Православието като начин на живот-6

• 60 404
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • където мечтите се сбъдват
Mожеш да и вземеш книгите на отец Висарион за Дънов и Ванга,но не знам дали това няма да я отблъсне.На мен лично ми бяха много интересни  Peace

# 76
Бих препоръчала книгата на св. Иустин Попович - "Православието като философия на живота".
Книгата засяга философски, християнски и общочовешки теми. Написана е простичко и достъпно.

# 77
Книгата за Дънов и Ванга отпада,защото тя ги чете и одобрява,доста рязко ще бъде,даже може и да се обиди и отблъсне...да постигна обратен ефект.Ще погледна "Православието като философия на живота"и "Той и тя"..
А какво ще кажете за "Нашата любов"архим. Серафим (Алексиев)... четох малко от нея и много ми хареса...Тъй като и аз съм новоначална трябва да я прочета..
Днес съвсем случайно(или неслучайно) ми попадна в ръцете една малка книжка"Това беше от мен"св.Серафим Вирицки...толкова много ме впечатли,че я прочетох на един дъх..Точно в този момент имах нужда от тези слова ☺

# 78
Mожеш да и вземеш книгите на отец Висарион за Дънов и Ванга,но не знам дали това няма да я отблъсне.На мен лично ми бяха много интересни  Peace

Може пък и на жената да са й интересни. Просто друга гледна точка за популярни личности.
Аз, интересувайки се за Исус, съм чела всякакви книги. От Корана, където се отрича божественността Му, до научнопопулярна литература, където се отрича смъртта Му и възкресението!
 Ако тази жена наистина се интересува от Ванга и Дънов, то би трябвало да й е интересен и друг "прочит" на случки, свързани с тях.
Аз лично съм чела книги за Ванга, нейната съдба, живот и пророчества. Чела съм и православна книга (не си спомням автора) срещу Ванга. Не мисля, че има противоречие в тях. Ванга общува с отвъдния свят. Самата тя признава, че това са духове. Много духове, всеки път различни. Те се представят за починали роднини на посещаващите я. Но Ванга не ги познава. Тя е само посредник.  Църквата твърди, че това са бесове. Може и така да е. Кой може да каже дали тези духове казват истината или са там, за да объркат и подведат  хората?!
Мъртвите са си мъртви, техният път вече е друг. Не бива да ги безпокоим и призоваваме. В православният календар има Задушници- време да си спомним за нашите близки. Това, мисля, е предостатъчно.

Последна редакция: сб, 06 авг 2016, 06:42 от elito_bu

# 79
Mожеш да и вземеш книгите на отец Висарион за Дънов и Ванга,но не знам дали това няма да я отблъсне.На мен лично ми бяха много интересни  Peace

Може пък и на жената да са й интересни. Просто друга гледна точка за популярни личности.
Аз, интересувайки се за Исус, съм чела всякакви книги. От Корана, където се отрича божественността Му, до научнопопулярна литература, където се отрича смъртта Му и възкресението!
 Ако тази жена наистина се интересува от Ванга и Дънов, то би трябвало да й е интересен и друг "прочит" на случки, свързани с тях.
Аз лично съм чела книги за Ванга, нейната съдба, живот и пророчества. Чела съм и православна книга (не си спомням автора) срещу Ванга. Не мисля, че има противоречие в тях. Ванга общува с отвъдния свят. Самата тя признава, че това са духове. Много духове, всеки път различни. Те се представят за починали роднини на посещаващите я. Но Ванга не ги познава. Тя е само посредник.  Църквата твърди, че това са бесове. Може и така да е. Кой може да каже дали тези духове казват истината или са там, за да объркат и подведат  хората?!
Мъртвите са си мъртви, техният път вече е друг. Не бива да ги безпокоим и призоваваме. В православният календар има Задушници- време да си спомним за нашите близки. Това, мисля, е предостатъчно.

Това не е друг прочит,а единственият правилен прочит на тези теми.Това е православния прочит,а за нас православните той е единственият правилен.В тези книги е обяснено,че Ванга е обладана от бесове.Те са я измъчвали.Те са говорили чрез нея с други гласове.В Библията пише,че запитвачите на духове са гнусни пред Бога!

# 80
# 81
Това не е друг прочит,а единственият правилен прочит на тези теми.Това е православния прочит,а за нас православните той е единственият правилен.В тези книги е обяснено,че Ванга е обладана от бесове.Те са я измъчвали.Те са говорили чрез нея с други гласове.В Библията пише,че запитвачите на духове са гнусни пред Бога!

В такъв случай по- добре е да не се подарява тази книга, за да не изгуби момичето приятелката си.

# 82
  • В царството на игрите:)
Днес съвсем случайно(или неслучайно) ми попадна в ръцете една малка книжка"Това беше от мен"св.Серафим Вирицки...толкова много ме впечатли,че я прочетох на един дъх..Точно в този момент имах нужда от тези слова ☺
Едно от любимите ми четива...Всичко има в нея и, когато ми е тежко я препрочитам.. Peace
р.р. Дори преди време я преписах на компа, за да мога да я пратя на една приятелка...Не знам защо не съм се сетила да я сканирам примено Joy

# 83
http://www.pravoslavie.bg/%d0%91%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%b0/% … 0%B4%D0%BD%D0%B5/

Честито Преображение на всички православни!

# 84
http://www.pravoslavie.bg/поезия/Това-беше-от-Мене/
Исках да споделя с вас книгата,която прочетох,но незнам дали излиза текстта..  Embarassed

Последна редакция: нд, 07 авг 2016, 01:37 от Antonia M

# 85
Здравейте  bouquet
Да побутна малко темичката.Кога смятате да се изповядате?Аз ходих днес.Три пъти се препотих,не е лесно да разобличаваш сам себе си ....

# 86
Наложи се да се изповядам още предната събота. Не бях готова, претупана изповед  Confused. Обикновено не правя така ... Наложи се заради пътуване, просто нямаше как да стане по друг начин.
Обмислям дали да не направя една изповед септември. Ще видим.

# 87
Да, не е лесно, но си струва да станеш изпод епатрахила с обновена съвест. Simple Smile Ние пътуваме до София през всеки пост, специално за изповед. И винаги го преживяваме като голям празник. Още повече, че се виждаме със стари познати и приятели. А вчера, като се изповядахме, минахме и през криптта на св. Серфим Софийски. Уцелихме точно преди затваряне и бяхме само ние. Заключиха зад нас. Оттам отидохме в Св. Ал. Невски. И там видяхме ключ на сто години и отново заключиха зад нас. Simple Smile Тези, които сте в София сте за завиждане: църкви, мощи...

Антония, ако не си избрала книга, препоръчвам това: http://www.lestvitsa.org/index.php?route=product/product&product_id=580

Аз също харесвам "Това беше от мен" и "Езерни молитви" за напомняне, че трябва да гледаме по духовен начин на нещата около нас.

ЖДК, няма случайни неща. Имала си нужда от такава изповед, затова така е станало. Simple Smile

# 88
Да, не е лесно, но си струва да станеш изпод епатрахила с обновена съвест. Simple Smile Ние пътуваме до София през всеки пост, специално за изповед. И винаги го преживяваме като голям празник. Още повече, че се виждаме със стари познати и приятели. А вчера, като се изповядахме, минахме и през криптта на св. Серфим Софийски. Уцелихме точно преди затваряне и бяхме само ние. Заключиха зад нас. Оттам отидохме в Св. Ал. Невски. И там видяхме ключ на сто години и отново заключиха зад нас. Simple Smile Тези, които сте в София сте за завиждане: църкви, мощи...

Aaа и в Търново си имаме такива неща/че даже и чудотворни икони/, моите уважения  Laughing

# 89
  • В царството на игрите:)

Aaа и в Търново си имаме такива неща/че даже и чудотворни икони/, моите уважения  Laughing

Навсякъде ги има...Дали църквата е в село или столица все си е свята и изпълнена с благослов!

Общи условия

Активация на акаунт