Тест за овулация - въпроси / тема 4 /

• 57 311
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Да, възможно е

# 106
  • София

Благодаря. Дано този месец е станало човечето...

# 107
  • София
Късмет Simple Smile

# 108
И аз се включвам. И ние правим опити за бебе, аз съм с нередовен цикъл. До май месец бях на противозачатъчни, пиех ги, за да ми идва редовно. Спрях ги и естествено спря да ми идва редовно, но този път бях твърдо решена, че не искам повече химии.
Почнах да си правя тестове за овулация, и уж миналия месец имах два дена, но нищо не е станало. Пак не ми идва, но не съм и бременна  Sad
Сега вече не знам да ходя ли пак на лекар, да изчаквам ли, да продължавам ли да си правя тестове... Лекарката ми каза, ако до 6 месеца не се получи, ще предпиреме нещо, но за сега да пробваме.
Мисля да се запася с още два пакета тестове и да си правя всеки ден, пък дано се получи скоро.

# 109
  • София
ти СПКЯ ли имаш, че не ти идва редовно?
Според мен това за 6-те месеца е по желание.
При положение, че си имаш нередовна менструация, противозачатъчните няма как да те излекуват. А ти е идвало редовно докато си го пила, защото това което ти е идвало не е менструация. Те подтискат овулацията, следователно не си имала докато си ги пила.

Ако си с поликистоза или друг проблем е хубаво да не чакаш много, а да си пуснеш изследвания - хормонални, щитовидна жлеза, ако имаш проблем с килограмите и поликистоза е хубаво да се изследваш и за инсулинова резистентност.

Почни освен тестове за О да си мериш и БТ ако искаш, защото ако си с поликистоза, може да ти показват положителни, а в същност да нямаш О.
А иначе брой 14 дни след последния положителен тест и тогава си чакай цикъла. Ако ти закъснява с 5 след получената дата, отиди на лекар.

# 110
С поликистоза съм. Щитовидната жлеза ми е ок.
За хормните последно ги излседвах преди да почна за пореден път с противозачатъчните, андростендиона ми беше повишен, с притовозачатъчните се оправи. Преди съм била с повишен тестостерон и пак с противозачатъчни влизаше във форма.
Това за Бт не го знаех, но ще го пробвам.

# 111
Опитваме за бебе от април месец без успех. От днес ще правя редовно тестове за ову., та ще имам нужда от консултации! Хич не се ориентирам с тях. Юни месец при категорично "+" тест, ову.беше установена с ФМ  3-4 дни след този тест.

# 112
  • София
тук съм да ти помогна Simple Smile
Прави ги, знаеш - около 16-17-18ч с по-концентрирана урина.
Ако това няма как да се случи, прави ги сутрин, но с риск да не видиш 100% положителен. Но ако ги правиш сутрин и видиш почти положителен, в този ден можеш да си направиш и вечерта, за да се потвърди.

# 113
Брайда, прекрасно създание си ти!  Hug bouquet Ще ги правя към 17 часа, не са ми проблем изискванията. Взех си тестове от аптеката, а мъж ми днес поръча онези от "и-бей"! Ще го пиша "опознавателен" този месец, че вече не се надявам да стане без малко помощ... Но съм решена упорито да пробвам с тестовете до края на годината, докато ни минат основните прегледи и изследвания.

# 114
  • София
Ако си си взела от аптеката тези Овю с бебето отпред, да знаеш да не очакваш да видиш тестовата да е по-наситена от контролната, но на тези от и-бей можеш да видиш. На Овю стават еднакви двете черти - това е максимума, по-нечувствителни са от другите.
/При тестовете за О има 2 видя - с чувствителност 20 и с чувствителност 40/

# 115
"Клиър овю", чувствителност - 40. Аз още не съм решила дали да опитваме този месец, ама тестове правя!  Laughing

# 116
  • In transit
Ако си си взела от аптеката тези Овю с бебето отпред, да знаеш да не очакваш да видиш тестовата да е по-наситена от контролната, но на тези от и-бей можеш да видиш. На Овю стават еднакви двете черти - това е максимума, по-нечувствителни са от другите.
/При тестовете за О има 2 видя - с чувствителност 20 и с чувствителност 40/
Да този месец за пръв път си взех клиър овю (защото нямаше от другите) и бях толкова щастлива, че за първи път от както засичам О имам две супер наситени черти  Grinning Даже си запазих лентичката.  Joy

# 117
Здравейте! Simple Smile Вчера чертата беше видимо по-бледа, днес е такава. Да го считам за положителен, нали? Правя тестовете около 13 ч., забелязала съм, че тогава ми показва най-наситените. От ибей са тестовете, ще става ли по-наситена според вас?  bouquet

# 118
  • София
положителен е 100%
Но е възможно утре да е по-наситена от контролната, но това не значи, че днес е отрицателен, а че пика е някъде по средата между двата положителни.
Почнете опитите и 4 дни правете всеки ден.

# 119
Благодаря ти, Брайда!  bouquet Ще се потрудим тези дни, пък дано да стане. Миналия месец се получи така, че имахме опит само в деня на положителния тест и, разбира се, нищо не се получи. Този път ще бъдем по-упорити  Whistling

EDIT: Отново съм аз, редактирам старото мнение, за да не пускам две поредни. Това е тестът от преди малко, на живо ми се стори все още доста наситена чертата, но на снимката е очевидно по-бледа. Вече се води за отрицателен, нали? Снощи имах типичните овулационни болки, вече е минала овулацията или би трябвало да е днес? Уж ги разбирах тези неща, но пак съвсем се обърках, хаха  Embarassed
http://prikachi.com/images.php?images/345/8900345K.jpg

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 13:21 от Gentle Storm

Общи условия

Активация на акаунт