Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 80 563
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Сложи в кана, или широка чаша. И чакай да изплува зехтина и се събере.После с парче кухненска хартия, или салфетка обери леко отгоре. Ще поеме и ракия, но нищо.
като сложиш във фризер така в кана ще се втвърди и да махнеш, но не е сигурно дали ще замръзне зехтина.

Джеронимо, да го месиш малко, ще стане

# 346
  • София

пеп-4o, Батето, много ви благодаря! Веднага пресипвам ракията!!!

# 347
  • Sofia
Купих цяла риба треска,с глава.Как да я приготвя,без пържене? От главата може ли да се прави бульон за супа?
Откъде може да се купят пресни манатарки и каква им е цената? Дали има на Женския пазар?
Преди години имаше сергии,където гъбари носеха пресни и сушени гъби,но отдавна не съм ходила там и не знам дали още идват...

Последна редакция: сб, 23 юли 2016, 15:40 от Doli

# 348
  • София
Доли, аз съм купувала пресни манатарки от Кауфланд и Хит. Цени не мога да кажа защото не помня.

# 349
Скрит текст:
Здравейте, скоро попаднах на една рецепта за Домашни солети или нещо такова, не помня точно и заглавието. Помня, че имаше снимка на тип 'гризини', дебели и завъртени дълги пръчки от тесто. В тестото имаше бакпулвер, не мая, това ми направи впечатление и пишеше, че могат да се направят различни форми....
Обаче нито помня къде я видях, нито мога да я намеря тази вечер... къде ли не търсих... дали не беше в нечий блог, или пък тук беше пусната, нито помня, нито излиза.  Tired

Моля, ако някой се сеща нещо подобно, да пише.  Hug

Това се сещам за домашно солети с бакпулвер.
Hug Благодаря, не беше точно тази, но тези дни ще я пробвам

# 350
Здравейте в събота! Имам един може би малко странен проблем - дадоха ни силна домашна ракия в пластмасова бутилка, ММ обаче решил да я прехвълри в стъклени бутилки и ...  #Crazy сипал в използвана бутилка от зехтин, която не е била все още измита. И сега имаме проблем - как да отделя ракията от мазните кръгчета? newsm78
Ще стане ако няколко пъти пресипеш ракията през филтри за кефе.

# 351
Как да приготвя панакота с агар-агар? На 200мл течна сладкарска сметана и 300мл прясно мляко, колко с.л агар-агар да сложа? Blush

Последна редакция: нд, 24 юли 2016, 13:10 от Ирене

# 352
Как да приготвя панакота с агар-агар? На 200мл течна сладкарска сметана и 300мл прясно мляко, колко с.л агар-агар да сложа? Blush

на опаковката му трябва да пише колко, но по принцип 1 с.л. е достатъчна за 1 л течност

# 353
Купих си киноа и искам да направя някаква супа с пилешко филе за детето,но нещо не мога да намеря рецепта.До сега не съм я приготвяла аз и идея си нямам какво да направя.Някакви предложения newsm78

# 354
  • Русе
Купих си киноа и искам да направя някаква супа с пилешко филе за детето,но нещо не мога да намеря рецепта.До сега не съм я приготвяла аз и идея си нямам какво да направя.Някакви предложения newsm78

http://www.zvezdev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B … D0%BD%D0%BE%D0%B0

# 355

http://www.zvezdev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B … D0%BD%D0%BE%D0%B0

Не знам дали ще ти е от полза, но понеже аз меря с чаши я правя така. Една чаша киноа се изплаква обилно с вода, това е много важно, за да се отмият сапонините, веществата с които семенцето се предпазва от изяждане, но и които не са полезни за нас Peace После може да се запържи както е посочено в рецептата, но може и направо да се свари във вода, кокосово мляко или друга течност в съотношение 1:2. Като кипне се намалява и на слаб котлон къкри 10 мин. После се изключва котлона и се оставя още 10 мин под похлупак. След изтичане на времето се разрохква с лъжица.
Не разбрах пилешкото филе дали е сготвено. Ако не е, може да се нареже на ситно и да запържи леко заедно с киноата Peace Подправките може да са тези, които ползваш за ориз; куркума и джинджифил също ми харесват на мен с киноа Peace

# 356
Благодаря за рецептата!Днес я направих и стана разкош,сега остава и детето да я хареса.С тази разлика,че нищо не съм пържила и стана вкусна.Ще видя какво още мога да направя с нея.

И така и така съм тръгнала да ви разпитвам да питам и друго.Всички рецепти за хрупкави тиквички съм пробвала и не стават хрупкави и това си е.То в какво ли не ги топих,вода с лед,рецептата за темпура и нищо уж хрупкави и станат на каша.Четох,че трябва да се отцедят на решетка да излиза топлината и пак нищо.Може би ми трябва фритюрник  newsm78

# 357
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

аз скоро правих и сложих едно пакетче. на него е указано, че е за 500мл. течност.
незнам дали е от агара или от начина на приготовление, но ми се раздели на два пласта - отгоре гъста сметана, долу водичка... иначе всичко беше желирано...

# 358

аз скоро правих и сложих едно пакетче. на него е указано, че е за 500мл. течност.
незнам дали е от агара или от начина на приготовление, но ми се раздели на два пласта - отгоре гъста сметана, долу водичка... иначе всичко беше желирано...

Получи ми се идеално, сложих 2с.л. Моят агар-агар е в бурканче и няма указания.

# 359
  • София
Благодаря за рецептата!Днес я направих и стана разкош,сега остава и детето да я хареса.С тази разлика,че нищо не съм пържила и стана вкусна.Ще видя какво още мога да направя с нея.

И така и така съм тръгнала да ви разпитвам да питам и друго.Всички рецепти за хрупкави тиквички съм пробвала и не стават хрупкави и това си е.То в какво ли не ги топих,вода с лед,рецептата за темпура и нищо уж хрупкави и станат на каша.Четох,че трябва да се отцедят на решетка да излиза топлината и пак нищо.Може би ми трябва фритюрник  newsm78
И аз имам същия проблем  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт