Къната, билките и всичко останало - Тема 10

• 83 212
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
  • The point of no return
аз съм го правила това със замразяването и си се получава супер, дори ми се струва, че като използвам къна, която съм замразявала цвета ми става по-наситен Whistling следващият път си замразявай смело и сподели дали и ти виждаш същият ефект.
Peace На мен последното ми къносване беше с къна, която бях замразила и стоя в хладилника близо година. Хвана перфектно и цветът ми стана чудесен Grinning

За мацката на снимката - на мен ми се струва, че с боя се е правила.  newsm78

# 331
  • Пловдив
Не трябва ли вече Хенафокс да предлагат боите на Култиватор. Доколкото си спомням беше за септември последно

# 332
Здравейте на всички Simple Smile нахлувам малко нахално в темата, но ще ви помоля за съвет, защото съм леко невежа Simple Smile от години съм руса, близо четири вече, но разбира се косата ми много се изтормози. Боядисвала съм се и в други цветове -червено, лилаво, черно, но винаги с боя. В последно време се замислям за къна, но се нуждая от малко помощ. Мога ли от бяло русо да постигна цвят патладжан с натурални продукти и ако да в какви съотношения. Благодаря Ви предварително!

По-скоро не. Къната дава рижаво-червеникави отенъци. В комбинация с индиго - в зависимост от количеството - кестеняво, тъмно кестеняво, дори черно.
На изрусена до бяло коса не се знае какъв резултат ще стане. Моята я изсветлявах до ниво деветка и в един момент реших да опитам с готова билкова боя и станах зеленикава ...

Greta Dobreva , зависи на каква основа, но все пак си мисля, че този цвят има и виолетово в себе си, т.е. е някак по-студен нюанс. С къната се постигат по-топли цветове, към рижави. Ако се смеси с индиго - кестеняви.

Благодаря за бързия отговор тъмнокестенява ми е косата аз си я боядисвам в този цвят който съм показала на снимката. За жалост нямам снимки с моя естествен цвят.

# 333
  • В полите на Пирин планина
Грета, на тъмнокестенява коса къната дава само отблясъци, няма да видиш голяма промяна в цвета.  Peace

# 334
  • Бургас/Пз
Октомври дойде, а култиватора май още я няма  newsm78 Направо ми се изчака чакането. За боядисване съм и съм в дилема дали да изчакам или направо да си купувам поредната билкова смес.  Thinking Whistling

# 335
  • При децата ми
Никъде в града не намерих касия /продават я в два-три магазина/. Sad
Бързо отчет да видим. Laughing Laughing
Къде проверява? Има ли я в Биодария?

ВИП, не съм се сетила за "Биодария". Проверих в магазинчето, което е в близост до "Ла скала" и в едно малко магазинче до сладкарница "Жанета". От тези магазин си купувах преди билковите бои на "Хенафокс" и там съм виждала и касия да се продава.

Редактирам се и показвам цвета:

Скрит текст:

На снимките със светкавица определено цвета изглежда по-хубав, но реалния цвят е на снимките без светкавица. Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 окт 2016, 16:41 от Hrispa76

# 336
[quote author=Lady Brinne link=topic=93188
По-скоро не. Къната дава рижаво-червеникави отенъци. В комбинация с индиго - в зависимост от количеството - кестеняво, тъмно кестеняво, дори черно.
На изрусена до бяло коса не се знае какъв резултат ще стане. Моята я изсветлявах до ниво деветка и в един момент реших да опитам с готова билкова боя и станах зеленикава ...

Greta Dobreva , зависи на каква основа, но все пак си мисля, че този цвят има и виолетово в себе си, т.е. е някак по-студен нюанс. С къната се постигат по-топли цветове, към рижави. Ако се смеси с индиго - кестеняви.
[/quote]

Много благодаря за информацията Simple Smile

# 337
Благодаря Ви момичета.

А да ми кажете какъв чай от каркаде да си купя тези дето са в пакетчета или има някакви насипни?

# 338
  • Бургас/Пз
Привет момичета, най-после успях и аз да се "боядисам" . Не ми се чака за Кулвативатора, просто защото не знам още колко време, а косата ми имаше отчайваща нужда. Този път нямаше светло кестенявата смес на Хенафокс и затова взех светлокестенявата на Кхади. Направих точно както пишеше на упътването. Измих с шампоан /ползвах ДПШ на ЛабелМ/ и след това намазах обилно със сместа. На моята коса сложих 2/3 от пакетчето, а 1/3 си оставих за глос след 2 седмици. Получи се обилно количество и успях да намажа навсякъде много добре. Стоях 2.30ч , въпреки че на боята пишеше , че може и по-малко. Измих само с вода. На боята пише 48 часа след боядисването да не се ползват шампоан или балсам и този път реших така да направя. Единствено след измиването сложих финиш, защото иначе нямаше да мога да я среша.
Цветът стана много плътен и наситен и с много блясък, но цветът е много тъмно кестеняв Sad Малко по-късно ще пусна снимка. Явно с билкова боя никога няма да постигна по-светъл цвят какъвто ми се иска.

# 339
Растителните пигменти каквито са къните винаги дават разлика различните партиди и различните марки

# 340
Тези, които искат да постигнат по-наситен махагонов цвят и приготвят къната си на водна баня, могат да сложат към сместа няколко "гвоздейчета" карамфил, смлян на прах.  Peace

# 341
Цветът стана много плътен и наситен и с много блясък, но цветът е много тъмно кестеняв Sad Малко по-късно ще пусна снимка. Явно с билкова боя никога няма да постигна по-светъл цвят какъвто ми се иска.
Ани, не се ядосвай, важното е, че сме с хубави, здрави, плътни и лъскави коси. Пък, че била малко по-тъмно, голяма работа.  Simple Smile

# 342
Хриспа, много хубав цвят, светъл, чудесен! Дължините по краищата изсветлявани ли са били някога?
Моят е доста различен със същата къна  Grinning
Ани, май с къна не става да се изсветлява коса.Сигурна съм, че ти е хубаво  Hug

# 343
  • При децата ми
Хриспа, много хубав цвят, светъл, чудесен! Дължините по краищата изсветлявани ли са били някога?
Моят е доста различен със същата къна  Grinning
Ани, май с къна не става да се изсветлява коса.Сигурна съм, че ти е хубаво  Hug

Сетони, не са изсветлявани краищата. Даже, като ме снима колежката и после видях снимките и на мен ми се стори голяма разликата от дължините и основата. Преди се боядисвах руса и може би затова така е станало...Но това беше преди година някъде. Твоят цвят е по-различен и от касията предполагам. Simple Smile

# 344
Хриспа, вероятно краищата са ти останали още от русия период, ако искаш ги подрежи малко.  Peace
А дали пък къната не ги е поизсушила  Thinking
Иначе цвета на светлина е супер.

Общи условия

Активация на акаунт