ОСМИ клас

• 109 929
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • София
мюмла, разбрах, мерси! Да, може би е по-добре да се усвои един език на много добро ниво, отколкото два до половина. Моята логика е същата. При нас математиката е 8 часа, 2 часа втори език и 6 часа първи. Не е за сметка на останалите предмети, по-скоро имат повече часове децата. При нас като втори има немски, испански, видях и френски да имат горния клас, но на нас не знам дали ще ни го предложат.

# 676
  • София
EliG, явно имат повече часове Simple Smile
.♥.Петя.♥., Goldie, благодаря за споделеното. Ще видим идните години как ще е в днешно време.
Иначе на мен би ми се искало да имат часове по четене (нещо като литературата в 1, 2, 3 клас, с христоматии/читанки с художествени текстове, стихотворения). Ще накарам моя младеж да си потърси някакви четива, след като понапредне.

# 677
    На някое затруднено франкофонче в 8 клас с чиста съвест винаги казвам: "Бъди спокоен, на края на годината при всички положения ще знаеш френски по-добре от 50% от населението на съвременна Франция!" И това си е така.  

Това ще го кажа на моето учещо френски. Много и е труден, много се е отчаяла и обезкуражила. Учи, старае се, но за сега резултатите никак не са добри. Като знам колко добре се справяше с английския почвам да си мисля, че направих грешка, че я побутнах да смени езика.

Ние пък сме на другият полюс! С голямо желание учи Френски,отдава и се ...докато за Английски не иска и да чуе.... От догодина втори задължителен е записала Немски.

# 678
По наше време (,когато аз бях в АЕГ), втория срок на подготвителен клас (сегашен 8-ми) имахме един предмет General Reader, по който се учеха кратки текстове по химия, история, география, биология, физика, за да научим термините. Сега се надявам също да има нещо такова, за да може догодина да е по-плавен прехода към многото предмети.
Сега само в 73СОУ има такава практика.Това за София.Със сигурност няма в 1АЕГ.

# 679
  • София
По наше време (,когато аз бях в АЕГ), втория срок на подготвителен клас (сегашен 8-ми) имахме един предмет General Reader, по който се учеха кратки текстове по химия, история, география, биология, физика, за да научим термините. Сега се надявам също да има нещо такова, за да може догодина да е по-плавен прехода към многото предмети.
Сега само в 73СОУ има такава практика.Това за София.Със сигурност няма в 1АЕГ.
В Американския колеж втория срок ще учат Science, което си е точно понятия по всички разказвателни предмети.
Навремето във Френската беше по същия начин. Вторият срок или може би около пролетната ваканция учехме тестчета с терминологията по всички разказвателни предмети, без физика. Нея само на български сме я учили.

# 680
  • най-шареното място
Езиците бяха голяма драма миналата година - сега вече са избрани и се учат.
Деспина, аз не бих съжалявала - детото учи по-сложен език сега. Ше го научи. После може да навакса и англисйкия ако иска.

Разлики в стратегиите има много, но не са само целеполагането, а и в нивото след 7ми клас. Има немалко деца с много високо ниво англисйки - след 6-8 години интензивно учене. За тях запазването му в гимазията е много загубено време. За целите отделно - колко езици се гонят, кои езици, къде са като приоритет спрямо другите интереси на детето, доколко сегашните му интереси са устойчиви, имат ли връзка с езиците и т.н.

Скрит текст:
За мен лично перфектно беше немски от втори клас и каквото избере след 7ми, дори да нямат нищо общо с англисйкия. Той се учи и частно - лесен език е, предлага се. Но не се получи така - всички искаха руски или англисйки, та англисйки. Запазихме го съвсем нарочно. Има време да научат още 2 езика до 30, ако искат, каквото искат. А се учи и след това.

# 681
Във Френската сме подписали декларации, че сме съгласни децата да имат 2 часа седмично СИП "Понятия на френски език". Ще започнат малко по-натам, предполагам, че от втория срок.

# 682
Отдавна не сме писали...
Нашите ще си разменят подаръци. Но кога и къде не се знае. Ще подарява на момче. До 20 лв - какво подарявате в такива случаи?
Също - нищо не се чува за класни. В предишното училище до това време или са били направени или имат датата поне.

# 683
  • I want it all and I want it now.
При нас са ясни датите.
Повечето са сега преди празниците.

Има ключодържатели като пъзели или нещо за компютъра.

# 684
  • София
Ваучер за Декатлон, винаги има как да го "уплътнят".

# 685
  • Чукарландия
При нас класната по математика мина, сега тези дни ще е и по български. Преди празниците са им всички класни. Peace

# 686
  • София
При нас класното по БЕЛ мина. По АЕ е тази седмица, а по математика е в седмицата след ваканцията.

За подарък около 20 лева може някакъв хубав тефтер-органайзер за следващата година. Може и някакъв козметичен подаръчен комплект. Книга (разбира се) също е вариант (,ако детето обича да чете). Тези ми хрумват.

# 687
Благодаря ви за идеите! И аз си мислех за подаръчен козметичен комплект. Нямам идея какви са интересите на това момче. Пък от козметични продукти винаги има нужда.  Peace

# 688
При нас мина класното по математика,тази седмица е по БЕЛ,а по немски ще бъде след ваканцията.В техния клас също ще си разменят подаръци до 20лв.Момичетата подаряват на момчетата и обратно.В тази връзка някаква идея за книга-фентъзи,подходяща за момче?

# 689
  • Бургас
моят младеж не  е казал за размяна на подаръци, дано тази година вече да няма такива мероприятия, по-добре с по 20 лева да отидат да се почерпят, вместо да се купуват боклуци
аз съвсем спрях да следя учебния материал, класни,  контролни и т.н., дано не ме изненадат неприятно срочните оценки
тази година колко дни е коледната ваканция

Общи условия

Активация на акаунт