Къната, билките и всичко останало - Тема 10

• 83 214
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Roya да и аз от вас знам, че индигото е доста по-нетрайно. Затова започнах да се замислям дали да не пробвам с кестенявата смес и ако нещо не ми допадне толкова тъмна просто ще оставя да поопада индигото. Въпреки, че ми се бягаше от червените нюанси. Ще го помисля още малко Laughing
При мен индигото е много трайно, сложих му щипка сол  Peace чак се изненадвам, изобщо не пада и все още съм с черна коса и не виждам как ще паднескоро, независимо какво слагам на косата.

# 541
  • The point of no return
Ani888  bouquet Благодаря за отзива! Аз вчера направих тест на брадичката на лицето - не ми щипеше и имах съвсем леко зачервяване, което изчезна доста бързо. Ще направя още един тест, на бузата, и тогава ще пробвам на цяло лице.

# 542
  • Бургас/Пз
Привет! Направих се отново с кестенявото на Кхади. Тъй като предния път доста червенееше , този път на на 1/2 пакет Кхади, сложих 3 суп. лъж амла. Доволна съм определено червенето се хоунетрализира. А може би вече и свикнах с този цвят и не ме дразни така като в началото . Иначе косата ми е разкошна, това е единственото нещо , което ме мотивира да продължавам с това отвраттелно цапотене и да не се връщам към боята.

# 543
  • София
Ястребче, и при мен, както при Мери, индигото е бетон. Няма мърдане, независимо от маски, масла и т.н. Само корени израстват. Постигам го обаче с двустъпково боядисване - първо къна, после индиго.
Когато боядисвах с готови смеси или с едностъпково (къна и индиго в едно нанасяне) цвета ми падаше за около две седмици.

# 544
Вивиан, Здравей:) А отмива ли се от корените индигото, при двустъпковото...Че мисля да правя на корени, че да покрие белите коси...

# 545
  • София
Момичета, има ли значение подстригването преди или след къна да го направя?

# 546
  • The point of no return
Зависи колко ще подстригваш, ако е доста, ще имаш повече къна за корените, ако е само връхчета - не би трябвало да има голямо значение. Grinning

# 547
Аз съм се боядисвала със светлокестенявата, кестенявата и тъмнокестенявата само последната ми докарва по тъмен цвят но не е траен и след 2-3 измивания изсветлява за сметка на това не покрива толкова добре бялата коса явно къната покрива по-добре от индигото и светлите смеси ми покриват по-добре

Според мен, не покрива толкова добре бялата коса, тъй като не се дава време къната да пусне цвят, а се "вапца" веднага (според инструкцията).

Аз съм се вапцала с червени къни, със светлокестенявата също (но с добавена червена къна и с индиго, че нямах достатъчно количество), и единственото, което мога да кажа е, че към никакви бои не се връщам, независимо от ограничената гама цветове на естественото боядисване. Това ми стана като начин на живот, като част от личността - да съм боядисана "естествено". Всички страшно много ме харесват, включително и фризьорите, каквито и цветове да докарвам.

# 548
  • Sofia, Bulgaria
Много ви благодаря за отговорите и съветите.  Hug
Аз плътно ви следя и знан, че споменавате за трикове с индигото като добавяне на сол, както и че двустъпковото боядисване е много по-трайно, както и за глосовете с индиго. Още не съм се решила дали искам черна коса (не знам дали ще ми отива, иначе страшно много харесвам черната коса) и ще го помисля, но ако ще го правя вече реших да е с двустъпково боядисване.
Още веднъж, много ви благодаря за съветите.

# 549
  • София
Ани, не, нищо не се отмива, там, където вече е хванал цвета, край, няма мърдане, вкл и върху белите коси.

# 550
  • София
Зависи колко ще подстригваш, ако е доста, ще имаш повече къна за корените, ако е само връхчета - не би трябвало да има голямо значение. Grinning

Само връхчета, за освежаване. От както се къносвам, косата ми спря да цъфти и порасна много.

# 551
Засега не се харесвам особено, но ще пробвам втори път. Не успях добре да се къносам, корените не навсякъде и малко шарено, тия дни ще повторя, та да видим и ми липсва блясъка на косата.
Може би трябва да сменя и шампоаните  сега се чудя

# 552
Зари, а с каква къна се боядисваш?Смесваш ли с нещо, да не би да е неравномерно от нещо, което слагаш - амла, масла, друго  Thinking?

# 553
Къносах  се с лъш, нищо допълнително не съм слагала.А неравномерното е по -скоро, че не се справих добре, не е като с боядисването, не може да се разрешеш и някак ми е по- трудно с къната.
Отпред и отстрани прилично долу горе, няма голяма разлика, обаче отзад пълна трагедия

# 554
Ще стане, значи само трябва да свикнеш! Аз в началото слагах амла, после четох, че може от нея да не хване добре и спрях.

Общи условия

Активация на акаунт