Аз пък да питам как спят вашите бебчета в жегите ? Моите изобщо не търпят завивки и ми писна през 5 минути да ставам и да ги завивам - само се разбуждат и правят кисели физономии и почти веднага избутват пелената в ъгъла. Обличам ги леко с бодита и гащиризончета с късо ръкавче. Опитах да им слагам ританки нощем, за да не ги мисля, като се отвиват, но после видях термометъра в стаята да показва близо 30 градуса и махнах ританките. Оставих ги да спят, както се искат, но се притеснявам да не настинат така... Дори аз се завивам с едно чаршафче, а те спят отвити с голи крачета и ръчички.

Според мен, още е рано да се заглеждат по играчки - зрението им не е съвсем фокусирано. Привличат ги шарените цветове, но чак пък да разпознават играчки не съм забелязала. Иначе, опитвам да ги разсейвам с дрънкалки и плюшени играчки, но не хващат дикиш.
Ами заглежда се и се усмихва на играчките и книжката. Тя е простичка и с големи картинки. Просто цветовете явно го привличат и в книжката и в играчките. Като будува го слагам на активната гимнастика и си зяпа разните висящи неща. Какво гледа и какво вижда не знам,но погледът му е концентриран и се усмихва. Всяко дете различно се развива. Едни двигателно по-бързо се развиват,при други други умения и сетива... Не помня големия кога почна да вижда наистина играчките,но пък много рано започна да посочва простички неща,които често се повтарят. В една книжка на всяка страничка имаше едно и също слънце и той го посочваше,например.Но за сметка на това така и не пролази и общо взето и досега си е повече "стационарен" тип