Парфюмни размисли и страсти - 199

• 125 658
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Гъдьо аз съм за    http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Eau-des-Merveilles-9.html 
не знам във Варна, но в Бургас няма Шанел и Герлен във Фришопа.

# 271
WaltherP99, на каква цена се продава лятната Орхидея и в какво количество е налична?

50-ка и 100-ца има , като цените са $120 и $168,което реално са същите ритейл цени като на Black Orchid . "Нормалната" серия на Tom Ford цените падат сравнително бързо и след половин-една година цената ,на която ще можеш да го купиш ще е доста по-ниска.Очаквам тук 100-та да е в диапазона на 330-360 лева , което според мен му е много.Другата година по това време ще можеш да я купиш за 100-120 лева по-малко без проблем.

Аз имам виал с Fève Délicieuse и не бих го описала само като едно сладко такова, прощавай!Парфюмът е жесток, но трябва да се носи в много по-хладно време, за да се разкрие цялата му красота.

Peace

Fève Délicieuse е комплексен аромат,който не е за всеки.За доста хора е сух , за други нагарча,а за трети е кисел.Различни възприятия,рецептори и кожа.Личното ми мнение , е че е много важно за крайното впечатление на човек факта дали , и до каква степен усеща вишните.При мен са прекрасни , но за други точно те дават киселото усещане.

Мисля, че цените им са унифицирани за всички държави.
От няколко месеца има и официален представител за България http://elmarparfum.bg/, където може да се поръчат и мостри, а доста често по празници се правят и промоции. (надявам се, че не звучи като реклама

Пробвал съм всичко на марката,без Hundred Silent Ways .Както вече споменах имат страхотни неща , като поне за мен топ 3 са им:
1.Pasion Choco
2.Fan Your Flames
3.Munegu / Eau Istanbul

Има и неща,които не ми харесаха,а 2 ми бяха УЖАСНИ.
Това което сега забелязах разглеждайки сайта на официалния вносител,е че цялата COLOGNE PARFUMEE линия я няма.Края на 2014-та по супер случайност бях на презентацията на бранда в Холандия,като си купих Pasion Choco и Eau Istanbul , като тогава ни беше казано от един от собствениците Мирхат,Мурат...нещо такова,че цялата линия COLOGNE PARFUMEE ще се продава официално от 2015-та в нови бутилки и опаковка.
Разглеждайки и официалния сайт видях,че и там я няма линията,и им писах току-що на съпорта да питам какво става.

Уолтър, давай други ниш турски фирми да ги разгледам.

А защо правят копия на парфюми, това не проумявам в концепцията на Расаси. Това не е ли кражба на идея и пр. Формулата на парфюма не принадлежи ли на съответната фирма (изобщо не искам да обидя хората фенове на Расаси ароматите, опитвам се да получа информация, не го приемайте лично). Това не е ли все едно, давам произволен пример, Papillon Artisan Perfumes да направят копие на някой  успешен YSL, за да си набавят публика? Аз съм чела някъде, че така се учат парфюмерите - копирайки известни парфюми, но все пак? А и в концепцията на повечето ниш и инди фирми е да направят нещо интересно и напълно различно от мейнстриима, смело и неползвано до сега?

Казах че има и други турски компании,които призвеждат само парфюми.Ако визираш "ниш" може би са единствените , макар че самото понятие "ниш" и какво точно представлява се разми последните години.
За Rasasi - в парфюмната индустрия въпроса за т.н. кражби е доста спорен.Да в последните няколко години арабските компании копират известни "западни" ниш и дизайнерски аромати , но от друга страна същите ниш/дизайнери правят това от десетилетия.Лесно е да кажеш "Ей това ми мирише на ... пууу евтиния.Няма да си го купя-това за мене е менте" , но трябва да се замислиш,че почти всички хитови ууд базирани парфюми,които ни заляха последните години са или копия,или силно взаимствани от арабски парфюми.
За нас като Tom Ford като беше creative director на Yves Saint Laurent и 2002-ра изкараха M7 , ... беше си ШОК , и предизвикваше реакции като "Как?" , "Ама защо?" и "Толкова е различен"...без значение дали им допада ,или не.За нас като европейци , а да не говорим в Щатите M7 беше изпреварил времето си с години,не беше успешен,не се продаваше добре и го спряха.Като парфюм M7 беше оценен дълго след това,като в момента винтидж версията се продава за стотици долари в Ибей.За нас може да е било шок,но такъв тип парфюми в арабски свят се ползваха от десетилетия.Говорил съм си с араби тогава и очаквах едва ли не да ги шашна с M7-за мен си беше нещо ново,но за тях беше нещо стандартно,което им напомняло много на някакъв местен парфюм за $10.
Реално в арабския свят е меката на парфюмите,а не в Европа.Завършилите ISIPCA най-често искат да стажуват после в офиса на IFF в Дубай,заради партньорската им програма.
Преди години имах шанса да уча в ISIPCA , но го пропилях и до голяма степен съжалявам.
А да ISIPCA е престижни университет Париж специализиран в областта на парфюмите и козметиката основно.
Втората част от поста ти истината е доста различна,от общоприетото мнение.МАСОВА практика е ниш компаниите да копират арабски и дизайнерски аромати,като понякога съвсем леко ги променят,а понякога въобще не ги пипат,с единствената разлика,че слагат по-качествени съставки....уж.И говоря за ТОП компании като Xerjoff , като смешното е,че хем копираха парфюми от нисък ценови клас,хем поставиха своите копия в лимитирани и МНОГО скъпи серии  Laughing
Споделял съм в темата преди време,че си комуникирам с не малко парфюмери,някои от тях много известни,също имам хора които са прозводствения бизнес , и знам как доста често се процедира при създаването на "нов" аромат.Ако говорим за дизайнерски аромати това най-често става като на парфюмера се посочва някой супер хитов мейнстрийм аромат и му се казва "Искам нещо много подобно,но все пак не еднакво".
В България между другото също има производство - бутилките на една от най-известните ниш компании се правят тук , но  имат всички служители договори за конфиденциалност.Това го разбрах извън страната-тук за това не се говори.

Скъпички са заради скъпите материали по техни обяснения.
http://www.nishane.com.tr/

Меко казано са "скъпички"  Grinning  Те са по-скъпи сигурно от повече от 80% от нишовите компании.Бях споделял колко струва само течността дори на най-скъпите аромати.Нито бутилките са им специални и скъпи.
Между другото в момента 2 от най-скъпите съставки са ирис и жасмин,като цената на ириса се е качила най-много последните 10 години,в сравнение с други съставки-беше около близи 4 пъти по-висока,от колкото е била 2006-та.

а официалната премиера на бранда беше  на международното изложение за нови открития в областта на ниш парфюмерията ESXENCE 2015 Milano.

С цялото ми уважение,но това не е вярно! Средата на декември 2014-та съм бил на презентация в Ротердам , на която един от собствениците - Мирхат/Мурат ни каза,че бранда си го има в Турция преди 2 години,но Ротердам ще е първото място в Европа т.е. извън Турция,където ще се предлагат парфюмите му.Точно на тази презентация си купих Pasion Choco и Eau Istanbul , за които писах по-рано в поста.

За съжаление българските явно не проявяват интерес като чуят, че бранда е  Турски, което е доста странно , но разни хора , разни идеали....

Проблема е в цената,а не ,че е турски.Трябва да намерят начин и да се договорят да продават на повече места-да има физически магазин,където може да се пробват,било то самостоятелен,или в компанията на други брандове - както е при Калин.Аз съм чувал бранда,но защото парфюмите са ми страст и хоби-само 1 аромат още не съм пробвал,но в Бг марката е силно непозната дори и сред "парфюмните зомбита" ... както ме нарече вчера една приятелка  Mr. Green

Само със сайт за 100 лева и онлайн продажби скъпи нишови парфюми не се продават.

но има четири от тях , които са типично дамски и те са .... и PASION CHOCO

Познавам 8 човека , които имат PASION CHOCO без мен, и сред тях няма жена.Не казвам,че е мъжки-унисекс е,но "типично дамски" в никакъв случай не е.

а Pasion Choko е жесток (благодаря Walter) : )

Peace
Повече от отличен.

Обаче една нощ сънувах, че се колебая, дали да си купя парфюм от неизвестна компания, който толкова ми харесва, обаче не знам нищо за бранда, и докато се начудя насън, някой ми купи парфюма  hahaha На другия ден цял ден рових във фрагрантика, докато открия, че въпросния парфюм е бил на YS UZAC  Mr. Green

Ковачева   smile3555 ...  Ys-Uzac НЕ ти е непознат бранд - за Immortal Beloved съм ти говорил преди повече от половин година!
Между другото цените на Ys-Uzac сега като разгледах...са ги качили , и то не малко  #Cussing out.Вярно че го взех на разпродажба Immortal Beloved , но платих $80 за 100мл.Сега почти на всякъде си е 160 евро 100-та,като най-евтиното,което намерих беше 140.

Soleil Orchid ще е зареден до края на месеца,нямам търпение ,особено след разочарованието ми от летния ексклузив на Том Форд. Crazy

Ще бъде зареден къде? В ЕЛ ли? Жестоко ме съмнява-в сряда в Сердика едното момиче не го беше чувало дори,а другото само го беше чувало,защото са я питали за него...може би момичета от темата  Sunglasses
2-то момичета само по име го знаеше,но нямаше идея за какъв тип парфюм става дума.
Парфюма излезе скоро в Щатите , a в Англия от около седмица.Между другото съвсем изкуках като пишех на Денси  Blush Вчера говорих с една приятелка в Англия,която каза,че в момента там е ФЕНОМЕНАЛЕН хит парфюма,като на доста места 100-те са свършили вече,и чакат ново зареждане.
100-та в Щатите е $168 , а в Англия сега видях,че цената е е £108 като го има в John Lewis , House of Fraser и Debenhams и бутика.
Паунда си върна малко позициите , но въпреки всичко в момента £108 са $144.
П.П. Явно в Англия има и 30мл.В Щатите 30-ка нямаше,и не се продава поне за момента.

Казаха,че е пристигнал ,така че да се надяваме да е по-бързо.  Praynig
Аз чакам и новите Монтали ,една приятелка взима парфюми от склад досега не се е разочаровала от парфюм купер от там и такъв от Сефора ,аз също съм била доволна ,та и там са обещали тази или следващата семица летни Монтали.

Кои точно Montale чакаш-някои ще се забавят по независеща от Фарена причина.Ако говориш за сайтове/складове ще почакаме за новите неща не малко.

Първата е http://www.fragrantica.com/perfume/Parfumerie-Generale/Private-C … otique-10079.html  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Доста е комично да се сдобия с най-коледния парфюм в най-горещия летен ден  Mr. Green, но пък дебна от години прилично количество и днес беше моя ден  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Щастлива съм  Heart Eyes Flutter

УНИКАЛЕН е  Wink .....НОО при мен няма как дори на теория да си помисля да го сложа сега.На много топло време имам чувството,че съм в пекарна с домашни сладки,но навън е 40 градуса,а мен за повече от 2 часа са ме заключили вътре без климатик.

Като ще е ден за нови парфюми, и аз да се похваля - пристигна ми Bvlgari Aqva Amara

Как сме?  Peace
Около мен Aqva Amara е дооооста харесван парфюм-и от мъже и жени.На мен лично обаче ми е силно неприятен-нямам идея защо,но на мен ми е СУПЕР солен  , и ми мирише на на непочистен див плаж,на който има МНОГО пресни и вече сушащи се водорасли и гниещи дървета,а вятъра духа точно срещу мен.Никога до колкото си спомням не съм имал такава остра реакция съм акуатик парфюм,който се предполага,че трябва лесно да се хареса на всички.
Хората с които съм го дискутирал усещат малко или много соленост,но за мое учудване на почти всички това им допада.Бил съм свидетел как приятел получи няколко страхотни комплимента с него , но носа ми е на съвсем различно мнение,от общоприетото.

Новия вариант на CH Men е БРУТАЛНО осакатен с реформулировка.Нито аромата е същия,макар и подобен,а трайността е ТРАГИЧНА и повече от 2 пъти по-кратка от

също е реформулиран.Аромата е същия,но трайността е по-малка.Преди издържаше докато беше с металната капачка около 5 часа,а сега около 3.Парфюма обаче е супер евтин и може да се олива стабилно човек с него и да се пръска пак.

