Ти имаш щастието да изпитваш в момента онова състояние на блаженство и всепоглъщане от вярата, което изпитва всеки новоначален. Този опит е колкото приятен, толкова и полезен за теб. Бог ти дава да усетиш колко е благ Той и как може да задоволи всяка една потребност на човешкия дух - така, че дори да нямаш нужда от човешко общуване. Но имай предвид, че колкото ярко е това усещане, толкова по-угнетяващо е по-късно усещането, че Бог те е оставил и си без Неговата благодат. Защото новоначалните биват хранени с мед и мляко, но след това се подлагат на изпитания - униние, чувство за безнадежност и тъга, които са много тежки за преживяване. Вярвай ми, изпитала съм това. Бог те обича и затова няма да те остави без подобно изпитание, затова не бъди безгрижна сега, а се постарай да използваш това благодатно време, за да се утвърдиш във вярата, да укрепнеш в молитвата. И в никакъв случай не прекъсвай връзката с приятелите си. Ще имаш нужда от тях, както и те от теб. И мисля, че ще постъпиш разумно, ако не даваш толкова външен израз на вярата си пред тях. Нека те забележат първо благоприятна промяна в теб - в характера ти, а не в привичките ти. Така няма да ги смутиш с промяната в теб, а и няма да ги настроиш против себе си и против вярата. Имай предвид, че от момента на обръщането ти към вярата, за всички около теб ти ставаш PR на християнството. Не забравяй това. И се постарай да си намериш подходяща християнска среда - по-опитни от теб християни, горе долу на твоята възраст, с които да общуваш и да обменяш опит. И все пак, мисля че най-добре е да откриеш добър духовник, който да те съветва духовно. Защото ще имаш нужда от него, най-вече в моменти на колебание и съмнения, които няма как да избегнеш. Успех!
Бъди сигурна, че Бог ще се погрижи за теб да срещнеш точните хора в точното време. Това е най-трудното да се научим на търпение и доверие в Божия промисъл за нас. По човешки все ни се искат разни други неща, дето ги нямаме...