Боледуване на децата ни - тема 41

• 61 368
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
  • На брега на реката
Тия неща се обсъждат на РС. После всеки родител си знае как да обясни на своето дете що е толерантност, та дори и кого да търси, ако нещо не дай си Боже се случи.
От любопитство - какво толкова пише в тоя правилник и какво правят хронично болните деца?

# 661
Това което съм написала. Лекарства в училище има право да дава само медицинската сестра.
Родителите информират сестрата и предават лекарствата на нея. 

В сучая не говорим за въпроса колко акъл имат децата. Въпреки че съм убедена, че на всеки първокласник някой може да пробута някакво лекарство ако реши. Както експеримента които показаха по телевизията как напрактика всички деца знаят, че не трябва да тръгват с непознат и как всичките тръгнаха с него.

# 662
  • Северозапада
Струва ми се, че понякога пречим на децата си да порастат. Времената много се промениха, но ние на 8-10 години се прибирахме сами и си притопляхме обяда, а сега на тази възраст трябва да ги прибираме от училище. И да, големите градове наистина са доста опасни, но такова е полажението и в малките. И това е едно от малкото неща, които ми правят впечатление.

# 663
Мраве, така беше...аз ходих сама на другия край на града на пиано. Но времената сега са по-опасни като че ли Confused Едно време по соца имаше повече сигурност като че ли...

# 664

Здравейте мами!Моето дете често прави хрема и кашлица и личната препоръча да купя инхалатор.Не съм много запозната Моля да споделите мнение какви ползвате и кое трябва да гледам като купувам. Благодаря предварително!

# 665
  • shumen
Мраве,така е.Едно време бяха по-спокойни времената наистина.
Тете,и аз ходех сама на училище на другия край на града и обикалях,но сега ме е страх да си пусна детето.
Хоуп,не знам,може и да има такъв правилник,но явно не се спазва навсякъде.
Месечинке,как е Борето?Приготвяте ли се за рождения ден?

# 666
  • София
Момичета, четох спора за боледуващите в училище и честно да ви кажа, като се замислих, аз май не бих си пуснала моиту чаве с антибиотик на училище. Навремето всяка година контролно си боледувах веднъж годишно и бях на АБ. Пиех си го вкъщи ведно с всички съпътстващи сиропчета, витаминки и др. Даването целогодишно на всякакви други необходими лекарства е друга бира; не съм запозната с правилниците, тепърва ми предстои. Предполагам, че всяко училище си има индивидуален правилник, който трябва да се спазва.

# 667
  • Варна
С АБ и аз не бих го пуснала принципно, но чак пък лекарствата на хронично болните да се предават на сестрата... Я си представете, че едно астматично направи пристъп, че докато прибяга някой до сестрата, тя да изрови и да му даде лекарството, щото едва ли ги е наредила пред себе си в редичка на всички деца и само ги преговаря,  докато лекарството стигне до детето може да минат 5-10 минути... Кво правим през това време? Това е абсурд просто, съжалявам. И не съм чула спрейовете за астма да седят при сестрата, поне по мои наблюдения един задължително се оставя при сестрата, но втори задължително пък седи в чантата на детето.
Дани,
Скрит текст:
не се готвим кой знае колко... Няма да празнуваме с деца, ММ ми отказа детски клуб категорично, аз гости вкъщи пък не искам и така, и тая година ще си празнуваме по домашному. Даже торта не съм поръчала още, сега избирам, най-много да ми откажат, щото има само 2 дни и ще купя някоя готова. Това е положението...

# 668
Моят досега все вкъщи е празнувал рождените си дни. Тепърва сега януари, когато става на 6, обмислям вариант навънка с дечица...ама не е сигурно много Mr. Green

Да се оплача лекинко...много плака сутринта, не искаше да влезе, опитах се да го тегля, ама то мъка, дърпа се Cry накрая му се сопнах, че ще закъснея и той влезе сам вътре, но разплакан..офффф, мъчно ми е. Попитах го защо не иска да влиза, отговори, че не си бил починал...искал още дни почивка, голяма почивка каза... Tired

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 13:17 от teta75

# 669
  • Варна
ОХ, милинкото Hug Лоша сутрин е имал, и на моя му се случва. важното е после да се успокоява лесно и да се прибира вечер весел.
Ние пък днес почиваме, нали е денят на Варна Laughing Даже един плаж отразихме сутринта, по пътя се разминахме с шествието начело с военния оркестър, хубаво беше.

# 670
  • Северозапада
Месечинка, няма ли вариант за нещо като пикник за РД? Малко сандвичи, сокчета и сладкиши и на някоя поляна да беснеят.

# 671
  • Варна
Ами обмислям някакъв такъв вариант за събота, да взема по една карта за детския кът на децата и да поиграят в морската градина на поляната, дето викаш. Поне времето го дават хубаво.

# 672
Месечинке, а канихте ли дечица ?
Аз съм в чуденка кои да поканя...със сигурност трябва трите деца от групата, които го каниха и него, да върнем жеста, ииии още някои Thinking Но аз имам време  да го мисля. Въпреки че посред зима при нас трябва да е на закрито.

# 673
  • Варна
ами ние си имаме "обичайните заподозрени", но никого не съм канила, те са по почивки сега, даже не знам кой ще се върне дотогава, а и не ща да каня преди да имам яснота дали и какво ще правя. Като цяло много мразя да организирам тържества, даже и за собственото ми дете, просто ме товарят тези моменти, бе! Да има кой да го свърши вместо мен ще е най-добре, просто не съм тип организатор и това е. И като добавим, че ММ е още по-малко и от мен и си представяте картинката.

# 674
Оле, и аз съм така...много ме натоварва Crazy Все се притеснявам всичко  наред ли е, па доволни ли са майките, децата-скучно и тъпо не им ли е... #Crazy
Но сега поне има клубчета с аниматори, които поемат забавленията на децата. Майките...на приказки и кафенце  и парички да имаш, да се разплатиш накрая Whistling

Общи условия

Активация на акаунт