Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 839
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
И моята мома имаше секрет на едното оченце още от изписването - с какво ли не го третирахме (с преварена вода, физиологичен разтвор, капки предписани от педиатърката...). накрая помогна само почистване с чай от лайка. Забелязвам, че вече поплакват със сълзички, макар и не много.
Аз пък да питам как спят вашите бебчета в жегите ? Моите изобщо не търпят завивки и ми писна през 5 минути да ставам и да ги завивам - само се разбуждат и правят кисели физономии и почти веднага избутват пелената в ъгъла. Обличам ги леко с бодита и гащиризончета с късо ръкавче. Опитах да им слагам ританки нощем, за да не ги мисля, като се отвиват, но после видях термометъра в стаята да показва близо 30 градуса и махнах ританките. Оставих ги да спят, както се искат, но се притеснявам да не настинат така... Дори аз се завивам с едно чаршафче, а те спят отвити с голи крачета и ръчички.  Crazy

Според мен, още е рано да се заглеждат по играчки - зрението им не е съвсем фокусирано. Привличат ги шарените цветове, но чак пък да разпознават играчки не съм забелязала. Иначе, опитвам да ги разсейвам с дрънкалки и плюшени играчки, но не хващат дикиш.  Laughing
Трудно се спи в жегата. Нашата спалня е много топла. Обличам го нощем с тънка пижамка и така не мисля за изританата пелена. Големият ми син до последно спеше в чувалчета и така си решавах проблема със завивката.
Ами заглежда се и се усмихва на играчките и книжката. Тя е простичка и с големи картинки. Просто цветовете явно го привличат и в книжката и в играчките. Като будува го слагам на активната гимнастика и си зяпа разните висящи неща. Какво гледа и какво вижда не знам,но погледът му е концентриран и се усмихва. Всяко дете различно се развива. Едни двигателно по-бързо се развиват,при други други умения и сетива... Не помня големия кога почна да вижда наистина играчките,но пък много рано започна да посочва простички неща,които често се повтарят. В една книжка на всяка страничка имаше едно и също слънце и той го посочваше,например.Но за сметка на това така и не пролази и общо взето и досега си е повече "стационарен" тип Simple Smile

# 166
И моята мома имаше секрет на едното оченце още от изписването - с какво ли не го третирахме (с преварена вода, физиологичен разтвор, капки предписани от педиатърката...). накрая помогна само почистване с чай от лайка. Забелязвам, че вече поплакват със сълзички, макар и не много.
Аз пък да питам как спят вашите бебчета в жегите ? Моите изобщо не търпят завивки и ми писна през 5 минути да ставам и да ги завивам - само се разбуждат и правят кисели физономии и почти веднага избутват пелената в ъгъла. Обличам ги леко с бодита и гащиризончета с късо ръкавче. Опитах да им слагам ританки нощем, за да не ги мисля, като се отвиват, но после видях термометъра в стаята да показва близо 30 градуса и махнах ританките. Оставих ги да спят, както се искат, но се притеснявам да не настинат така... Дори аз се завивам с едно чаршафче, а те спят отвити с голи крачета и ръчички.  Crazy

Според мен, още е рано да се заглеждат по играчки - зрението им не е съвсем фокусирано. Привличат ги шарените цветове, но чак пък да разпознават играчки не съм забелязала. Иначе, опитвам да ги разсейвам с дрънкалки и плюшени играчки, но не хващат дикиш.  Laughing
Ние вечер сме с дълго гащеризонче и завита с тънка пелена, а понякога и с чувалче. Не сме май за пример, все ми се струва, че е много навлечена, но така една вечер беше умряла от студ с късото ръкавче. Май доста я изнежих  newsm78
Но, мисля, че тънкото чувалче е най-добро решение за бебчета, които не търпят пелените.

# 167
тези тънки чувалчета какво представляват ? може ли линк ?  Hug

Относно активната гимнастика, до колкото знам е за след 3 месеца. Ние още не я ползваме.  newsm78 Иначе усмивките си ги имаме и ние, както и обичаме песнички.  Laughing

# 168
За завиването аз го държа по боди с къс ръкав и чорапки от 2 дни, преди слагах и късо панталонче и завит поне през кръста с пеленка.
За оченцата преди две седмици имаше гурелче и педито предписа Тобрадекс 3х1, каза да слагам докато отзвучи,слагах ги 7 дни. Обаче от вчера пак има не едното оче,но в сряа сме на консултация при неонатолога и ако не се задълбочи ще изчакам до тогава.

# 169
Тобрадекс слагахме и ние - не помогна. Само лайката го оправи - пробвай.  Peace

# 170
Ние също имахме проблем с едното оченце постоянно и се събираше секрет и като засъхне направо не можеше да си отвори оченцето педито предпоса капки ocu flash и с тях се оправихме. Това е нормално слъзните канали не са добре отпушени и така се получавало. Също ми показа как да правя масажче за да се  отпушат по-бързо леко с пръстче масажирам под веждата от вън на вътре към нослето няколко пъти само и после пак като се сетиш. Ние също не искаме в кошарата спи при нас на спалнята  дори когато е заспала в ръцете ми и в момента,  в който я сложа в нейното легло веднага се събужда.

# 171
  • България
Не знам по-хладно ли е в СФ, но моите бебета спят по боди потник и много рядко завити и то аз ако ги наметна. Татко им спи отвит и не ги завива, каката обикновено и тя.Аз се завивам, дори и в най-топлото,така че не съм критерий.
От голяматя ми дъщеря свикнах да се водя по мъжа ми,защото тя е като него топлокръвна,а на мен все ми е студено. Grinning
Ако щете ми вярвайте, но нямаме нито един чифт ританки или дълги гащи  Laughing И все се каня да купя, че ако стане някой ден студено  Simple Smile
И накрая тихо да се похваля. Стела спа снощи от 22ч. до сега 13ч. само с две събуждания за хранене и веднага след това заспиване, чак ходех да я гледам добре ли е.Сега стана и хапва. Изглежда си съвсем добре  Simple Smile

# 172
Слагах лайка и като казах на педито и тя ми се скара, как лайката предизвиквала толко алергии и така аз спрях да чистя с лайка и започнах само с преварена вода.

# 173
  • Русе
Здравейте! За секретар в очите, голямата се оправи чак след шестия месец. До тогава какво ли не слагах, не помогна. То кърма, сребърна вода, капки...докато не се отпуши с масаж и от плача, не се оправи. Беба засега май няма проблем. За спането- каката е с летен чувал, ама за бебето нямам толкова тънък, та малката я слагам с гащеризонче с къс ръкав и къси крачоли и с чорапи. Развива се постоянно ама ако съм дълбоко заспала спи така. Намирала съм я със студени ръце и крака, но явно не й пречи. По играчки едва се заглежда, но на нас и на кака се опитва да пуска усмивки, привлича внимание, гука нещо. Като я сложа по корем се наема яко на крака, кака й не пропълзя преди да проходи, ама това може и да лази. Масажи правя рядко, несериозна съм май. Но Йоана сама доста шава, раздвижва се Simple Smile

# 174
Слагах лайка и като казах на педито и тя ми се скара, как лайката предизвиквала толко алергии и така аз спрях да чистя с лайка и започнах само с преварена вода.

Crazy Лайката ми е препоръчана от медицинско лице. Какви алергии, кви пет лева....на детето му мина веднага. Опитват се да си пробутат лекарствата.

Ирен успокоих се, като те прочетох. Започнах вече да си мисля, че нещо не съм наред и ще ги простудя тези деца. Бабите само ми се карат.  Mr. Green

# 175
  • София
Това е страхотно лятно чувалче. http://kasida.bg/wallaboo-lqtno-chuvalche-za-spane-sleeping-bag- … nk-366-13822.html
Синът ни спеше с такова. Сега го използвам и за Аничка. Ленено е. Вътре е с боди с къс ръкав. Идеално е. Преди да го извадя си спеше само по бодито ама реших все пак да е в чувалче. Тук на морето сутрин става по-хладно иначе сме на отворена врата на балкона на стаята.

# 176
  • София
Здравейте, успявам от време на време да прочета какво сте написали Simple Smile
Нашата кукла спи по памперс завита с една много тънка пелена и се чувства страхотно.

# 177

Аз пък да питам как спят вашите бебчета в жегите ?

С баща му спят отвити на отворен прозорец (малкия е с боди-потник или боди тениска - чорапи не търпи), а аз спя с олекотена завивка  Grinning

# 178
  • Русе
Здравейте! Къде изчезнахте  в тази жега? Да не сте забегнали по морето? Междудругото някой мисли ли да води бебе на море?С каката така и не се престраших, сега се чудя дали да направим едно морсептемврири..Малката ще е на три месеца, засега е само на кърма, на плаж няма да я водя, та не би трябвало да е проблем. Някой друг с подобни планове?

# 179
ние ще ходим до Варна, но само до морската градина с тях, а ние отделно на плаж  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт