Предстои ми инсеминация - Тема No 23

• 64 048
  • 765
  •   1
Отговори
# 450
Др. Кой, много неприятна постъпка от страна на лекаря ти. Щитовидната е едно от първите неща, които трябва да се прегледа. В допълнение бих ти казала да провериш и Пролактин, ако случайно не сте, защото често при по-високи стойности на едното или другото има отражение.

Аз бях с ТСХ 2.6 и ми дадоха терапия... Направо се чудя на тия лекари...

Късмет ти пожелавам!

ПС... отивам на второ инсе...

# 451
Момичета да ви споделя и моя праблем. От 19.10 почнах на Клосил. в продължение на 5 дни, на 24.10 ми взеха микробиология и на 28.10 преди инсеминацията се установи, че в микробиологията се виждало савишени нива на някаква бактерия и не може инсеминация, в същия ден видяха в ЛЯ-2 фолик и в ДЯ 1 фол. Назначиха ми антибиотик към който покъсно се указах алергична и го спрях . Не ми биха нищо за спукване на фоликулите. Днес след преглед се оказа, че два са ми спукани , а един не е. И незнам дали ще се спука и какво да правя.

# 452
Най-вероятно ще се изчисти спонтанно с менструацията. Ако все пак не се махне и остане като киста, ще ти изпишат противозачатъчни. Не е нещо страшно. Но е много безотговорно да започват да ти правят стимулацията преди да са видяли микробиологията. При наличието на бактерии и мъжът ти трябва да се лекува, че иначе ще си ги предавате само. А те могат да се окажат опасни за плода, и за износването му. Това че не са направили инсеминацията в случая е по-добрият вариант. За каква бактерия точно става въпрос.

# 453
Най-вероятно ще се изчисти спонтанно с менструацията. Ако все пак не се махне и остане като киста, ще ти изпишат противозачатъчни. Не е нещо страшно. Но е много безотговорно да започват да ти правят стимулацията преди да са видяли микробиологията. При наличието на бактерии и мъжът ти трябва да се лекува, че иначе ще си ги предавате само. А те могат да се окажат опасни за плода, и за износването му. Това че не са направили инсеминацията в случая е по-добрият вариант. За каква бактерия точно става въпрос.
Аз от микробиологията нищо не разбрах там са със съкращения, но това ми обясни, че: има бактерии ще се пият хапчета няма старшо просто прескачаме инсето и да правим  luvbed. И аз и мъжа ми пиехме, но аз получих обриви по лицето и ги спрях и така направих лечение само 3 дни което според мен е недостатъчно. А от неделя и полижинакс  за 6 дни.
По принцип и на първата инсеминация ми взеха микробиология 3 дни преди инсето. ,но наистина и според мен трябва преди стимулацията да правят тези изследвания , а не сега да се чудя какво да правя коремни пресили какво ли.

# 454
Фредерика, по повод питането ти, виж на какво попаднах: " Семенната течност на партньора, необходима за оплождането, се отделя и се подлага на специална обработка. Целта е да се подобри качеството й, когато налице са отклонения в броя и подвижността на сперматозоидите. Освен това чистата сперма може да причини спазми на матката. При обработката се отделят качествените сперматозоиди от семенната плазма. Отстраняват се бактериите и други остатъци на химикали, които могат да причинят инфекция и дразнения. Препоръчително е полово въздържание от 2 до 3 дни преди поставянето на семенна течност." Според написаното, има възможност да се причини инфекция.

Ти в коя клиника си?

# 455
Светулка, според написаното става ясно точно обратното, че няма опасност именно защото пробата е обработена и от нея са отстранени бактериите. Никой не вкарва необработена проба вече, такива случаи имаше в миналото, но вече не се случва.
Фредерика, ентерококи ли ти откриха?

# 456
Аз бактериите ще ги оправя, мъчи ме факта, че имам един не спукан фоликул , а е 20 ден от цикъл и още 8 дни до МЦ не знам дали ще се спука и да не се наложи още нещо да пия, че и този цикъл изпуснах за инсе. и стават така 3 цикъл след една несполучлива инсе. и почвам да се изнервям и отчайвам. Всичко покрай мен роди или бременее , а аз 3 години по мъките , то вярно , че в леглото кеф си правим ама реалността не е такава и направо се сривам.

# 457
Душичке, само спокойно! Иначе влизаш в един омагьосан кръг... (в подобна ситуация съм и знам какво е).
Не го мисли предварително! Опитай да се разсейваш и да трупаш положителна емоция. Той организмът си знае работата. Според мен с цикъла ще изчистиш всичко! Просто не насочвай цялата си емоция и мисъл към това... Не помага, напротив! А и всички мами, които познавам и са имали проблем ми казват, че нещата са се случили тогава, когато вече са били спрели да се надяват и да се вторачват... Знам ли! Просто се настрой, че всичко ще е наред ! Вярвам, че наистина ще е! 🤗🤗🤗

# 458
Фредерика, пробвай с коремни преси. Може всеки ден по няколко серии, аз преди инсе правех, за да спукам фоликулите Peace

# 459
Фредерика, пробвай с коремни преси. Може всеки ден по няколко серии, аз преди инсе правех, за да спукам фоликулите Peace
  да ти кажа доста по тренирах във фитнеса тази седмица, ами ако взе да е станало чудото да ли няма да навреди?

# 460
За пукането на фоликулите и на мен док ми каза с коремни преси. Но последния път ги спуках със скачане на въже  Peace

# 461
  • София
И аз за моето  инсе направих около 100-150 коремни преси + яка разходка в парка. Пукнаха се всички Ф. Laughing

# 462
Момичета, след ЦС пропуснахте ли месец без секс/инсеминация? Питам, защото попаднах на мнение, че е хубаво един цикъл след ЦС да не се правят опити заради риск от куха бременност или малфункции в следствие на облъчването. Моят лекар не е споменавал нищо по въпроса.

# 463
Да вярно е. Аз когато правих ме предупредиха, но доколкото си спомням ставаше въпрос да се пропусне цикълът през който е правена снимката. За следващият мисля че не е проблем.

# 464
Ние също се пазихме в месеца, в който правихме ЦС, тъй като лекарят ми изписа превантивно антибиотик и други лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт