Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 889
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 265
Британците имат много ниско мнение и за двата.

Е, колко да е ниско, щом се издават. Вероятно си имат публика. Поне донякъде се успокоих, че у нас може да не е най-зле.

А Фараж сега дали ще си намери "нормална работа"? Или е заработил достатъчно, за да се пенсионира? Ще следя с интерес.

Той си има работа - нали е депутат в ЕП? Wink

Дейли мейл и Сън са двата най-продавани вестника в ОК:
it is the United Kingdom's second biggest-selling daily newspaper after The Sun.[5]

https://en.wikipedia.org/wiki/Daily_Mail

Последна редакция: пн, 04 юли 2016, 22:06 от Анонимен

# 2 266
Британците имат много ниско мнение и за двата.

Е, колко да е ниско, щом се издават. Вероятно си имат публика. Поне донякъде се успокоих, че у нас може да не е най-зле.

А Фараж сега дали ще си намери "нормална работа"? Или е заработил достатъчно, за да се пенсионира? Ще следя с интерес.

Да, имат си читателство. Визирах, че са нещо като нашите Блясък, Шок и подобни - като общество имаме ниско мнение за тях, почти всички знаем, че пишат пълни глупости и измишльотини, ама пак си се четат. Наблягат на разни звездни клюки, папарашки снимки и т.н. Като пуснат "сензационно разкритие" или голите снимки на чалгарка X (или принц Хари), любопитството не издържа незадоволено, дори и за някои от тези, които остро критикуват такива издания.

Не е най-зле в България! Таблоидната култура на острова трудно ще я стигнем. Поне нашите нямат такива ресурси за папараци и постоянно дебнене, а и да плащат стотици хиляди за една "компрометираща" снимка.
А за липсата на журналистическа етика в тези издания има една книга на Ben Goldacre - Bad Science, той пише и блог по нея. Книгата не е само за вестниците, но и подробно опровергава измислиците, които английските таблоиди пишат в областта на медицината. Деили Мейл най-много обичат да стресират с медицински теми, да напишат, че кафето предизвиква рак, а след 3 седмици да напишат, че кофеинът предпазва от рак и подобни. Позволяват си да инсинуират и измислят по медицински теми, какво остава за политически...

Последна редакция: пн, 04 юли 2016, 23:21 от mekosta

# 2 267
Да бе да - Германия ще се озъби на САЩ в НАТО заради брекзит. Искам да го видя.  hahaha
Ами ха ха ха . Германия е третият в света износител на оръжие. Искам да видя САЩ или който и да е как пък ще се озъби на Германия... Mr. Green
 Положението е доста по-комплицирано, отколкото бритишите си го мислиха. Реално Германия не може да бъде изнудвана, а този който се опитва да я изнудва всъщност си забива автогол...
 Фарадж май го разбра по трудния начин... Joy

# 2 268
Да бе да - Германия ще се озъби на САЩ в НАТО заради брекзит. Искам да го видя.  hahaha
Ами ха ха ха . Германия е третият в света износител на оръжие. Искам да видя САЩ или който и да е как пък ще се озъби на Германия... Mr. Green
 Положението е доста по-комплицирано, отколкото бритишите си го мислиха. Реално Германия не може да бъде изнудвана, а този който се опитва да я изнудва всъщност си забива автогол...

Хахаха, този беше добър!
Други вицове знаеш ли?

# 2 269

Хахаха, този беше добър!

Други вицове знаеш ли?
Пич, това не е виц. Со-ри... hahaha
Но пък всеки е свободен да изнудва немците както му е кеф.  За негова сметка...обаче... hahaha

# 2 270
Моля за извинение,че леко ще отклоня темата.Понеже стана дума за британските таблоиди,папараци и т.н.Видях,че mekosta по-назад разяснява речта на Меркел и фразата за провала на мулти-култи,тоест подхода е провал.Аз изобщо не разбирам немски и това прочетох в нашата преса...Може и те да не владеят добре немски,което изобщо не ме очудва.Няма как да се съглася с канцлера.Говори да се премахнат пречките,за хора,които ще дръпнат обществото им напред.На тези,които покани ''без горна граница'' ли разчита?Като дава за пример Канада  да си направят програма за специалисти.Хрантутниците влизат като ''бежанци'' и там.Не гонят точки.Нищо добро не очаква Европа с това толериране на тъмните.После споделят за изнасилени деца от мигранти.Какви емигранти,не се уточнява.

# 2 271
Но пък всеки е свободен да изнудва немците както му е кеф.  За негова сметка...обаче... hahaha
Чакай, чакай, че малко се обърках!

За тези немци ли говорим, на които когато Обама нарежда пръднете, те се насират?

Тези ли немци, които с действията си напълниха Европа с милиони имигранти мюсюлмани?

Ама за същите ли тези немци говорим, чиито жени и дъщери бяха ( и са) буквално изнасилвани пред очите на собствените им мъже и бащи, а те дори не реагираха?

За тези ли европейски страшилища говорим?

# 2 272
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Чакай, чакай, че малко се обърках!

За тези немци ли говорим, на които когато Обама нарежда пръднете, те се насират?

Тези ли немци, които с действията си напълниха Европа с милиони имигранти мюсюлмани?

Ама за същите ли тези немци говорим, чиито жени и дъщери бяха ( и са) буквално изнасилвани пред очите на собствените им мъже и бащи, а те дори не реагираха?

За тези ли европейски страшилища говорим?
Не всички немци са такива - истината е че трябва един по-радикален управник на Германия. Един Хелмут Кол ново поколение щеше да свърши по-добра работа отколкото еврейката от полски произход Меркел.

# 2 273
  • Bristol
Никой няма да даде на Фараж да води преговорите. Народът поддържаше UKIP при изборите за ЕП, но за парламентарните избори едва хванаха място, дори Фараж загуби неговото си. Това е достатъчно показателно какво мислят британците за EU и UKIP. Плюс че той си водеше негова отделна кампания, никой от другите за напускане на EU не направи публична изява заедно с него. Да не забравяме и че той има опит с подаването на оставки  Laughing

От вчера, Треса Мей е поддържана от 208, след нея е Андреа Ледсон, 37 я поддържат (Борис дава гласът си за нея, тя е също от leave кампанията заедно с Борис и беше доста активна) и чак на трето място е Гов (него не мога да го търпя), 26 за него.

# 2 274
Никой няма да даде на Фараж да води преговорите. Народът поддържаше UKIP при изборите за ЕП, но за парламентарните избори едва хванаха място, дори Фараж загуби неговото си. Това е достатъчно показателно какво мислят британците за EU и UKIP. Плюс че той си водеше негова отделна кампания, никой от другите за напускане на EU не направи публична изява заедно с него. Да не забравяме и че той има опит с подаването на оставки  Laughing

От вчера, Треса Мей е поддържана от 208, след нея е Андреа Ледсон, 37 я поддържат (Борис дава гласът си за нея, тя е също от leave кампанията заедно с Борис и беше доста активна) и чак на трето място е Гов (него не мога да го търпя), 26 за него.

Не става въпрос да води преговорите, а да работи за благото на свобдна Британия - тя работата не свършва, ами тепърва почва с освобождаването, и не е само преговори. Но пък сигурно ще е трудно на героя да подържа имиджа си, кати работи в освободената държава и същевременно продължава да стои на заплата при поробителя  Wink  И той хитро  избра заплатата пред работата  Mr. Green Да - оставката май му е трета по ред.

Обаче половете сочат, че ЛедсоМ е фаворит сред членовете на партията, доколкото четох - повтаря се ситуацията с Корбин. Не знам това доколко има значение за днешното гласуване, но със сигурност няма да улесни работата на следващия премиер  -това разминаване между елит и редова членска маса, имам предвид.

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 09:57 от Анонимен

# 2 275
... Не всички немци са такива - истината е че трябва един по-радикален управник на Германия. Един Хелмут Кол ново поколение щеше да свърши по-добра работа отколкото еврейката от полски произход Меркел.

Между немците на Хелмут Кол и днешните немци има голяма разлика  Twisted Evil

# 2 276
  • MI
Скрит текст:
Не съм казала това. Имах предвид при Тръмп президент.

А Обама защо да заема страна? И защо Европа да иска ОК вън от НАТО, не разбрах? Никой не е казвал такова нещо до сега. Това, което Обама казва, касае неговия си интерес от интегритета на съюзниците в Европа (и света), ОК бяха едни от най-отявлените поддръжници на щатските операции  в Близкия изток. Ама този интерес е и на ЕС също (към момента), според мен. И както в случая с Гърция, САЩ ще си пази натовския интерес, който е и на ЕС. Обама беше против Брекзит заради очевидната икономическа цена, която още никой не се наема да прогнозира точно -от рецесия само в ОК през рецесия само в Европа до рецесия в света. Обама не му се искаше да проверява на практика кой вариант ще се реализира, но след като се случи референдума, той си гледа интереса в геополитиката, който съвпада с този на ЕС.

И още един аспект защо Обама да е против Брекзит - много по-лесно е да влияеш на ЕС чрез ОК вътре, отколкото вън :

Americans who favor Britain remaining in the EU believe that having one of America's closest allies in the organization aligns the EU more closely with U.S. foreign policy objectives.
During his press conference in London, Obama said, "Americans want Britain's influence to grow, including within Europe."

Но след като вече се е случило, какво да прави Обама, освен да си гледа НАТО и съюза с ОК? Обама е против по-интегриран ЕС, но това е разбираемо - за какво му е единен и силен ЕС? Или ЕС с политика към Русия и Близкия Изток, различна от неговата?

"I think that the best way to think about this is, a pause button has been pressed on the project of full European integration," Obama said of the so-called "Brexit" decision in a wide-ranging interview with NPR's Steve Inskeep.

Сега ЕС имат трудната задача да балансират интересите си (икономически и политически) с центробежните сили. Но така или иначе, този съюз в тази му разхлабена форма няма бъдеще и това се разбра още при гръцката криза. Въпреки мнението на Обама за "бутон пауза", ако ЕС не съумее да се сближи повече и да отиде по-близо до Щатския модел, ще се разпадне на регионални съюзи. Ще гледаме.

Всъщност от всичко изчетено за САЩ-ОК връзките ми се струва, че най-логичното политическо продължение е ОК да стане 51-я щат (или по-точно да официализира своята фактическа позиция на 51 щат Simple Smile) и работата да приключи с това Simple Smile

Попея, написаното от мен първоначално нямаше никаква връзка с нещо казано от теб. Ако искаш върни се назад и виж кой какво е писал. Не ми се повтаря, наистина. Моето мнение е, че хич не му пука на Обама за нас в момента, колкото е на минус че не може отвъре да контролира (ще го прави чрез други), толкова е доволен че съюзникът му не е прекалено силен и ще го слуша. Танто за кукуригу с други думи. Единственото му важно е в НАТО да има мир и ще има щом го казва той.

Гери, те не им се зъбят, само им казват какво да правят, с усмивка.  Laughing Затова ми е по-симпатичен американския подход всъщност.

Нещо прочетено за което не се бях сетила - обезценяването на лирата ще удари туризма в Европа. Има логика...

# 2 277
Нели, аз просто се учудих на коментара ти  Peace Явно е някаква дискусия, която не съм чела.

Ама защо само в момента да не му пука на Обама? И на когото и да било друг голям играч? На никого за никого не му пука извън кокретния баланс "ползи:загуби". Всеки си гледа интереса. И ако наистина редовата тъпла е подвластна на емоции (което най-редовно е ловко използвано от жадни за власт политици), това не важи за държавите и (в идеалния случай) за техните лидери. Нещо повече, добър лидер е този, който не е подвластен на емоциите.

Но не мисля, че за Обама е 50:50 "ползи:загуби" от Брекзит (както ти го представяш), след като е лобирал здраво за оставане, чак да ядоса някои конгресмени на САЩ Wink Но какъвто и да му е балансът  "ползи:загуби", след като се е случило, какво очакваш от него да каже, това не разбрах. Нищо друго не може да каже, това казвам аз.

Но предвид факта, че един от основните мотиви на Обама (да лобира силно за оставането на ОК в ЕС) е бил да има вътре в ЕС такъв поддръжник на САЩ като ОК, мисля че за всеки член на ЕС би трябвало да е ясно, че Брекзитът има една много  значима положителна страна за ЕС от тази гледна точка - все пак троянски кон на САЩ едва ли е необходим на ЕС, а този троянски кон сам си излезе от стените на Троя, напълно доброволно. Не виждам как може ти да не оценяваш този голям плюс от Брекзита. Разбира се, освен ако не си радетел на намаляане значението или разпада на ЕС.

Може ли по-подробно за лирата и туризма в Европа, че логиката ми бяга?

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 11:32 от Анонимен

# 2 278
Аз пък тия дни чета всеки ден Дейли Мейл и съм покрусена.

Мислех, че толкова долнопробни медии има само в България и някои африкански страни.

Какъв е случаят на Дейл Мейл и Сън? По убеждение ли подкрепят Брекзит или някой зад тях има политически/икономически цели?

ПС Между другото, една от челните им статии - поне онлайн - е "'The state failed Alice and our family': Devastated sister of 14-year-old killed by Latvian builder with sex assault record speaks out after judge demands checks on foreigners entering Britain". На мен малко ми прилича на нашенското "араби изнасилват жените ни" - поне на пръв поглед внушенията са подобни, само че ролите са леко отместени.

Абсолютно. Стар прийом да внушаваш ксенофобия.

# 2 279
  • MI
е сега какво стана, за ЕС е добре че напусна ОК?  Crazy Честно, нищо добро не виждам за съюза от това освен че има някакъв шанс да се стреснат дебелите евробюрократски кратуни и да се направят реформи за добро, но май яма и това да се случи. Излиза един от най-големите нетни внасящи в бюджета, рискува се верижна реакция, а ако се засили германското влияние може да се случи и по-бързо от предвижданото разцепването, вече имаше много напрежение. Какво му е хубавото - по-малко пари и повече нестабилност. Че те САЩ ако решат със сигурност ще си прокарват мнението чрез някоя от по-скоро приетите държави, те със сигурност имат план Бе - това не е Фараж все пак. Ако исках да се разпадне щях да викам ура че излезе ОК и да се надявам на верижна реакция, не обратното.

Е какво толкова сложно има за разбиране за лирата и туризма - просто на британците ще им струва повече ваканцията и една част ще си останат у дома. А не са малък % от туристите в Европа.

Общи условия

Активация на акаунт