Кюретаж и забременяване след това - тема 68

• 59 127
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Ko_sara1021 съжалявам за загубата ти  Hug

аз съм с две поредни загуби - 09.06.2015 и 22.02.2016 , направихме много изследвания и се оказа нисък прогестерон.В момента съм бременна в 6-та седмица за трети път и имам много хубаво усещане Simple Smile , пожелавам го на всички момичета.

Ние се пазехме 3 месеца и двата пъти.

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 19:00 от Zara_bulgaria

# 121
Ko_sara и аз съжалявам за загубата ти и те прегръщам силно  Hug
Не се страхувай и отчайвай. Тази година март месец преживях мисед аборт в 12 г.с. Доктора ми каза да се пазим три месеца и да опитаме отново. Пазихме се с ММ трите месеца и на четвъртия (юни мес.) от първия опит след А и забременях. Дано да е успешна тази Б, защото е много тежка загубата. Чула съм и съм чела, че след А по-лесно се забременявало и май е вярно.
Горе главата и успех!  Peace Hug

# 122
Косара, съжалявам за случилото се .. На мен в МД ми казаха 6 месеца, но моята лекарка беше категорична, че няма нужда да чакаме толкова много и след 2 цикъла да започнем с опитите (вече ми мина един).
Днес ми излезнаха резултатите от цитонамазката и понеже досега предните никога не съм си ги проверявала сама, просто съм се обаждала и са ми казвали, че всичко е наред, а при лекарката ми ще ходя чак в петък, ако може да ми кажете дали са много притеснителни (и дали да й звъня още утре). То е ясно че не са много хубави, но никак не ги разбирам  newsm78
http://prikachi.com/images.php?images/306/8832306b.png
Забавих да добавя, че имам раничка, но док каза, че нищо няма да я правим. Дали заради нея съм 2ра група?

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 21:19 от commala

# 123
commala, спокойно - за мен тези изследвания не са притеснителни изобщо. Според мен ряздвижените стойности са в следствие на аборта. Моя съвет е само да пуснеш една микробиолоно гия - цитото не го мисли повече, само го покажи на док., когато отидеш.
Косара, съжелявам че се включвал тук, но си добре дошла да споделяш радости и тъги. По въпроса- двама лекари ми казаха след 3 цикъла, и третото мнение беше след два. Аз прецених да изчакам 3 за мое спикойствие. Моя К беше в 6-та г.с. Времето минава бързо - изчакай 3 цикъла и отиди да попиташ за зелена светлина. Успех и пиши  Hug

# 124
commala, спокойно - за мен тези изследвания не са притеснителни изобщо. Според мен ряздвижените стойности са в следствие на аборта. Моя съвет е само да пуснеш една микробиология - цитото не го мисли повече, само го покажи на док., когато отидеш.
И МБ пуснах, тя е чиста , което ми е малко странно, с този резултат от цитото

# 125
  • София

http://prikachi.com/images.php?images/306/8832306b.png
Забавих да добавя, че имам раничка, но док каза, че нищо няма да я правим. Дали заради нея съм 2ра група?
Може би е някакво възпаление.Аз преди 4 години изкарах една 2 Б ,беше някакво възпаление по-нагоре.Слагах си едни глобули и следващата цито беше 1 група.Говори си с лекаря.
 Аз сега цито категорично не искам да си правя,утре ще пускам микробиология и дано съм се изчистила от всичките гадни гъби,ако е чиста ще пусна и цервикален секрет.Може и ти да пуснеш микробиология на цервикален да видиш от там какво ще излезне.

# 126
Ясно, благодаря за съветите, значи направо в петък на място ще я коментираме с док

# 127
МИ на влагалище секрет,  PCR на цервикален секрет
 Мико плазми
Това ми е назначено от доц. Конова след 2 аборта.
Хубаво е и мъжа ти да си пусне една Мб на еакулата .
На твое място бих потърсила още от сега причината, тъй като знам какво е разочарованието след 2 К. След 1 К лекарите ме увери ха че не се налага нищо да изследвам. .. не казвам , че при теб ще се повтори, но се презастраховай предварително!
Желая ти една успешно следваща бременност и недей да се отказваш, а напротив  бъди по- мотивирана!

# 128
Благодаря за бързите отговори!! : ))) от другия месец започваме!! Иначе и психически и физически мисля че съм ОК..

# 129
Да си пршзная аз за първи път виждам такава подробна цитжнамозка, на мойте листи винаги пише само групата май и аз винаги съм била втора група МБ ми е чиста само тия микоплазми ни съм пускала и сега последно казаха ми няма смисъл щом МБ ти е чиста. Иначе и на мене ми казаха че 3 мес след К са достатъчни да се възстановиш.

# 130
  • София
Здравейте момичета! Аз отново изпаднах в черни мисли  Sad Вчера бях на първичен преглед във Вита. Докторката ми обясни че имам ПКЯ и вероятно причината за мисед-а е била това - понеже многото фоликули не гарантират читава яйцеклетка => е оплодена негодна и това е резултата. Каза ми, че прогнозите са добри тъй като съм на 27 и имам възможност за повече опити, но това ме ужасява. Не мога и не искам да си представям, че отново бих могла да мина през това, а шансът да се повтори докато успеем да оплодим читава яйцеклетка явно е голям.  cry Естествено лекарката беше шокирана от това, че до сега не ми е правена цитонамазка и микробиология (направихме ги и чакаме резултатите в четвъртък), както и че миналия доктор не ми е пускал почти никакви изследвания. Да не говорим, че той през цялото време ми обясняваше, че не съм баш с ПКЯ, защото при тях жените ставали дебели и космати пък аз не съм - по-скоро съм имала лек проблем с овулацията... Малко ме притесни това, че във Вита не обърнаха особено внимание на изследванията, които пуснах след К - погледна ги но не ги коментира и не каза, че трябва да се пускат допълнителни за инфекции, токсоплазмози и т.н - само хормони когато ми дойде (чакам го вече над 40 дни). Каза също, че е добре да се направи и проходимост на тръбите, защото след К има вероятност да се получат сраствания. Макар, че според док. ''прогнозите са добри'' се чувствам ужасно. Тъжно ми е, на ръба на депресия съм и изпитвам ужас от мисълта, че това не е еднократен инцидент който няма да се повтори  cry Чудя се как бихме могли да се зарадваме на двете черти при тези обстоятелства?! Ще бъдем в напрежение постоянно, първо дали и кога ще стане, после дали е оплодена качествена яйцеклетка, после дали ще се задържи щастието и до кога... cry Съжалявам момичета, че ви натоварвам с моите черни мисли и негативизъм, но знам че вие най-добре ще ме разберете...

# 131
  • София
Cherryto,ти при кой лекар ходиш?
Мисля че прекалено са те наплашили.За пръв път чувам поликистозата да се изтъква като причина за мисед,но не изключвам де,по-скоро там проблема е в забременяването.
 За тръбите,аз много се притеснявах,но ми обясниха,че щом не съм имала проблеми след аборта,вероятността да имам проблеми с тръбите е много малка.
По-скоро може би не е зле да пуснеш един пакет за тромблфилии,за него споменаха ли ти нещо?

# 132
  • София
Всъщност във Вита само за тромблфилии попитаха - направени са и там всичко е наред. Докторката се казва Лилия Димитрова. Препоръча ми я близка, която ходи при нея от доста време и е страшно доволна. Като мнения за нея намерих само хубави неща. Беше много внимателна, мила и обясняваше доста.
Иначе разказа, че е нормално във всеки яйчник да има м/у 8 и 12 фоликула, а при ПКЯ броя е много завишен. И понеже фоликулите са доста повече, шанса да има некачествени яйцеклетки е голям. Разказа, че наскоро при инвитро са извадили 20 яйцеклетки от момиче с ПКЯ, а от тях само една се оказала годна.
Иначе преди това (около 5-6 години) ходех в поликлиниката на ВМА при д-р Гиздов. Много симпатичен и така добре ме успокояваше, но не пусна никакви изследвания нито преди да започнем със стимулациите, нито по време на така кратка ми бременност, нито след като приключи. Намерих сили да се върна при него след К, за да видя какво ще каже за хистологията и въобще за случката, а той дори не ме прегледа - каза всичко е наред, започвайте си с опитите и ако до септември нищо не стане ела да правим стимулации.. 

# 133
Чери и аз се следя във Вита, там раждах и дъщеря си, много съм доволна. За ПКЯ нищо не знам и не разбирам, но бая неща ти е наговорила, само от един преглед преди да е видяла готови излседвания и т.н. Иначе наистина е много безотговорно от страна на предния ти лекар, че не ти е пускал МБ и цитонамазка.. А пък токсоплазмоза, листериоза и т.н. можеш и сама да си ги пуснеш щом те притесняват, аз така ще направя, но непосредствено преди да започнем с бебеправенето. Не се отчайвай, не са ти казали нищо чак толкова лошо, едва ли са много момичетата, които са отишли на първи преглед след К и са им казали, че всичко е перфектно. Изпращай черните мисли на почивка в някоя съседна галактика и на следващия преглед говори повече с  лекарката. Всичко каквото казваш на нас, трябва да можеш и на нея. Моята много си ме разпитва в петък, но аз отдавна ходя при нея. Каза, че докато не забременея отново, трудно ще ми мине мъката.. така си мисля и аз.
Ааа, другата седмица отиваме на моренце и се надявам, че ще се върна с много тен и по възможност без нищо друго  Grinning . Сега се сетих, че трябва да питам в петък дали мога спокойно да влизам в морето

# 134
  • София
commala д-р Лилия Димитрова ми отдели доста време и обясни бая подробно. Аз отидох с направени изследвания или поне задължителните след К, като Цитомегаловирус ме притеснява тъй като се оказа, че съм носител (нищо не каза за него), хламидии, които са ми в норма, но на горната граница и от лабораторията ми казаха, че ще е добре след известно време да пусна пак, за да се проследят - за тях каза, че нямат отношение...общо взето от папка с изследвания попита само за тромбофилия. Каза че трябва да имаме спермограма, проходимост на тръбите и да направим хормони в първите дни от цикъла. След това евентуално стимулации и стискане на палци да е оплоден читав материал :/
Иначе пуснах и генетични изследвания за мен и за партньора, но все още не са излезли резултатите. За тях също не ми казаха, че трябва да се пускат.
Иначе и аз усещам, че докато не забременея отново, трудно ще ми мине мъката, но при тази информация вече ме е страх.
А за морето, аз бях за малко преди няколко дни - не можах да попитам дали е безопасно и със страх се топнах едва два пъти. Преди колко време е бил К? Смятам, че ако е минал поне месец няма страшно. Пък и по-опасни са басейните според мен.

Общи условия

Активация на акаунт