Предстои ми инсеминация - Тема No 23

• 64 037
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Момичета, виждам, че на повечето от вас изписват и дфастон освен утрогестана. Досега след инсе са ми изписвали само утрогестан, а съм с мн нисък прогестерон под долната граница. Искам да попитам от кой ден взимате дуфастона и по колко на ден (дали след инсето или преди това).
На 7ми ден след доказана овулация (деня на инсеминацията) пак ли ти е под долна граница прогестеронът? Ако е така утрогестан няма да те оправи, даже и дуфастон паралелно да пиеш. При такива случаи се поставят инжекции прогестерон депо и/или ижедневни инжекции с по-малка разфасовка.

# 481
А тези инжекции изобщо продават ли се в бг? Док каза, че този път ще изпише кренон (гел) вместо утрогестан, защото бил по-силен. Не зн дали той ще помогне в комбинация с дуфастон? А иначе предния ц на 7 ден след ову прогестерона беше под долната граница.

# 482
  • София
А тези инжекции изобщо продават ли се в бг? Док каза, че този път ще изпише кренон (гел) вместо утрогестан, защото бил по-силен. Не зн дали той ще помогне в комбинация с дуфастон? А иначе предния ц на 7 ден след ову прогестерона беше под долната граница.
Кринонът наистина е малко по-силен от утрогестана, но пак казвам, при прогестерон под долна граница може само инжекции да те спасят. Не знам дали се продават в БГ, момичетата от инвитро темите си ги поръчват от Турция, явно тук няма Rolling Eyes Пролутон Депо се казват.

# 483
Колко време след инсе трябва да се слагат, ако изобщо ги намеря newsm78

# 484
  • София
Колко време след инсе трябва да се слагат, ако изобщо ги намеря newsm78
Нямам представа Rolling Eyes Мисля, че се слагат веднъж седмично тези специално, иначе има едни с разфасофка от 50мг и те са ежедневни.

# 485
Здравейте. Може ли някоя да ми каже какво значи изкуствена инсеминация?

# 486
# 487
Прекрасни,
Аз този месец съм пас с инсе заради ЦС. Декември също смятам да го пропусна и да си почина като хората и да презаредя. И януари с нови сили и надежди да продължа към 2ра инсеминация.
На тези, на които им предстоят процедури последните месеци на 2016та пожелавам от сърце така желаните 2 черти накрая!

# 488
  • What are you laughing at?
Здравейте мацки,
мина първата ми неуспешна инсеминация, обаче след като се бях  подготвила за една неприятна, но не и болезнена процедура, се изненадах от ужасната болка която изпитах, както при цветна снимка, Sick за малко не припаднах. Някой да е имал същите,  неприятни усещания? И евентуално дали мога да ползвам някакво обезболяващо за предстоящата ми втора инсеминация?
Благодаря, ще се радвам някой да сподели...

Успех на всички!

# 489
Говори с лекаря си!

# 490
Здравейте, момичета и аз съм нова, пиша за пръв път.
В момента съм на 5 ден след първата ми инсе. За момента с неизяснен стерилитет, уж всичко е наред засега.
Исках да ви попитам дали някоя от вас е имала задържан фоликул, един или два дни след инсето. Моята доктора каза, че вижда течност обаче и вижда цял фоликул, не и стана много ясно какво се е случило, но все пак ми даде да пия дуфастон 10 дни  и да отида на 5 ден от МЦ /ако ми дойде изобщо/, за да видим дали фоликула все още е там. Досега никога не съм имала задържани фоликули, та се надявам да е само този път. Сега правихме инсе на непукнат фоликул, и докторката смята да пробваме още веднъж на пукнат и ако не стане според нея няма повече смисъл да се правят инсе, а направо ин витро.

Светулка_13 и аз правих снимката при Билчев. Много го харесвам и аз този доктор. Ти в Щерев ли правиш инсета и при кой доктор си?

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 15:33 от Amerikkas

# 491
  • София
Моето инсе беше в Щерев тази година.  PeaceЗадържани Ф. имах много, но преди процедурата, което същност и отлагаше самата процедура. Инсето ми беше на спукан Ф.

# 492
Моето инсе беше в Щерев тази година.  PeaceЗадържани Ф. имах много, но преди процедурата, което същност и отлагаше самата процедура. Инсето ми беше на спукан Ф.

Чета че е успешна процедурата при теб. Радвам се и желая здраво бебе. При кой доктор си я правила? И как така са били задържани преди процедурата, от мин месец ли са останали или просто са се развивали бавно.  Simple Smile

# 493
Здравейте, момичета. Аз мнооого отдавна не съм се включвала. Ако някой ме помни, при нас нищо ново. До днес имах голяма надежда за успех.... Ама Ц. Преди малко и тя угасна. И сега докато всички спят ми идват едни мисли.... Предстои мъжа ми да замине за дълго. В момента нямаме възможност да продължим с процедури, но като замине ще има повечко парички. Въпроса ми е (ще питам и в клиниката разбира се) но знаете ли дали замразени сперматозоиди могат да се ползват за инсеминация? Мисля си преди да замине дали да не замрази и като прати паричките аз да продължавам с опитите....

# 494
  • София
Разбира се, че може, най- малкото всички донорски инсета и инвитро са със замразен материал.Много замразяват за процедури също.

Общи условия

Активация на акаунт