч е... газ към Дуранкулак
Скрит текст:

Преди няколко дни из фейса вървеше снимка на едни "сладури" с микробус на "Еконт" там, и каравана, с доста шумен генератор, който захранва....хладилник "мраз" ooooh!

# 282
  • Тра-ла-ла
Да са само тия сладури...нагледах се на бай Ганьовци, паркирали джиповете до водата.

# 283
Според вас на Аркутино или  на Силистар е по-чиста водата и плажа?

Общи условия

Активация на акаунт