Американски колеж - седма тема

• 108 877
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
ttania1, поздравления за дъщеря ви! Ако решите може да разкажете повече подробности, тук като че ли само веднъж съм чела мнение на родител на допуснато до есе дете.

Благодаря за поздравленията на всички!

Всъщност не знам какво да споделя. От провинцията сме, детето само беше намерило и решило да кандидатства в АК. Подкрепихме я, и без специална подготовка успя да се класира доста напред. Беше приета, и много искаше да учи там. Подадохме документи за намаляване на таксата, и в средата на юни се обадиха, че сме одобрени за изпит за пълна стипендия - няколко дни преди самата дата. На първия ден писаха есе (тази година не бяха много деца), на втория беше интервюто, и вечерта по-късно ми се обадиха с хубавата новина Simple Smile Това е Simple Smile
Като цяло, есето си е есе, няма какво да се коментира - важат същите правила, както и при изпита.
Интервюто е опознавателно, не е нещо страшно Simple Smile

Това е от мен Simple Smile благодаря отново за информацията която се споделя тук - в много случаи ми е била страшно полезна, като абсолютен новак в темата и идеята АК.

Пожелавам успешна година на всички деца, и много много здраве!

# 166
  • София
[... лично аз нищо не очаквам, питах от любопитство, тъй като неведнъж се спомена, че било нещо изключително това събитие.

Нищо изключително не е родителската среща на 14-ти септември.  Peace От своя опит определям като изключително събитие само това, което АК организира при завършване на 12-токласниците.
Родителската среща на 14-ти е първа среща на родителите на приетите деца с преподавателите в АК. Първа среща и с ценностите на АК. Ели, много трудно е за човек, чието дете не е в АК, да придобие представа само на база впечатления на родителите, изразени в тази тема. Предполагам, че същото се отнася за всички училища.  Wink

# 167
Вчера говорих с родители на 12-токласник. Винаги били ходили на 15-ти и им било забавно да наблюдават случващото се! Пак не знам дали да правим калабалък на 15-ти!
Може би ако някой разкаже още по-подробно ... Ако счетете за нужно, де.

# 168
  • София
ttania1, поздравления за успеха на детето! Може ли да споделиш каква е била темата на есето при кандидатстване за пълна стипендия тази година. От чисто любопитство питам. Дори не знам предишните години по каква тема са писали.

# 169
  • София
Здравейте,
Тази година дъщеря ми ще е седми клас и ще кандидатства в АК.
Бихте ли ми препоръчали школа за подготовка за изпита от личен опит?
Четох за Магнет и Лого -3 , но не мога да реша , а има ли други школи или учители ,които ги подготвят?

# 170
Здравейте,
ще попитам за последен път и моля да ми отговорите с истината.
Последно, носят ли се учебниците или ще имаме по 2 броя?
Питам така, защото бях излъгана от мнение тук, че учебниците не се плащат!!!
Трябва да си купим учебници по английски език!!!
Значи няма да имаме 2 броя от учебника по английски!!!
За жалост ви се доверих и си купих малка раничка!
😡😡😡😡😡😡😡😡

# 171
Не се плащат учебниците, дават се от колежа. И се носят вкъщи, как да не се носят, по какво ще учиш и ще си пишеш домашните? В предното ти училище не си ли ги носеше вкъщи?

# 172
Може би, ако беше попитала не във форум, а в самото училище, сега нямаше да упрекваш пишещите тук за собствените си решения.

# 173
За 8 клас няма да й трябва голяма раница, но ако е тип дамска чанта, ще става само за купони. И истината е, че по повечето предмети не се налага да се носят учебниците в училище, защото има в класната стая. И още една истина-учебниците не се плащат.

# 174
Днес казаха, че трябва да КУПУВАМЕ нещо си по английски - малко го смотолеви и не се разбра какво точно ( не учебници). Нали никакви допълнителни разходи нямаше да има (освен обяда) ?
Не разбрах също и за картите за градския транспорт. Какви всички необходими документи ще издават?
На 17-ти ще учат ли?
И последно, да изразя възмущението си от появата на бъдещите осмокласнички по къси панталонки все едно са на курорт, а не на среща в колежа! Поне да бяха до коленете. Много грозна гледка Sad Sad

# 175
ttania1, поздравления за успеха на детето! Може ли да споделиш каква е била темата на есето при кандидатстване за пълна стипендия тази година. От чисто любопитство питам. Дори не знам предишните години по каква тема са писали.

Благодаря! относно есето - да призная забравила съм - някакъв цитат беше Simple Smile като знам какво притеснение беше тогава ... Simple Smile

# 176
За влизане в училище, на децата се издават пропуски, а ученическите карти се издават за да може с тях да се купи ученическа карта за градския транспорт. По английски, не мисля, че сме купували нещо друго,освен художествена лутература. Вероятно може да се вземе и от библиотеката.

# 177
  • София
ttania1, поздравления за пълната стипендия! Това е голям успех, пожелавам поредица от такива!
На добър час на новия випуск! Ползотворна и успешна учебна година на всички колежани!

# 178
Здравейте,
ще попитам за последен път и моля да ми отговорите с истината.
Последно, носят ли се учебниците или ще имаме по 2 броя?
Питам така, защото бях излъгана от мнение тук, че учебниците не се плащат!!!
Трябва да си купим учебници по английски език!!!
Значи няма да имаме 2 броя от учебника по английски!!!
😡😡😡😡😡😡😡😡
В 8-ми клас се купува единствено учебника по английски-комплект с работна тетрадка,съобщават го съвсем ясно,без да го "смутолевят"..Литература за четене--от библиотеката-безкраен избор на книги,стига на някого да му се чете.Другите учебници са по БЕЛ и математика-НЕ СЕ ПЛАЩАТ,взимаш си ги вкъщи,в училище има други. В 9-ти клас,когато идват многото предмети никакъв учебник не се плаща.Достатъчно ясна ли е тази истина??

# 179
Tова е новина, че нещо се купува.
Но явно нещата се променят и в Колежа.
Единствените помагала, купувани общо и за двете щерки са били сборници по математика, както и един речник на Оксфорд.
И няколко специални книжки с думи за Сат...
Но вече този раздел в Сата отпадна.

Общи условия

Активация на акаунт