Къната, билките и всичко останало - Тема 10

• 83 196
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
 Аз съм поръчвала от сайта на индийски магазин Сокони, чийто адрес е на Мария Лиуза и пратките ми пристигат от Варна. Поръчвала съм къна Зарка и една друга индийска къна, която последно преди година купувах за 4.50лв. Какво да кажа за качеството - въпрос на късмет е. Улучвала съм партиди, които дават хубав наситен цвят, друг път не съм била доволна. Иначе и двете къни са фино смляни.

# 316
Ползвали ли сте твърдата къна на Lush, и някакви отзиви, ако има за нея.

# 317
Остана ми малко къна от днес /учудващо/. Може ли да я замразя? И следващия път да си добавя необходимото допълнително количество? Или да не се занимавам и да хвърлям?

Сигурно вече си решила как да постъпиш, но според мен не би трябвало да има проблем.
Да, изхвърлих я, защото не бях сигурна  Tired Но да си знам за друг път.
И да използвам момента да питам. При мен къната дава лек червеникав, на места риж оттенък. Мога ли да я смеся с нещо и този ефект да е кафеникав, шоколадов, нещо такова. Искам да изпробвам нещо. fiuuuuuu fiuuuuuu

# 318
  • Sofia, Bulgaria
Ползвали ли сте твърдата къна на Lush, и някакви отзиви, ако има за нея.
Моя приятелка в чужбина я беше ползвала и беше останала много доволна. Не говоря от личен опит, все пак Peace

..::V.I.P::.. аз съм го правила това със замразяването и си се получава супер, дори ми се струва, че като използвам къна, която съм замразявала цвета ми става по-наситен Whistling следващият път си замразявай смело и сподели дали и ти виждаш същият ефект.

Аз да ви кажа какво направих вчера, нещо като глос. Разтворих си къна и добавих балсам... оцветител и да ви кажа добре стана цвета. Сега ще видя колко е издръжлив резултата и може да правя между боядисванията такъв глос.

# 319
  • Пловдив
Вип, можеш да я смесиш с индиго. Според различните пропорции, различен цвят става. Аз все още не съм го пробвала, но съм си купила и къна, и индиго и ще експериментирам след седмица-две.

# 320
Хммм... следващия път ще направя повече и ще замразя, пък да видим. Joy
Скрит текст:
Явно със замръзяване много неща стават, вчера четох, че за отмирисване на обувки има чалъм да се замразят в камера.  Joy
Благодаря, Лятна буря. Ще прочета повече за индигото и ще експериментирам. Grinning

# 321
Момичета, днес направих маска с Касия, като освен нея, прибавих брахми, жълтък, кисело мляко и няколко капки стимулант на Икаров. Останах с маската два часа, след което пристъпих към измиване. Докато отмивах , косата беше много суха, но след шампоан и маска, стана мека и приятна Simple Smile Не знам дали си внушавам, но имам чувството, че на слънце, косата ми, по-скоро отделни кичури, имат топли златисти отблясъци:)

# 322
Здравейте на всички Simple Smile нахлувам малко нахално в темата, но ще ви помоля за съвет, защото съм леко невежа Simple Smile от години съм руса, близо четири вече, но разбира се косата ми много се изтормози. Боядисвала съм се и в други цветове -червено, лилаво, черно, но винаги с боя. В последно време се замислям за къна, но се нуждая от малко помощ. Мога ли от бяло русо да постигна цвят патладжан с натурални продукти и ако да в какви съотношения. Благодаря Ви предварително!

# 323
  • При децата ми
Влизам да дам отчет от последното къносване: Къносах се в събота вечерта с къна "Сахара Тазарин". За пръв път спах цяла нощ с къна. Е, страхотен резултат се получи! Simple Smile Наситено хубаво червено! А, белите ми коси станаха светло червени. Crazy Много исках да разредя къната с касия, тъй като искам да си върна светлия цвят от преди, обаче като е казано, че няма да е този път-няма да е! Никъде в града не намерих касия /продават я в два-три магазина/. Sad Разредих къната с вода в която бях сложила лайка, добавих и лимонов сок, както пишеше на опаковката на къната и малко кокосово масло. Резултатът е блестяща и жива коса! Heart Eyes

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 11:22 от Hrispa76

# 324
Страхотно Хриспа  bouquet , много се радвам, че и на теб е харесала тази къна, аз съм направо очарована, наситен и траен цвят!

# 325
Влизам да дам отчет от последното къносване: Къносах се в събота вечерта с къна "Сахара Тазарин". За пръв път спах цяла нощ с къна. Е, страхотен резултат се получи! Simple Smile Наситено хубаво червено! А, белите ми коси станаха светло червени. Crazy Много исках да разредя къната с касия, тъй като искам да си върна светлия цвят от преди, обаче като е казано, че няма да е този път-няма да е! Никъде в града не намерих касия /продават я в два-три магазина/. Sad Разредих къната с вода в която бях сложила лайка, добавих и лимонов сок, както пишеше на опаковката на къната и малко кокосово масло. Резултатът е блестяща и жива коса! Heart Eyes

От къде си си закупила тази къна?
И твоя цвят доближава ли се до този https://www.google.bg/search?q=%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0 … bV6kDZii4uayFM%3A

Защото аз с боя постигам този цвят, а много ми се иска и с къна да мога да го постигна.

# 326
  • В полите на Пирин планина
Здравейте на всички Simple Smile нахлувам малко нахално в темата, но ще ви помоля за съвет, защото съм леко невежа Simple Smile от години съм руса, близо четири вече, но разбира се косата ми много се изтормози. Боядисвала съм се и в други цветове -червено, лилаво, черно, но винаги с боя. В последно време се замислям за къна, но се нуждая от малко помощ. Мога ли от бяло русо да постигна цвят патладжан с натурални продукти и ако да в какви съотношения. Благодаря Ви предварително!

По-скоро не. Къната дава рижаво-червеникави отенъци. В комбинация с индиго - в зависимост от количеството - кестеняво, тъмно кестеняво, дори черно.
На изрусена до бяло коса не се знае какъв резултат ще стане. Моята я изсветлявах до ниво деветка и в един момент реших да опитам с готова билкова боя и станах зеленикава ...

Greta Dobreva , зависи на каква основа, но все пак си мисля, че този цвят има и виолетово в себе си, т.е. е някак по-студен нюанс. С къната се постигат по-топли цветове, към рижави. Ако се смеси с индиго - кестеняви.

# 327
  • При децата ми
Greta Dobreva, къната поръчах от еко мама, този сайт:http://www.ekomama.net/.

Лейди ти е отговорила вече за цвета. Ако мога по-късно ще добавя снимки.

# 328
Никъде в града не намерих касия /продават я в два-три магазина/. Sad
Бързо отчет да видим. Laughing Laughing
Къде проверява? Има ли я в Биодария?

# 329
Ако мога по-късно ще добавя снимки.
Задължително, при това описание  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт