Предстои ми инсеминация - Тема No 23

• 64 037
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
Антибиотик ли?
Боже, мен ме праща на снимка все едно отивам на кръвно изследване. Никаква информация, никакви медикаменти. От форума разбирам за пропукскането на месец. А ние сме насрочили 2ро инсе за този месец.

# 466
Светулка, различните лекари препоръчват различно.

Едни казват, че трябва още в същия месец, защото се отстраняват дребни сраствания. Други казват, че заради облъчването трябва да се пропусне месеца.

На мен не ми казаха нищо като препоръка. В дена на ЦС  попитах док и той каза, че препоръчва да пропуснем този Ц, но както реша. Аз пропуснах, защото имах 2-3 дни зацапване и дискомфорт, тъй като при фиксиране на шийката имаше лек проблем. Отделно реших, че дори и 5% шанс за риск да има... не искам да го поемам.

# 467
Момичета, след ЦС пропуснахте ли месец без секс/инсеминация? Питам, защото попаднах на мнение, че е хубаво един цикъл след ЦС да не се правят опити заради риск от куха бременност или малфункции в следствие на облъчването. Моят лекар не е споменавал нищо по въпроса.

След втората цветна снимка доктора каза, че сега е момента за опити може да се случи дори спонтанно. АЗ правих инсеминция на следващия цикъл веднага след снимката. За мое щастие към е успешна в 21 г.с съм. Така че действай.

# 468
Iliana, успешна и лека да е до края :*

Аз съм доста объркана и да си кажа - обидена. Не смятам, че човек трябва да научава за предстояща манипулация от интернет, вместо от лекуващ лекар...

# 469
Светулка 13, така е права си. Аз имах късмет с доктора който си избрах. Принципно след първата снимка ми казаха запушени тръби направо инвитро и така стигнах до лекар по репрудуктивна медицина, който се усъмни в първата снимка. Важно е да имаш доверие на лекаря си и да ти разяснява всичко в процеса на процедурата. Не говоря само за самата инсеминация а за всичко преди и след нея. Пожелавам на теб и другите успешни инсеминации и много положителни тестове и пухкави финали.

# 470
На мен ми правиха инсето в същия месец от ЦС. Доки ми е препоръчала да не чата в нета, а да изпълнявам каквото ми кажат. При мен ЦС беше кошмар, ужас и безумие.

# 471
Ох... чета аз, че варира от нищо като усещане до безумна болка... Ще видим.
В моя случай липсваше всякаква информираност, дори и че ще правя снимка... Каквото - такова. Благодаря ви за бързата реакция.

# 472
На мене ми я правиха с пълна упойка мисля. Приспаха ме за около 20-30 мин и готово. Нищо не разбрах. След упойката имах менструални болки около 30мин и после нищо. Ако решиш така да я правиш ще ти трябва придружител, че ще си малко замаяна след това. За упойката се плаща допълнително. На мен ми казаха че не трябва да правя и секс преди снимката, в смисъл от началото на менструацията до деня на снимката, а след снимката мисля че още няколко дена пак не се препоръчва.  Аз не бих рискувала инсе и снимка в един цикъл. По-добре отложи инсето за следващият, но ти си решаваш.

# 473
  • София
Аз също пропуснах инсеминация в месеца на хидротубацията, защото според моята лекарката имаше голям шанс за естествено забременяване. Peace

# 474
Мили момичета, мина! Без никакво обезболяващо. Дискомфортът е само 30 секунди. Сега след процедурата ме боли все едно току що ми е дошло.

Хубавото е,че и двете тръби пропуснаха. Д-р Билчев е изключително внимателен. Горещо го препоръчвам. Обясни ми, че се работи вече по нова технология и е желателно по време на процедурата да се комуникира с него за усещанията. Имало болка при запушване и други усолжнения. Препоръча следващите 2 дена да не правим секс. Това е.

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 13:44 от Светулка_13

# 475
Момичета предстои ми хидротубация. Може ли да ми кажете има ли изискване да си гладен, жаден...? При толкова изследвания, които направих и тотално се обърках дали ми казаха да съм гладна. Ще я правя в Щерев.

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 21:11 от DucaMF

# 476
  • София
Момиче предстои ми хидротубация. Може ли да ми кажете има ли изискване да си гладен, жаден...? При толкова изследвания, които направих и тотално се обърках дали ми казаха да съм гладна. Ще я прави в Щерев.

Аз си ядох и пих. Пийнах и 2 нош па. Моята лекарка беше много внимателна. Не е много приятна процедира, но стискаш зъби. После боли. Тип менструална болка. Peace

# 477
Благодаря, Щастливка! Ще стискам зъби, нямам друг избор. Аз не се сещам за приятна процедура там долу ....

# 478
И нам мен ми правиха ЦС с упойка. Доколкото знам , обяснението е, че при болка може да се получи спазъм на тръбата и да излезе недостоверен резултат. Аз обаче взех, че се събудих по време на упойката, и честно да си призная усетих болка, но резултатът беше напълно проходими тръби.

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 22:03 от Forest rain

# 479
Момичета, виждам, че на повечето от вас изписват и дфастон освен утрогестана. Досега след инсе са ми изписвали само утрогестан, а съм с мн нисък прогестерон под долната граница. Искам да попитам от кой ден взимате дуфастона и по колко на ден (дали след инсето или преди това).

Общи условия

Активация на акаунт