Американски колеж - седма тема

• 108 840
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,

интересувам се от това дали в Американския колеж има приети традиции относно откриването на учебната година. Има ли някаква стандартна времеви рамка на 15,09.
Притесненията ми произтичат от факта, че и другото ми дете е за първа година в училище и трябва да присъствам на родителска среща, а бих искала естествено да бъда и двете училища Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 сеп 2016, 08:13 от *АВА

# 136
Откриването на учебната година в АК е за учениците. Не е нужно да присъствате. Големи са децата. Време е да ги оставите да се развиват самостоятелно, нали затова сте избрали АК?!

# 137
Големи, големи, ама това си е вълнение и за родителите. Главно в 8 клас. После може и без нас. Ние пък ще отидем цялото семейство, вкл. и малкия ми син, който няма да е в училището си на 15.09. Разбира св говорих с него и той отсече, че иска да е с кака. За щастие в неговото у-ще има среща на класа с класната на 12.09. и после е родителската. Но дори и да не беше така, аз щях да присъствам в Колежа, а мъжът ми в 19-то СОУ Simple Smile.
Споделеното щастие е двойно щастие! Ще го споделим с дъщеря ми Simple Smile

# 138
  • София
Сигурно е вълнение за родителите, но форматът на първия учебен ден не включва присъствието им.
Препоръчвам ви да разгледате архива със снимки от минали години.

# 139
Аз предполагам, че на 14.09. ще стане ясно дали сме добре дошли и на 15-ти. Хах!

# 140
За родителите е родителската среща преди 15 септември. Много впечатляващо събитие и щастието е напълно споделено. Simple Smile

# 141
  • България
Никой няма да ви каже, че не сте добре дошли. Първият учебен ден е организиран за колежаните, за родителите е родителската среща преди това. За протокола: Ние не сме ходили на на първия учебен ден.

# 142
Никой няма да ви каже, че не сте добре дошли. Първият учебен ден е организиран за колежаните, за родителите е родителската среща преди това. За протокола: Ние не сме ходили на на първия учебен ден.
Аз отидох на първия учебен ден  Embarassed за 10тина минути... докато се намери в списъка по адвайзъри групи... и се подредиха за снимката.
Скрит текст:
Сина ми сменяше не само училището, а и града и тук нямаше и едно приятелче и реших да съм до него, не просто да го закарам до там... Бяхме не повече от 5-6 родители и повярвайте, не се чувствах комфортно, а май и той. Набързо ми махна като тръгваше за снимката и без глас каза "до после"
После си тръгнах, защото следва програма със знамето, с блоковете, снимките...
Отидох при другото дете в училище, тъкмо приключваха програмата... и пак в Колежа, просто малкия да разгледа и той територията и да си вземем баткото Simple Smile после на обяд си взехме и госпожицата от градината и хапвахме тортичка!
Тържествените речи по посрещането на ученици и родители са на родителската среща на 14ти. Там ви е мястото и с другото ви дете, не на 15ти newsm10
Моята грешка, е че не разпитах предварително за срещата, очаквах нещо по-организационно и отидохме само двамата с него, да бяхме взели поне сестричката, ама...

# 143
  • София
Шах! Аз мислех да ходя сама на тази родителска среща в сряда, сега и децата ли да водя? Аз "осъмнах" с две, "взехме" си едно американче по обменна программа, та в момента вече имам две колежанчета. 

# 144
  • В офиса
Ама вярно ли има тържествени речи на 14-и? Очаквах да ни представят преподавателите, да ни кажат няколко думи за философията на училището и толкоз. Ако ще слъшам речи, да си го спестя? И нали на 14-и с децата? Т.е. ние с тях, защото поканата бе към тях.

# 145
Шах! Аз мислех да ходя сама на тази родителска среща в сряда, сега и децата ли да водя? Аз "осъмнах" с две, "взехме" си едно американче по обменна программа, та в момента вече имам две колежанчета. 

Как се сдобихте с американчето? Аз сега разбирам за това. Бях останала с впечатление, че сте за първа година в колежа, а вече и обменна програма ...
А си мислих, че знам всичко Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 146
  • София
Имаше на два пъти покана за приемни семейства по тази програма на ФБ страницата на амереканското посолство. Аз даже питах тук в темата някой дали е бил приемно семейство, за да обменим информация.

За единия куриоз е почти като близнак на сина ми, само по цвета на очите се различават.

# 147
Тържествените речи по посрещането на ученици и родители са на родителската среща на 14ти. Там ви е мястото и с другото ви дете, не на 15ти newsm10
Благодаря за съвета! Добре, че стана въпрос тук за това. Сега ще пренареждаме програмата!
Значи, на 15-ти само закарваме и после взимаме (ние още не се придвижваме сами. Не сме проиграли маршрута от Нови Искър, ама май ще трябва)
Колко време трае 15-тосептемврийския ден в колежа?
А цветя носите ли?
А колко букета, ако ДА?
А как са облечени децата? Моята не иска да е с официална рокля. Не било за начало на учебна година. Иска да си е с дънките и ризка.

# 148
Имаше на два пъти покана за приемни семейства по тази програма на ФБ страницата на амереканското посолство. Аз даже питах тук в темата някой дали е бил приемно семейство, за да обменим информация.

За единия куриоз е почти като близнак на сина ми, само по цвета на очите се различават.

Значи няма връзка с колежа или?
Много весела история с близнаците Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 149
  • София
Връзката "дойде" впоследствие, оказа се, че трите американчета по програмата ще учат една година в АК - което за мен се оказа голямо улеснение, защото с моя младеж заедно ще се водят на даскало, заедно ще се прибират (много мразя логистиката по извозването на учениците, с каката и баткото и разните смени ми беше ужас...)

Общи условия

Активация на акаунт