Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 489
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 835
Кое е друго? Че тези с небял произход не чакат на опашки за лекари и за детски градини ли? Или че не купуват жилища? И явно това не им пречи дотам, че да не оценяват ползите от ЕС.

Напротив, точно те оценяват ползите от ЕС най-високо и очевидно не смятат имиграцията от ЕС за конкуренция.

# 2 836
Явно само "чужденците" оценяват съюза...

# 2 837
Кое е друго? Че тези с небял произход не чакат на опашки за лекари и за детски градини ли? Или че не купуват жилища? И явно това не им пречи дотам, че да не оценяват ползите от ЕС.

Напротив, точно те оценяват ползите от ЕС най-високо и очевидно не смятат имиграцията от ЕС за конкуренция.

Именно - обаче Мери говореше за опашките за ГП и за училищата, и за цените на жилищата, които са еднакви за всички независимо от произхода. Което водело до "човешкия фактор" при оценката на иначе положителни икономически процеси и явления.  Това е поантата й. Излиза, че по-голямата част от "човешкият фактор" с небял произход предпочита тези цени и опашки пред икономическата рецесия.

Явно само "чужденците" оценяват съюза...

Е, и 47 % от белите (от данните на Vapor), които са огромен процент англичани, защото имигрантите от ЕС с право на глас (които са бели) са нищожно малко. Разделението е по-скоро на образовани и по-ниско образовани, както и големи градове/кънтрисайд, отколкото на бели и небели.  

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 22:03 от Анонимен

# 2 838
Излиза, че по-голямата част от "човешкият фактор" с небял произход предпочита тези цени и опашки пред икономическата рецесия.

Именно, и този човешки фактор с различен произход има своята немалка роля във вота за оставане на "местата, където цените на жилищата са ужасни и няма места в детските градини". Всичко това във връзка с диалога
Скрит текст:
Всъщност точно местата, където цените на жилищата са ужасни и няма места в детските градини, гласуваха за оставане. Което все пак показва, че "човешкият фактор" не е толкова загубен, колкото Мери се опитва да го представи.

Може би има и нещо общо с броя на гласоподавателите с чужд произход.

Това какво значение има - гласоподавателите с произход от ЕС са нищожно малко. За всички останали имиграцията от ЕС е по-скоро конкуренция, отколкото плюс.

# 2 839
  • Bristol
Попеа, ти излизаш само със заучени фрази от книгите. Но страна не може да се управлява само по книга, има много други факроти, които трябва да се съобразяват. Ето, този референдум е живо доказателство на това!

Преди време някой писа, че от бившите колонии масово били гласували за излизане  newsm78 сега други статистики се пускат. Аз тогава казах, че е разбираемо, ако са гласували против, защо са гласували и дадох за пример кмета на Лондон, че той е гласувал ЗА  Grinning Дайте да уточним сега кой за какво е гласувал, защото се обърках  Crazy

Уелс и за мен беше изненада, очаквах само в Англия да е по-висок процента на гласуващите за излизане  Peace

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 22:18 от Merry

# 2 840
Попеа, ти излизаш само със заучени фрази от книгите. Но страна не може да се управлява само по книга, има много други факроти, които трябва да се съобразяват. Ето, този референдум е живо доказателство на това!
Преди време някой писа, че от бившите колонии масово били гласували за излизане  newsm78 сега ти други статистики пускаш. Аз тогава казах, че е разбираемо, ако са гласували против, защо са гласували и дадох за пример кмета на Лондон, че той е гласувал ЗА  Grinning Дайте да уточним сега кой за какво е гласувал, защото се обърках  Crazy
Уелс и за мен беше изненада, очаквах само в Англия да е по-висок процента на гласуващите за излизане  Peace

Не аз - Vapor пусна статистики Simple Smile Към нея се обърни за източника % на вота на бели и небели.
Уелс е подобен на западналите райони от североизточна Англия - аналога на нашите Видин и Монтана, така че вотът му си е обясним.

Кое е заучено по книжки, не разбрах - големите развити градове гласуваха за оставане, а там проблемите с жилищата, ГП-тата и училищата са най-големи. Както и Жани каза, кънтрисайда гласува за излизане, а там тези проблеми са най-малки. Тоест, твоята поанта не се потвърждава от данните на вота.

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 22:28 от Анонимен

# 2 841
  • Bristol
Извинявай, сега ще коригирам  Peace

Освен това вие сега от бенефити се концентирахте на училища, градини и жилища и забравихте малкия бизнес. Той също клонеше към излизане. Въобще много са факторите и не е толкова елементарно, просто черно и бяло, колкото в книгите. Забравяте и че гласувалите за излизане и оставане бяха почти 50/50. С години ще имат да анализират и правят разбор на този референдум и пак няма да разберат, защо народът е гласувал така. Но предполагам, ние българските майки ще го разнищим във форума успешно  Laughing

# 2 842
  • Bristol
Да разнообразя темата с видео новини от Острова, Камерън си е отдъхнал:
https://www.youtube.com/watch?v=bprjHYY90lo
а Мей онаследява котката:
https://www.youtube.com/watch?v=5UXLtrY90kc

# 2 843
Извинявай, сега ще коригирам  Peace

Освен това вие сега от бенефити се концентирахте на училища, градини и жилища и забравихте малкия бизнес. Той също клонеше към излизане. Въобще много са факторите и не е толкова елементарно, просто черно и бяло, колкото в книгите, които чете Попеа. Забравяте и че гласувалите за излизане и оставане бяха почти 50/50. С години ще имат да анализират и правят разбор на този референдум и пак няма да разберат, защо народът е гласувал така. Но предполагам, ние българските майки ще го разнищим във форума успешно  Laughing

Вече го анализираха. Аз чета световната преса, а не книжки Simple Smile Има предостатъчно материали за разделението на референдума на OK na образовани и необразовани и на градове/провинция, а - и на млади и стари също. Има и за имигрантите също.

Ето един анализ, има и много други:

The Brexit vote overlapped strongly with the UK's older population
The higher the level of education, the higher the EU support
Areas with high immigration wanted to stay in the EU

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/24/eu-referendum-how-the … -educated-old-an/
Ти се насочи темата към училищата, градините и жилищата-забрави ли? С поантата за  "човешкия фактор" срещу икономическия.

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 22:34 от Анонимен

# 2 844
Ето ви статистика кой как е гласувал!
https://pbs.twimg.com/media/ClwmYPkUgAAXPZb.jpg

# 2 845
Не аз - Vapor пусна статистики Simple Smile Към нея се обърни за източника % на вота на бели и небели.

Merry, източникът е в самия линк - това е най-подробната анкета, която съм срещала, като резултатите й за образование и възраст съвпадат с останалите.  Честно казано, следях статистиките и не съм видяла някоя от тях да твърди, че от бившите колони са гласували "за излизане".  Но може някой да е пускал и нещо такова. Така или иначе съм съгласна, че факторите са страшно много, а в какво са намерили най-голям медиен израз е съвсем друг въпрос.

Kikamora, тя за жалост е със същия източник като моя - Ашкрофт.  Тоест нямаме втори източник.

# 2 846
Това какво значение има - гласоподавателите с произход от ЕС са нищожно малко. За всички останали имиграцията от ЕС е по-скоро конкуренция, отколкото плюс.

Тук едно проучване /което беше нееднократно цитирано и за гласуването според образованието/ казва друго.

http://lordashcroftpolls.com/2016/06/how-the-united-kingdom-voted-and-why/

White voters voted to leave the EU by 53% to 47%. Two thirds (67%) of those describing themselves as Asian voted to remain, as did three quarters (73%) of black voters. Nearly six in ten (58%) of those describing themselves as Christian voted to leave; seven in ten Muslims voted to remain.

Те тези гласоподаватели са в общински жилища и не ги вълнуват цените им. Не са се и разработили особено, че да няма кой да им гледа децата.

Другия път... Иди в Лестър, Бирмингам или в Уембли или Хароу в Лондон да видиш кои са собствениците на къщите.   Че и под наем ги дават - Лестър има голям университет и има търсене на наеми.

Но в Шотландия и Ирландия гласуваха за оставане.....

Кънтрисайта гласува за напускане.....
Вижте,какво значи правилно и неправилно гласуване.Ако за един човек нещо е неправилно,за друг може да е съвсем правилно.Не може всички да мислят еднакво в крайна сметка.
Нали гледахте видеото от Панорама,което бях постнала.Имайте в предвид,че за повечето англичани ЕС не е това ,което например за нас е-нещо жизнено важно,"...като слънцето и въздуха за всяко живо същество"едва ли не и че добре ,че сме е тоя съюз,че КВО Шъ праЙМ .И че ако те не са в тоя съюз света ще свърши....Като ги гледам около мен ,изобщо не са притеснени,а даже са доволни,че са се оттървали от съюза,така,че да не ги оплакваме толкова викам аз....те си направиха избора.

КънтрисайДа - така е. Но и концентрацията на небели в големите градове е по-голяма. Обаче и небелите чакат на опашки за ГП и купуват къщи. И децата им ходят на училище, така че всички тези минуси са и за тях. Което явно не им пречи да оценяват ползата от икономическото оживление (което води до тези проблеми) и от ЕС.

За неправилното гласуване се шегувах Simple Smile Просто Мей  изглежда доста по-способна от Ледсъм и неслучайно имаше подкрепата на парламентаристите - които явно се уплашиха от "човешкия фактор" и натиснаха Ледсъм да се откаже. Тоест, имах предвид неправилно за парламентаристите гласуване - такова, което ще им обърка плановете и те предпочетоха да не рискуват отново.
Не беличките се страхуват, за това и гласуват за оставане Wink.

# 2 847
  • Bristol
А, аз точно не бих твърдяла, че е само човешки фактор или само икономически, нещо не си ме разбрала. Стори ми се, че наблягаше само на икономичерския и затова насочих вниманието ти и към човешкия  Peace
Още го мъдрят резултата и анализират, а да видиш и колко филми документални с различни теории ще излязат тепърва...  Crazy

# 2 848
Факта че предимно бели, християни и евреи са гласували за излизане, а другите за оставане е показателен, че става въпрос за страх.

# 2 849

Vapor, има индикации, че ЕС без ОК може би ще бъде по-благосклонна към Русия и Путин. Мислех си, че теб  като умерен русофил вероятно това ще те заинтересува.

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 22:55 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт