Американски колеж - седма тема

• 108 868
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Имах предвид допълнителните занимания - на снимки на колежа сякаш виждам повече момичета.

# 451
Момичетата са по - отракани, отворени и хладнокръвни в последно време. А по време на 6 - ти клас, ходи ли се на някакви школи, или уроци.

# 452
...Децата на Пенева, мст, сега и София.....и сигурно още деца с много респектиращи успехи на по- големи братя и сестри от АК предстои да кандидатстват....
Rolling Eyes аааа, от моя малък синковец грам не се притеснявай, това, че батко му е в президентската листа и не е пропускал изобщо не означава, че мързелчо мамин се е впрегнал  Crazy Той е от тези дето като каже "Ми аз май не мога" значи следва да разбирам "Аз май няма даже и да се опитам"  ooooh! Няма никакъв ищах да захапе задача и да я разнищи (от всякакъв род говоря), ако нещо му се опъне, дава назаден и чака по-добри времена. Тази година ми побеляха косите с още 30%, а да видим как ще оцелея до средата на юли! (броя края на второ класиране в гимназиите, повече нерви и стрес не смятам да си причинявам) За него надеждичката за прием в колежа е... ми не мога да дам проценти, надеждичка мъничка има някаква  Blush
Цитат
Лъжа ли се, като мисля, че колежът е по-подходящ за момичета?
Според мен пък е по-подходящ за момчета, ако изобщо може да се филтрира по пол. Момчетата са по-големи непукисти и няколко лоши % няма да ги съборят. Освен това са по-хладнокръвни и няма да се "спекат" при презентации, ако не са подготвени добре. А и са по-пестеливи откъм усилия - по-добре преценяват къде да се затишат и къде да напънат. Т.е. на едно момче на теория би му било по-лесно, отколкото на едно момиче.
Айде сега, момичета- момчета... аз такова генерализиране за момчетата категорично не приемам. Всичко което си написала ми идва някак си за момичетата да го кажа  newsm78
А по снимките има почвече момичета (по разни мерокриятия), защото в тази възраст момчетата се считат за силно нефотогенични и се крият от обектива  Crazy

# 453
  • София
sandokanchev, голямото ми дете завърши АК, а малкото сега учи във 2-ра английска. Двете училища са напълно несравними като всяко от тях си има хубавите страни в зависимост от детето. Преценете вашето дете къде би се чувствало по-добре.  Peace

Тинкърбел, склонна съм да се съглася с обобщението, че момчетата карат с една идея по-леко в Колежа.  Simple Smile

Софи, стискам палци на малкия да се представи добре на изпита и да успее да влезе, щом това е желанието ви! Hug

# 454
sandokanchev, голямото ми дете завърши АК, а малкото сега учи във 2-ра английска. Двете училища са напълно несравними като всяко от тях си има хубавите страни в зависимост от детето. Преценете вашето дете къде би се чувствало по-добре.  Peace
Напълно подкрепям това твърдение - има училище за конкретно дете, не училища като общо. Напълно съм съгласна, че е въпрос до преценка къде конкретното дете ще се чувства най-добре.

# 455
Напълно подкрепям това твърдение - има училище за конкретно дете, не училища като общо. Напълно съм съгласна, че е въпрос до преценка къде конкретното дете ще се чувства най-добре.
И аз съм съгласен. Но как да разбера кое е подходящото newsm78, като нямам представа за нито едно по отделно. Иска, като порасне, да лети по цял свят, което на този етап ме съсипва, защото не искам да я губя. Да я тикна в текстила, шивачка, пак не ми дава сърце newsm78

# 456
  • София
Може с времето да си промени мнението за това какво иска.  Wink А по темата - според мен, ако е състезателен тип дете, което с лекота се справя с голям обем домашни и не се чувства претоварено от учене, тогава АК е много подходящ! Много е важно детето да сяда да учи по свое желание и да усвоява бързо. (В противен случай би й било много трудно в АК). Peace

# 457
А по темата - според мен, ако е състезателен тип дете, което с лекота се справя с голям обем домашни и не се чувства претоварено от учене, тогава АК е много подходящ!

Това е много добре казано! Но нали затова ги избират с такъв изпит - да видят под голям стрес кой ще се справи най-добре. Какъвто е изпитът, такова е и ученето там - скоростно и натоварено.

Последна редакция: ср, 15 фев 2017, 10:31 от Анонимен

# 458
  • В най - голямото село
Много точно казано от Петя.
Когато дъщеря ми кандидатстваше, се начетох на постове , в които се описваше как децата трябвало да учат едвам ли не денонощно. Да нямат собствен живот и т.н. Тогава наистина се постреснах. Оказа се, че обаче това не е съвсем така. Дъщеря ми не учи до посред нощите, не е претоварена. Не мисля , че няма лично време, тя Не е съзтезателен тип , но се спрявя, според мойте очаквания даже отлично. И за миг не съжалявам, че я записах да учи там и за всеки даден лев.
Просто споделям мнение..

# 459
  • софия
luba6a,  не се шашкай. Напълно разбирам какво изживяваш! В крайна сметка, каквото такова! Ще ми е криво заради нея ако не успее, знам колко много го желае!

На последния пробен изпит резултатите са плачевни при нас. Но пък и бяхме предупредени, че тоя път са по-сложни задачите, та да не се отчайваме. Въпреки това, аз съм отчаяна, защото те като са сложни са сложни за всички, малки изненади има. Резултата е посредствен, за мен си е отчайващ.  Confused

Лошото е, че на есето където тя си мисля че се справя, всъщност не е очарована от оценката, аз също. Дори моето собствено неразбиращо родителско мнение е, че от както се готви сякаш по-дървени стават нещата с писането. ooooh!

А на пробен в Лого 3  мога ли да я запиша, въпреки че не им е ученик? Интересно сверяване на часовника ще бъде оценката и рецензията (предполагам пишат такава) на есето.

SofiaV, успех ви пожелавам и стискам палци и на вас! Simple Smile

Има ли някой, който вече се е регистрирал за изпита? Интересно ми е колко деца ще се запишат за изпита. Аз мисля че ще надхвърлят 500. На тази мисъл ме навежда  първия ден на отворените врати, от колежа бяха смаяни от броя гости и жената, която (не планувано) пое за разходка нашата група, просто не спря да повтаря  Crazy  колко много хора има тази година и как абсолютно не били подготвени за такъв наплив.  (на ум си помислих колко е непрофесионално от нейна страна).

Та ако някой има вече представа до кой номер са стигнали може ли да ни светне? Crazy

Ние още не сме подали документи Simple Smile

Шапка свалям на всички ви за прекрасните резултати на децата в колежа!!! истински им се радвам! Heart Eyes

# 460
Ще обявят на сайта, дори дали не даваха и колко момчета и момичета, след допълнителната дата , която ще обявят, доколкото имам спомен всяка година го правят.

Нашата щерка я пратихме в Лого преди няколко години на пробен. На сайта им има обявен външен такъв http://logo-3.com/
Пробен организира и Магнет, а Хасъмска в седмицата преди изпита организираше всеки ден пробен с разбор следобяд, но не зная да е било възможно за външни, все пак не пречи да се пита...
Последните две-три години кандидатстваха по около 400-420 деца.
Нищо чудно тази  година да са повече кандидатите, нещата уверено потъват в системата и хората се ориентират.
А и спестяванията се увеличават, според статистиките на централната банка и при тази липса на възможности за инвестиции и отрицателни лихви, вероятно платежоспособното търсене на услугата "обучение" ще нарастне.
Както разстат продажбите на жилища.
Което, обаче, не бива да Ви плаши, количеството не е важно, важна е подготовката....
Същото ще видим като тенденция и на НВО, вероятно.

# 461
  • София
Моето впечатление от кандидатстването миналата година е, че от познатите ни деца не приеха само тези, които не се бяха готвили за изпита през годината. А стряскането от предварителните изпити лично на мен ми беше "добре дошло".

На Дните на отворените врати идват и много родители и деца, които не са 7 клас в момента, ние май ходихме в средата на 6 клас.

# 462
Пенева, разсмя ме с тая надежда мъничка някаква....и мойта е такава, но я има де.... Laughing
Аз обаче много се впечатлих от споделеното от горните постове за състезателния тип дете. Моят син не е такъв, по- скоро е точно това, което казва Пенева....." ще пробвам да си трая и ако не ми се размине, тогава ще се напъна, ама не много, ей тъй, колкото да не е без хич.... Е, като се напъне си е върха и резултатите му са супер, но .......на пробния в Лого писал глупости на есето и на въпроса "Що", той ми отговаря: "Е, ти какво искаш да пиша в 9.00 сутринта, като си ме събудила в 7.30 и то през ваканция?" Shocked
Аз точно това искам да го научат в колежа - да стане състезателен тип. Надявам се, че като попадне в конкурентна среда, сам ще поиска "да се надскача". Ако това не стане, наистина ще му е тежко. Точно защото имам съмнения дали училището е добро за него, ние си залагаме и на подготовката за НВО и ще си се яви на всички изпити.  От друга страна, вече взе яко да му писва и аз нямам търпение изпита да минава, че да си знаем......
Амели, здрасти! Ние още не сме подали документи- ще изчакаме посл. срок, но сина ми упорито ми повтаря, че и при неговите съученици се носи идеята как тази година ще са повечко деца, пък да видим. Може и така да е: в Магнет, когато се обаждах вече не приемаха деца, че били надхвърлили бройката, в Лого са  70, при Хасъмска също около толкова, не знам как е при Кортезов, но...като се сложат и тези, които са си готови и без школа и.....
Аз да питам: оценката от изпита  по мат. излиза ли разбита по раздели- МАТ 1, МАТ 2, текстообр. и логика, или е обща?
Благодаря!

# 463

Аз да питам: оценката от изпита  по мат. излиза ли разбита по раздели- МАТ 1, МАТ 2, текстообр. и логика, или е обща?

Само есето излиза с отделна оценка, а 4-те раздела изпит излизат с обща. Поне така беше

Аз все още надничам в темата, защото това което даде АК на детето ми е безценно. И тя го оценявя и често го припомня. Даже вече крои планове как би могла да се отблагодари на АК Wink

# 464
  • София
За малко мотивация: като излезат резултатите и сте приети,  какъв рахат настава, пролетната ваканция си е истинска ваканция...

Общи условия

Активация на акаунт