Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 569
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • софия
  • Мнения: 30 830
Здравейте,

какво мога да предложа като салата към картофени кюфтета?

Дайте идея за сос за спагети, който да е на доматена основа, да е с колбас някакъв, а не с кайма.

Благодаря предварително! Peace

Ако това ти допада към спагетите, кликни на снимката за рецепта.


Спетзофаят е вкусотия. eat Интересно предложение.

# 286
  • Plovdiv, Bulgaria
  • Мнения: 340
Може ли някаква рецепта за Пъстърва?По възможност да е сочна.Или само да я изпържа?

няма по-добър начин! само пържена!

# 287
  • Мнения: 2 856
Оф, голяма беля направих. Вместо пудра захар сложих кристална в маслено тесто. Дали ще се разтопи или ще хрупа?
Благодаря на всички, които се включиха на питането ми за меда в чийзкейка, ще пробвам, пък каквото ще да става. Надявам се желатинът да си свърши работата  Simple Smile

# 288
  • ...живея на последния етаж...
  • Мнения: 849
Не е голяма беля, аз почти винаги слагам кристална захар, защото нямам пудра под ръка. Става.

# 289
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
  • Мнения: 4 327
Да попитам ... Днес за втори път си правих кисело мляко. Заквасвам с к. мляко на Зоров от 5% Такова:

Скрит текст:

Купувам прясно мляко от една леля, която застава всяка сутрин на едно и също място. Не съм проверявала какво е... И за втори път ми остава водя в к. мляко. Заквасва се, сгъстява се, вкусно е, но отстрани има вода ... На какво се дължи? Дали е от нещо, което аз не правя като хората, или просто прясното мляко, което купувам е разредено с вода?

# 290
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Почти безобидн@, предполагам, че става дума за цвик. По-голямо е количеството му, когато млякото е с по-висока температура при заквасването. Така знам от прабаба ми.

# 291
  • Мнения: 7 849
Да попитам ... Днес за втори път си правих кисело мляко. Заквасвам с к. мляко на Зоров от 5% Такова:

Скрит текст:

Купувам прясно мляко от една леля, която застава всяка сутрин на едно и също място. Не съм проверявала какво е... И за втори път ми остава водя в к. мляко. Заквасва се, сгъстява се, вкусно е, но отстрани има вода ... На какво се дължи? Дали е от нещо, което аз не правя като хората, или просто прясното мляко, което купувам е разредено с вода?
Според мен го слагаш по- топло. Опитай една идея по хладно - като го свариш малкото пръстче на ръката да издържа на топлината.

# 292
  • Мнения: 3 743
Да попитам ... Днес за втори път си правих кисело мляко. Заквасвам с к. мляко на Зоров от 5% Такова:

Скрит текст:

Купувам прясно мляко от една леля, която застава всяка сутрин на едно и също място. Не съм проверявала какво е... И за втори път ми остава водя в к. мляко. Заквасва се, сгъстява се, вкусно е, но отстрани има вода ... На какво се дължи? Дали е от нещо, което аз не правя като хората, или просто прясното мляко, което купувам е разредено с вода?

Според мен го слагаш по- топло. Опитай една идея по хладно - като го свариш малкото пръстче на ръката да издържа на топлината.

И аз така мисля, но препоръчвам измерването да става с термометър Peace. Моето кутре издържа доста високи температури например Wink

# 293
  • София
  • Мнения: 31 415
Благодаря ви за предложенията за салата и сос за спагети! Peace

# 294
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
  • Мнения: 4 327
Благодаря ви за бързата реакция и отговори, дами  bouquet
Ще трябва да си купя термометър преди да набедя прясното мляко, което купувам Simple Smile Иначе си слагам малкия пръст и броя до 10 ... не ми пАри ...

# 295
  • Sofia
  • Мнения: 29 245
Гледах едно клипче за квасене на мляко и там жената не сложи капачки,а отгоре го покри с някакви плътни хартиени салфетки и сложи бурканите във фурната на печката,след като се подкваси махна хартията,която беше мокра,а самото мляко беше станало много гъсто...после сложи капачки и го прибра в хладилник

# 296
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Благодаря ви за бързата реакция и отговори, дами  bouquet
Ще трябва да си купя термометър преди да набедя прясното мляко, което купувам Simple Smile Иначе си слагам малкия пръст и броя до 10 ... не ми пАри ...

За да се закваси млякото както трябва температурата му трябва да е една идея повче от температурата на тялото ти - 38 - 39градуса. Това се проверява лесно - около пръста трябва да усещаш съвсем лека топлина, без да пари и да се вдига пара, все едно държиш някого за ръка.

# 297
  • Мнения: 3 743
Гледах едно клипче за квасене на мляко и там жената не сложи капачки,а отгоре го покри с някакви плътни хартиени салфетки и сложи бурканите във фурната на печката,след като се подкваси махна хартията,която беше мокра,а самото мляко беше станало много гъсто...после сложи капачки и го прибра в хладилник

И аз не слагам капачки, мятам по една кърпа отгоре на бурканите. Във фурна съм пробвала, но не ми се получи добре Peace

# 298
  • Мнения: 765
Колко време могат да седят сурови яйца в хладилник?Пъдпъдъчи в случая,ако има значение.  Simple Smile

# 299
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Колко време могат да седят сурови яйца в хладилник?Пъдпъдъчи в случая,ако има значение.  Simple Smile

Могат да изкарат месеци. Тяхната черупка е доста дебела и плътна и през нея трудно преминава кислород, за да се развалят, а поради същата причина и няма опасност от салмонела. Аз на-много съм държала пъдпъдъчи яйца месец и половина в хладилника, нищо им нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт