Боледуване на децата ни - тема 41

• 61 370
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
  • shumen
Фер,да минават скоро сополите при малечка.
Лайт,затишие е,че май повечето са ваканция и са здрави.
Аз сега се притеснявам,че утре баща му се наумил пак да идва и да не е след него болен отново.Не знам,но всеки път дойде ли детето е болно.

# 646
Фер,да минават скоро сополите при малечка.
Лайт,затишие е,че май повечето са ваканция и са здрави.
Аз сега се притеснявам,че утре баща му се наумил пак да идва и да не е след него болен отново.Не знам,но всеки път дойде ли детето е болно.

Нека са здрави всички ! Какво по- хубаво !

Ние евентуално края на месеца сме отново в Трявна на процедури и чист въздух,да съберем малко здраве да укрепне .. че есента пак се почва...,а и ще е първи клас вече ( пак контакти с много деца.. даже и повече, нали в междучасията са заедно по коридорите класовете от етажа ) и не може такива големи и чести отсъствия вече... та явно ще си ходи и със сополите и кашлицата на училище, както предполагам и другите- просто не виждам как заради кашлица може да отсъства по седмица и повече както в градината. само,ако е нещо по сериозноо или е с температура тогава ясно че ще поостане в нас но само да кажем 3-4 дни докато се подобри поне.

# 647
  • shumen
Лайт,така е.В училище не могат да отсъстват толкова дълго и затова масово ходят болни.

# 648
Първо , нямам никакъв проблем да отсъстват в училище колкото трябва. Тоест докато се излекува детето.
Второ, няма масово ходене на болни деца.
Естествено е че не стои 20 дена след АБ у дома а тръгва на следващият. Но това незначи че са болни. Никой не дава лекарства в училище нито капе капки.
Нещата са точно такива като в ДГ. Само децата дето са по-големи и с по-добър имунитет.

# 649
  • shumen
Хоуп,децата в училище сами си пият АБ-тата и си ходят,поне при нас.Аз имам позната,която сама казва,че тази зима така са я изкарали.Само ако има Т детето или стомашен вирус го е спирала.А в раниците им никой не проверява според мен дали носят лекарства или не.

# 650
Извинявай Дани но това са глупости. Ти ше рискуваш ли да пуснеш детето на училище с хапче , което ако някое алергично дете го изпие ще умре.  Или ако чуеш за такова нещо , няма да стигнеш до директорката? Щото алергичното може да е твоето. Учителите до 4 клас отговарят за децата. И никой учител не би си сложил такъв таралеж в гащите.
А приказки между майки колкото щеш.

# 651
  • shumen
Хоуп,а ако си изпие АБ у дома и го пусне майка му на училище какво ще направиш?А според мен това,че се пускат масово болни деца не са глупости.Пускат се и още как.

# 652
  • На брега на реката
Хоуп, защо третираш един ученик като бебе? Те са големи деца вече,не ги подценявай. Ако има някой изтърсак, държащ се като недорасло хлапе, то те ще са единични бройки. Детето ми се наложи да си носи лекарството, за хроничен проблем беше, но се налагаше. Взех си бележка от лл, говорих и с класната, но без лекарството не бих я пуснала. Да мисля за другите деца ли, които ще дръзнат да ровят в раницата на моето дете, или да мисля за здравословното състояние на моето собствено? Да се замислят в такива ситуации родителите им, щом смеят да пипат чуждото.
ЧЕ се пускат и болни, пускат се! Личният отсича, че детето е голямо, че не е сложно боледуването и си откарва така на училище. Зимата беше ад, не знам на голямата как й се размина, имаше много болни и кашлящи в клас. Класната не може да върне някое дете, освен ако не е видимо зле или с Т. Но бъркате градината и яслата с училището, огромна е разликата, дори и да не ви харесва. Да не говорим колко се изпуска при едно дълго боледуване и как трудно се наваксва после.  Не го казвам, защото го одобрявам, но така работи машината.

# 653
Явно аз живея на друга планета или сме случилинна съвестни родители  Simple Smile
Fervor а медицинското ви лице в училище в носа ли си бърка. При нас трябва него да инфрмираш и то да даде лекарството на детето при хроничен проблем.
А колкото до това кой къде бърка в чия чанта....това са деца. Ако можеха да носят отговорност щяха да им викат възрастни. Аз не бих рискувала...а ако разбера че се случва в училище ще попилея класната дала това разрешение.

# 654
  • Варна
Е хайде сега, дете с астма примерно какво се очаква да направи, да ходи на училище без лекарството ли? Или с хроничен проблем? С диабет? Да не си носи лекарствата, да не би някой да му ги намери в чантата и да ги глътне? Да ходи на частно училище? Какво предлагаш в този случай?

# 655
Децата са деца.
За тях са отговорни учителите. Говоря за деца във възраст 1-4 клас.
И колко от вас имат дете с диабет в класа ? Винаги ми е интересно как от общото винаги мимаваме в един -два частни случая.
Предлагам учители, директори и персонал да си вършат работата.

# 656
  • Северозапада
И аз съм на мнение, че децата в 1ви клас са достатъчно големи, за да знаят, че лекарствата не са бонбони.

# 657
  • На брега на реката
 ooooh! Ами слез на Земята. Най-добронамерено ти го казвам. Първа смяна са около 300 деца. Поне около 5-6% са с някакви хронични заболявания, изискващи прием или наличие на лекарство в раницата. Ела и ми обясни как медицинското лице по-точно идва и им ги дава под час и поименно. И пак казвам, някое хлапе бръкне ли в раницата на моето дете, си е негов проблем и на родителите му, които са изпуснали точно първите 7 години  Naughty
Имаме си с хронични болести, астма и едно с автоимунно. Бъгаво поколение, кво да правиш. Какво, да си ги държим вкъщи ли? Защото някое ще реши, че чуждите бонбонки ся по-вкусни?

# 658
  • Варна
Ами минаваме в частни случаи, защото твърдиш, че ще разсипеш учител, разрешил дете да носи лекарства. Та в точно тези частни случаи какво предлагаш? Децата да не си носят лекарствата, да ги оставят при сестрата, да не ходят в държавно училище? Има много деца с хронични проблеми, няма защо да се лъжем. Не са 1 на хиляда, че да са някакво супер изключение, а са доста повече. Децата били деца. Абе дори моето, дето е на 4 знае, че не се бърника в чуждите чанти и не се бута в устата нещо, дето не го знае какво е. Какво остава за 7 годишни. Доста повече акъл трябва да имат вече.

# 659
Радвам се , че в правилника на нашето училище това е записано изрично.
Радвам се , че се спазва.

Общи условия

Активация на акаунт