Парфюм до преди малко

# 272
Лелеее сега след поста на Уолтър проверих в сайта на House of Fraser, за да видя в какви разфасовки се предлага 'Orchid Soleil'  - свършил е.....топлия хляб бледнее... Това ще дойде голям хит.  В Debenhams 100 мл. са свършили. В Selfridges има само 30 мл. за 54 GBP, а в John Lewis само 50 мл. Страшна истерия е настанала.
И Уолтър не се прави, през цялото време съм писала за турска ниш компания, поне го има написано...и благодаря за инфото за арабските парфюми, аз нищо не знам за тях.

Последна редакция: пт, 15 юли 2016, 02:13 от Zozina

# 273
На морската гара във Варна, ако няма Шанели и Герлен, тогава препоръчвам Eau de Rhubarbe Ecarlate Hermes.
http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Eau-de-Rhubarbe-Ecarlate-35375.html

# 274
Благодаря! Като се замислих, еднакво трудно ми е да стигна до Морска гара и до Мола с Beauty Zone. И в двата случая с такси заради горещините и наплива. Моторизирания наплив. Мръдна ли колата, ще трябва да паркирам някога до дома. Някога в неопределено бъдеще. Ще се обикаля с такси. Ето защо може да пазарувам и от Beauty Zone. Отивам да поръчвам цветята и да търся другия подарък.

П.С. Потвърждавам казаното от Уолтър за Nautica Voyage. Преди издържаше повече, но вече не е така. Трябва да се поливаш, за да се задържи някой друг час на теб.

# 275
WaltherP99, много ми хареса парфюмното зомби  Joy

Гъдьо,  аз също бих препоръчала  Шанел или понеже съм пристрастна http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Jour-d-Hermes-17076.html
Rhubarbe Ecarlate ми харесва много, но на ММ му мирише неприятно.

Ковачева, благодаря за прекрасното описание на този Сатен, непременно ще се запозная  Hug

# 276
  • Бургас
От мен предложение за подарък на дамата това-http://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-Premiere-15449.html И аз не съм фенка на Лалик принципно,имам само един техен аромат-Аметиста и го обожавам.Харесвам силно женствени аромати,трябва да видя и аз този Сатен. Flutter

# 277
  • Бургас
Гъдьо аз съм за    http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Eau-des-Merveilles-9.html 
не знам във Варна, но в Бургас няма Шанел и Герлен във Фришопа.
Във Варна има Герлен без Шанел за морска гара става въпрос .

# 278
Моля, за бързо мнение за Oudmazing Montale. Hug bouquet

# 279
  • София
Благодаря! Като се замислих, еднакво трудно ми е да стигна до Морска гара и до Мола с Beauty Zone. И в двата случая с такси заради горещините и наплива. Моторизирания наплив. Мръдна ли колата, ще трябва да паркирам някога до дома. Някога в неопределено бъдеще. Ще се обикаля с такси. Ето защо може да пазарувам и от Beauty Zone. Отивам да поръчвам цветята и да търся другия подарък.

Ако ще пазаруваш в Beauty Zone във Варна, моето предложение е Collection Extraordinaire Orchidee Vanille Van Cleef & Arpels. Peace

# 280

Ако ще пазаруваш в Beauty Zone във Варна, моето предложение е Collection Extraordinaire Orchidee Vanille Van Cleef & Arpels. Peace
Ако се предлага Collection Extraordinaire на Van Cleef & Arpels там и е около 200 лв., моето предложение е California Reverie.

# 281
Е, а моето предложение от Екстраординарната колекция е Bois d`Iris Crazy А, да те видя сега! Laughing

# 282
  • Чукарландия
А моето предложение от същата колекция е Collection Extraordinaire Rose Velours.  Peace

# 283
Еми аз да предложа Амбър Империал от тази серия или новото Пачули! Mr. Green

# 284
  • Чукарландия
А две добри думи за Rosabotanica Balenciaga има ли? Много ме интригуват розово-зелените нотки в него и препратките към Роуз Икебана. Hug Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт