Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 801
  • 769
  •   1
Отговори
# 270
И ние вече може да се оплачем с яки колики. Лефакса свърши,коликите не,така че дойде и моя ред да задам за пореден път въпроса: Кой лек при вас облекчава бебоците? Вчера изчетох бая и накрая съвсем не знам какво да взема,че Лефакс-а е на изпарения вече. При нас от него почти нямаше ефект,между другото. ЛЛ казва Био Гая. Не,че е за колики,но е добре по принцип да се дава. Ясно,че коликите просто трябва да минат,за да дойде ред на зъбите,но все пак... Иначе голямото слюнчене започва вече да дава индикации и при нас. Та... кой лек поне малко облекчава коликите при вас?
Hipo, аз от Лефакса не съм особенно доволна, според мен детето получи запек. Непрестанно се напъва и пръцка само, а сутрин давам по 5к. Биогая. От вчера пак давам Коликинд и ефекта е само малко свиване и почти без рев, но остана напъването и пръцкането, чак сега към 15ч. беше свършил работата по същество.
И аз имам такова наблюдение за Лефакса. Преди пълнеше памперса постоянно. Имам чувството,че страданията му са повече от това,че не може да се изака. В Коликинд ме притеснява,освен алкохола,но и лайката. С яки алергии наследствени съм аз и големия ми син. От педиатърката му в София, която беше много добра,знам,че трябва да внимавам с лайката много.

# 271
  • София
Хипо, сподели после впечатления от БиоАмика- та. Мисля, че ще има ефект.

Да питам - кой номер Памперс сте? Аз още слагам двойка, но на няколко пъти се случи да пропусне и се чудя дали не е време за тройка? Преди десетина дни беше 4750 гр. Сега вече е сигурно 5 кг...
Двойката е за 3-6, тройката за 4-9 кг.

# 272
  • Сф
Сега сме над 6кг и сме още с 2ка. Малко малки ни идват, но имам цял пакет и гледам до последно да ги ползвам.

# 273
Аз също давам Колийф, но не виждам кой знае какъв ефект, НО ( голямо "но" ) аз не съм сигурна, че тя има колики, въпреки, че всеки казва това. Био Гая изпи една опаковка и вече не й давам, тъй като, когато го пие не ака, прескача по ден два, което е много странно при положение, че те са запек също.
При нас остава проблема с кърменето- цока 4-5 мин и започва да се сърди, да плаче, след ядене е супер неспокойна, изобщо ужас... Оригваме се, има кърма не знам какъв е проблема!?!?!
Вероятно нагълтва много въздух с кърмата и за това. Или не засмуква правилно, или гърдите са твърде меки или по-вероятно твърди. Пробвай да смениш позата, а също и опитай едно хранене с шише, ако не може да суче със шише с капомера от Панадола става много лесно и не е толкова бавно, колкото си мислех. Пробвай и виж дали пак ще е нервно бебчето, но първо смени позите, ако трябва застани на четири крака върху него и така го нахрани.  Peace
Ани, развесели ме от сърце Grinning Само се представих как съм застанала на 4 крака  Joy Иначе пък хич не съм се замисляла за позата, аз винаги съм седнала и я държа, хм. . . А защо да се опитам да я храня със шишенце, няма ли да я отбия по този начин?
Слагате ли си бебетата в кенгура?

# 274
  • София
Аз ползвам слинг , а по-натам (към третия месец) ще си взема ергономична раница , вероятно Boba 4G или Isara  Peace

# 275
Със слинг и ерго раница съм и аз.

# 276
На опаковката на Биоамика пише че трябва да се разрежда с мляко. На кого са му казали че не е задължително? Ако е така е много хубаво.
Чая на хип всеки ден ли може да се дава той всъщност?

# 277
Аз също давам Колийф, но не виждам кой знае какъв ефект, НО ( голямо "но" ) аз не съм сигурна, че тя има колики, въпреки, че всеки казва това. Био Гая изпи една опаковка и вече не й давам, тъй като, когато го пие не ака, прескача по ден два, което е много странно при положение, че те са запек също.
При нас остава проблема с кърменето- цока 4-5 мин и започва да се сърди, да плаче, след ядене е супер неспокойна, изобщо ужас... Оригваме се, има кърма не знам какъв е проблема!?!?!
Вероятно нагълтва много въздух с кърмата и за това. Или не засмуква правилно, или гърдите са твърде меки или по-вероятно твърди. Пробвай да смениш позата, а също и опитай едно хранене с шише, ако не може да суче със шише с капомера от Панадола става много лесно и не е толкова бавно, колкото си мислех. Пробвай и виж дали пак ще е нервно бебчето, но първо смени позите, ако трябва застани на четири крака върху него и така го нахрани.  Peace
Ани, развесели ме от сърце Grinning Само се представих как съм застанала на 4 крака  Joy Иначе пък хич не съм се замисляла за позата, аз винаги съм седнала и я държа, хм. . . А защо да се опитам да я храня със шишенце, няма ли да я отбия по този начин?
Слагате ли си бебетата в кенгура?
И за мен тази поза беше безумна, докато не ми се подуха яко гърдите и не станаха на бучки. Да видиш ти един смях-и така съм кърмила. Смешно е само за околните  Simple Smile
Предложих шише или капкомер за да видиш дали пак ще е така. Иначе наистина много лесно може да свикне на шише и после вероятно трудно ще се върне към гърда. За това един вид пробно хранене, за да видиш как е.
Между другото от вчера и моя прави същите номера. Цока 4-5 мин и почва да се извива назад и да се дърпа. Оригвам го давам другата гърда уж засуква и край.. Сложих силиконови зърна (за пръв път) и захапва от раз   newsm78  Пробвай ако искаш и ти и да видиш дали няма да захапе и при теб  Peace

Не го слагам в кенгуру, слагам го в слинг. Ако те тревожи вързването ,може да си вземей май тай - той прилича на кенгуру и се слага много по-лесно Peace

# 278
Хипо, сподели после впечатления от БиоАмика- та. Мисля, че ще има ефект.

Да питам - кой номер Памперс сте? Аз още слагам двойка, но на няколко пъти се случи да пропусне и се чудя дали не е време за тройка? Преди десетина дни беше 4750 гр. Сега вече е сигурно 5 кг...
Двойката е за 3-6, тройката за 4-9 кг.
Ние сме на 2ка още. Купих няколко вида 3ки и  са му големи. Може би защото е 5 кг, а 60 см и за това, но мисля да си караме на двойка за сега  Peace

# 279
Happy Mij, Mometo, тъй като ерго раницата ви се вижда доста скъпичка можете ли да препоръчате някое кенгуру на по-ниска цена но качествено все пак?

# 280
  • София
САБ, аз не съм кой знае колко запозната  Blush
Ако искаш питай в темата за ерго-раниците.
Има ерго-раници втора употреба на добра цена. Българските Кая също , казват, не били лоши ( около 150 лв.са нови)

# 281
  • Сф
Кенгурутата не са препоръчителни, заради деформациите на костите, които могат да причинят.
Моя приятелка ми препоръча тези, били реплики на Боба май или някакви скъпи.

# 282
Купувала съм 2 ерго раници - реплики - от алиекспрес. С прекрасно качество са, не са мръднали. Около 40-50 лв излизат, препоръчвам ги.

# 283
Колко често през деня си поспиват вашите бебчета?

# 284
На опаковката на Биоамика пише че трябва да се разрежда с мляко. На кого са му казали че не е задължително? Ако е така е много хубаво.
Чая на хип всеки ден ли може да се дава той всъщност?
Взех Биоамика. Пише и на опаковката и в упътването - може да се дават директно в устата и след това да се кърми!
Памперсите са ни 3-ка вече. 5кг е и предпочитам,особено в жегите,да му е по-свободно.
Кенгуру имаме на Лорели от Хиполенд. Става и за кърмене,както и да се носи бебето на хълбок,като стане по-тежко. Доволна съм,но не го ползвам много много,заради жегата.

Последна редакция: пт, 05 авг 2016, 20:02 от Hipo

Общи условия

Активация на акаунт