Целулит - 8 тема

• 137 620
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Искам само да попитам, възможно ли е да получа разширени вени от вендузите?  newsm78 При първия масаж (преди месец и малко) започнах със среден вакуум, болеше поносимо, оттам нататък с най-силния възможен, като избягвам вътрешната част на бедрата. Не съм имала никакви синини, но забелязвам на места, че капилярите ми личат, а на други, самите вени си личат страшно много, това само непосредствено след масаж.

# 196
  • Sofia
Искам само да попитам, възможно ли е да получа разширени вени от вендузите?  newsm78 При първия масаж (преди месец и малко) започнах със среден вакуум, болеше поносимо, оттам нататък с най-силния възможен, като избягвам вътрешната част на бедрата. Не съм имала никакви синини, но забелязвам на места, че капилярите ми личат, а на други, самите вени си личат страшно много, това само непосредствено след масаж.

Аз лично бих те посъветвала да внимаваш. Peace Преди години имах венозни проблеми и до днес ме гложди мисълта дали това не беше в резултат на серията от изключително агресивни антицелулитни масажи, които бях предприела. Оттогава бягам от вендузите като дявол от тамян. Peace

# 197

Аз лично бих те посъветвала да внимаваш. Peace Преди години имах венозни проблеми и до днес ме гложди мисълта дали това не беше в резултат на серията от изключително агресивни антицелулитни масажи, които бях предприела. Оттогава бягам от вендузите като дявол от тамян. Peace
Да, трябва да се отърва от усещането, че силния натиск и болка спомагат за разбиването му, забравих да спомена, че вените от вътрешната част на бедрата ме понаболяват. Ще намаля натиска в бъдеще и ако не спре болката, ще го мисля. Peace

# 198
  • в 1001-та нощ
Алена,кафето какво влияние оказва върху целулита?Аз спрях да пия кафе ,заместих го с зелен чай.Мисля ,че някъде ИЗ темите беше коментирано кой чай подпомага борбата с целулита,но Нямам спомен.Ако някой знае ,моля пак да пише.
Аз съм два месеца в отпуска и тренирам по 5-6 пъти в седмицата,храня се доста здравословно и съм намалила сладкото до минимум.Масажи не правя сега,освен сухо четкане и масажи със скраб по време на душ.Първоначално целулита ми много се изрази и стана видим(предполагам от удърните тренировки),но сега малко се е заличил.Планувам да си взема и някой от масажорите ,които бяха коментирани по назад в темата.Борбата продължава.

Според мен нямат кой знае какво влияние. Много хора ползват утайката за пилинг. Самото кафе, като напитка има диуретично действие, както и някои чайове, но не бих казала, че са средство в борбата с целулита или, че пречат в битката  Blush

Най-добре се консултирай с ангиолог/съдов лекар   Peace Тук  - каквото и да ти кажем, не сме специалисти и не виждаме за какво става въпрос. Можеш да снимаш ефекта след масажа, за да го покажеш, тъй като при прегледа няма да си след масаж Simple Smile

Аз съм с повърхностни вени, тънка кожа, слаби капиляри тук-там, но при масажите и двете бременности не съм имала никакви проблеми. Нека те види  човек, който разбира. Може да има проблем, който става по-видим след масажите, а иначе да скрит/маскиран  Peace Вендузите дренират течности и е нормално това, което е в дълбочина да е по-видимо - не само вени, а и твърдия целулит.

Аз бих се консултирала с лекар, при тези обстоятелства  Peace

# 199
Бях писала дълго, но мнението ми се изтри и сега нямам нерви пак. Sad
Накратко - след около 2 седмици домашен масаж с двете масла на Икаров (сутрин кипарис, вечер хвойна, а ако ме домързи само веднъж), 5 дни в средата с калта на Venus и 2 дни горещ душ, като не съм спирала маслата, сравнително увеличена физическа активност и прием на вода (кърмачка съм), пресни плодове и зеленчуци малкото ми целулит вместо да намалее се увеличи драстично и като площ, и като дълбочина.

???

Оф - при налични разширени вени не се прави вакуум масаж.

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 23:29 от pudding

# 200
Иначе морето заличава целулита - солите на водата и лекия спецефичен масаж от движението и. Първо го установих, после го и прочетох преди около 2 години. Извинявам се, ако повтарям.  Embarassed

# 201
  • София
author=zinalink=topic=929590.msg33582486#msg33582486 date=1471470104]

Зина, колко см намали и имаш ли излишни кг или само целулит?
Според измерванията в салона 2 см. Успоредно с процедурите започнах и спорт, ограничих сладкото и тестото и намалих значително солта (преди ядях мнооого солено). Излишни килограми нямам, но целулитът си го отглеждам от години.

# 202
  • в 1001-та нощ
Бях писала дълго, но мнението ми се изтри и сега нямам нерви пак. Sad
Накратко - след около 2 седмици домашен масаж с двете масла на Икаров (сутрин кипарис, вечер хвойна, а ако ме домързи само веднъж), 5 дни в средата с калта на Venus и 2 дни горещ душ, като не съм спирала маслата, сравнително увеличена физическа активност и прием на вода (кърмачка съм), пресни плодове и зеленчуци малкото ми целулит вместо да намалее се увеличи драстично и като площ, и като дълбочина.

???

Оф - при налични разширени вени не се прави вакуум масаж.

Вероятно си дренирала течностите, които го покриват и маскират и е лъснал  Peace

# 203
Благодаря за бързия отговор, Алена! В дългия пост имах подобно предположение - че просто вече масажите дават ефект и част от мастните депа са активирани, но други все още не са и се вижда разликата с неактивираните. Твоето обяснение обаче е доста логично. А може и да е комбинация от двете. Така или иначе вероятно локалната циркулация и метаболизъм са се подобрили и това е началото. Успокояваш ме донякъде.
Така или иначе кожата е по-мека и гладка, подкожието също е осезаемо по-меко и раздвижено, а участъците, където беше локализирана "дебела" мазнина, са по-лесни за мачкане.
Като телосложение съм нормално към пълно, което е нормално за ранния кърмачески период, но свалям и килограми (по-бавно), и обиколки (по-осезаемо, съдейки по дрехите и образа в огледалото).
Единственото ми притеснение е колко токсини съм складирала и колко изхвърлям чрез кърмата по този начин и се чудя да продължавам ли сега. ... Мнение???
И също може би имах нужда от кураж от опитните в борбата (на мен ми е първи опит, тъй като целулитът е от сравнително скоро и поне видимо беше твърде малко), че продължавайки - ще се справя...

Благодаря!  bouquet

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 08:21 от pudding

# 204
Аз си поръчах Жоржея срещу целулит, обаче ми бяха объркали доставката и чак като го отворих видях, че са ми пратили другия им продукт, който е за стрии. Понеже имам и стрии, които са още лилави и могат да се повлияят, го оставих без да го връщам. Определено не са ми изчезнали стриите, но са няколко тона по-светли вече и не се забелязват вече така. Продължавам с мазането, има ефект. Серумът е охлаждащ, така че поне е приятно и прави кожата по-мека. Сподели, ако си купиш този за целулита.
И аз използвам този за стриите , много съм доволна , станаха много бледи и почти не се виждат , хем моите са стари на 10 години . Днес поръчах и антицелулитния , предполагам , че утре ще дойде . Ще пиша другата седмица да видим за няколко дни как ще е /че нали техните продукти уж действат много бързо /  Peace

Хора, стриите така или иначе избледняват - със или без мазане. Това е естественият им път на развитие. Въпросът е има ли как да изчезнат без лазер.  Peace

А моят проблем е, че преди водех доста активен начин на живот и спортувах. Но от няколко години се застоях рязко, намалих суровите плодове и зеленчуци и водата, та предполагам, че тази промяна предизвика и "боледуването" на кожата ми. Щом една причина е породила това, считам, че с премахване на причината ще се възвърне и гладкият вид на кожата ми. Или поне така се надявам. Нека действа и плацебо! Simple Smile

# 205
  • в 1001-та нощ
pudding, понеже много образувания се дефинират, като целулит в пространството - хубаво е да си припомним, че "мекият" целулит е пухкав и са задържани течности, лимфа, мазнина, които леко се дренират и изпомпват при започване на борбата с него.  Да кажем от масажи, спорт, хранене ....

А твърдият целулит, този, който прави релеф и се вижда, като неравности е фиброзирала съединителна тъкан. Представи си съединителната тъкан, като пластове, между които са мастните клетки. Те се раздуват и я притискат, възпаляват, тя фиброзира - втвърдява се. Е това вече - да се разбие и разкара е сложно. Не е свързано с отслабване. Тези участъци са по-слабо кръвоснабдени, по-трудни да достъп. Затова успешно е третирането с машини и вълни, които достигат до тях и ги разбиват, както и с прием на в-ва, които разграждат именно фиброзните тъкани.

Затова, като се вземат мерки - обиколките намалят - течното и лесно за дрениране го разкарваме, но твърдото и упорито остава и без камуфлажа е видимо  Blush

Чак толкова за токсините - не мисля, че има място да се тревожиш. С масажите поне подобряваш кръвообращението в тази област, но ако си решена да действаш "до край" и да ликвидираш целулита тотално - може да се наложи и да лягаш на машина - тип акустични вълни ....

# 206
Привет!  wavey  Никъде не съм казала, че е свързано с отслабването като такова, а с начина на живот изобщо (правилна и достатъчна физическа активност, здравословно хранене и вода). А много спортни треньори твърдят, че само масаж и/или физиотерапевтична апаратура без спорт не действат (или действат временно, но след спиране на процедурите пак си на черешата), а с подходящ спорт + хранителен режим и без машини ставало, макар и бавно. А де? Нямам практика такава, че да кажа вярно ли е или не. Ще кажа на всички дами едно - моят видим целулит е твърде малко и от личен опит споделям, че преди две години пак видим целулит (но отново малко такъв) ми изчезна само за няколко дни на морето. Жалко, че после пак се заседях, а сега и бременността си каза думата. Но така или иначе само плуване в морето без нищо друго в комбинация заличи моя видим целулит! Вие ако искате вярвайте, аз за себе си го видях и нямам нуждата да убеждавам когото и да е в правотата си. Но бях нон стоп във водата. Други също са ми споделяли, че с плуване в басейн им се е махал, така че мисля пак да заложа на упражнения за крака и дупе, кардио, водни тренировки, прием на течности и хранене + масаж. Разбира се, че зависи от степента на целулита, няма какво да се лъжем. Но акцентът е в начина на живот в перспектива.
Още нещо - много благодаря за разясненията, всичко ми е от полза по един или друг начин. Наистина! 🌹 Само ще вметна - цитология и хистология съм учила на ниво медицина в университет. Макроскопски и микроскопски. А също патоморфология и патоанатомия. Също и физиотерапия (предвид процедурите) - не отричам ползите, но няма да задълбавам и в това, за което не съм съгласна с теб, Алена, тъй като човек вижда само това, което иска да види. Реших да споделя тук (моя грешка) с опитните в конкретната борба, за да прочета мнения от практиката, тъй като се занимавам с нещо различно, но ми се искаха и безпристрасти мнения, а твоите (без да се засягаш и без да се заяждам) ми се струват икономическиобвързани. Въпреки това признавам, че оказваш положително влияние и много помагаш на дамите тук. 👍
Мястото ми не е в тази тема и се оттеглям. Пожелавам късмет и успех на всички във всяко едно начинание! Simple Smile 🌺 ✨
Още веднъж - благодаря!  bouquet

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 06:08 от pudding

# 207

А твърдият целулит, този, който прави релеф и се вижда, като неравности е фиброзирала съединителна тъкан. Представи си съединителната тъкан, като пластове, между които са мастните клетки. Те се раздуват и я притискат, възпаляват, тя фиброзира - втвърдява се. Е това вече - да се разбие и разкара е сложно. Не е свързано с отслабване. Тези участъци са по-слабо кръвоснабдени, по-трудни да достъп. Затова успешно е третирането с машини и вълни, които достигат до тях и ги разбиват, както и с прием на в-ва, които разграждат именно фиброзните тъкани...

И моите наблюдения са такива, че за истинска борба с нелицеприятния целутил не става само с домашни уреди, диета и движение. Успех се постига с подлагане на специализирани естетически терапии и комбинирани броцедури. В домашни условия най-много подпомагащи неща..

# 208
  • в 1001-та нощ
pudding  Rolling Eyes не знам защо се обиди? Задаваш въпроси, отделям от времето си, за да отговоря и се обиждаш Rolling Eyes  newsm78 Tired Confused

Аз не съм лекар, не съм и кинезитерапевт и не съм изучавала тази материя никъде. Търсила съм информация, разгоряла съм с кинезитерапевти, наблюдавала съм - най-вече себе си, говоря изцяло от своя опит. А от над 10г спортувам редовно и зная при мен поне от спорт какво се постига Simple Smile

Тук всички споделяме, ако имаш различно виждане и познания и ако имаш желание да ги споделиш с нас - вярвам, че ще бъде оценено Simple Smile

# 209
Здравейте!  Flutter
Последвах съветите ви и отидох на преглед оказа се, че всичко е в главата ми. Имам светла кожа, не съм Снежанка, но все пак доста светла и след масажа било нормално вените ми да са по-видими. Не бодат очите, дори трябва да се вгледаш, но се бях шашнала заради болката. Оказа се точно както го описваш, Алена. Тръпчинките са самата съединителна тъкан и от толкова злобно масажиране е нормално да имам болка след това. Ето на, цял живот спорт и хранителен режим, който на практика не ми е режим, а начин на живот, плюс вода..и пак имам целулит. Наистина е незабележим, но като си го знам аз къде е..и ми бърка в здравето  #2gunfire
Явно с вендузи само няма да стане, но не би следвало да ми навредят (ако го давам по-нежно, разбира се  Mr. Green). Обясниха ми, че увредената съединителна тъкан или по-точно това, което я е увредило при мен, не са мазнини, а нещо като вид течност (не мога да го обясня на бг), която се е натрупала от Е-тата в храната. Не съм сигурна как трябва да го опиша..може би не точно течност, а нещо в самата тъкан, което я деформира..надявам се горе-долу да съм обяснила.
Както и да е, просто се шокирах..ям предимно плодове и зеленчуци, риба, никакво пържено, никаква сол, никакви чипсове, вафли и производни, никакво газирано,и алкохол само с повод. Пия сокове, предимно домашно изцедени, но се случва и да купувам. Колко трябва да са отровени и наблъскани с хормони дори само плодовете и заленчуците.  #Crazy
Видяло се е, че трябва да се ходи на процедури, ще се поинтересувам от тези акустични вълни, че въобще не съм наясно, но най-вероятно ще е на пролет, дотогава ще ползвам вендузите и някакъв антицелулитен крем/гел и ще си приема недостатъка, може би прекалено много съм се вглъбила и си въобразявам, че проблемът е по-голям отколкото всъщност е.
И все пак има ли някоя мама, успяла да пребори гадта само с вендузи и масажи в домашни условия изцяло? Наясно съм, че зависи от типа целулит и количеството му, ген, и тн.. Но все пак ей така, ако има да сподели, да ме окуражи и надъха малко Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт